Kiinnitetty postaus

Loimulohi-rieskarullat ja uusi Pentik Jäkälä

Alkuviikosta meillä katettiin pöytä kauniisti Pentikin uusilla ihanilla Jäkälä-sarjan tuotteilla, ja herkuteltiin Lapista inspiraationsa saaneilla loimulohi-rieskarullilla. Pohjoisen maut ovat minulla verissä ja makumuistissa lapsuudesta. Siksi yhteistyö Posiolta kotoisin olevan Pentikin kanssa tuntui heti luontevalta. Tytön voi viedä Lapista, mutta Lappi ei koskaan katoa sydämestä. Uusi graafinen Jäkälä-mallisto inspiroi minua kehittämään kovasti rakastamani ohrarieskan ympärille helpon, mutta maistuvan reseptin. Loimulohi-rieskarullat ovat täynnä makua, ja valmistuvat nopeasti.

Loimulohi-rieskarullat (3 isoa)

150g loimulohta (saa valmiiksi loimutettuna kauppojen kalatiskiltä)

200g kylmäsavulohi tuorejuustoa

150g creme fraichea

sitruunan mehua

sitruunapippuria

valmis salaattisekoitus

ruohosipulia

3 rullarieskaa

Tee näin:

  • Jos et itse loimuta lohta, vaan nappaat valmiina kaupasta, niin pääset tässä reseptissä todella helpolla. Sekoita keskenään kylmäsavulohi tuorejuusto ja creme fraiche. Murustele joukkoon lohi.
  • Mausta täyte sitruunamehulla, sitruunapippurilla sekä ruohosipulisilpulla.
  • Levitä täyte tasaisesti kolmen ison rieskan päälle. Lisää valitsemasi salaatinlehdet täytteen päälle ja rullaa rieskat.
  • Leikkaa rieskarullat puoliksi ja asettele tarjolle. Tarjoa sitruunalohkon kanssa.

Linjakas ja kaunis Jäkälä

Pentik on tunnettu ajattomista ja klassisista kuoseista, joissa kukkii pohjoisen kukat. Tämä uusi Minna Niskakankaan suunnittelema Jäkälä-sarja vie Pentikiä selvästi graafisempaan suuntaan. Pentikin lehdistötiedotteessa kuvataan kuosia samaan aikaan vahvaksi ja herkäksi. Olen täysin samaa mieltä. Yksinkertainen, mutta näyttävä kuosi on helppo yhdistää monenlaiseen sisustukseen. Meidän kotiin Jäkälä sopii minusta erityisen mainiosti. Uskonkin, että Jäkälä tuo Pentikille ihan uusia faneja.

Jäkälä-tuotteita löytyy kolmessa upeassa sävyssä: rohkea musta, rauhallinen vaaleanruskea ja pirteä keltainen. Sain yhteistyön myötä tuotteita jokaisessa värissä. Värisävyjen valinta on mielestäni onnistunut täysin nappiin. Väriskaala on selkeä ja toimiva. Ja siinä, missä vaaleanruskea ja keltainen ovat aina varmoja valintoja, miellyttää omaa silmääni eniten rohkea musta. Jäkälä-kuosi pääsee oikeuksiinsa parhaiten mustavalkoisen kontrastissa. Jäkälä on sellainen sarja, johon voisin hyvinkin vaihtaa nykyiset astiamme. Se on tarpeeksi ajaton kestämään katseita vielä useammankin vuoden päästä.

Rieskarullat eivät vedä vertoja edesmenneen pappani tekemiin paksuihin ja meheviin ohrarieskoihin, joiden päälle sipaistiin voita. Pitäisi ehkä opetella itsekin tekemään ohrarieskaa, vaikka veikkaan, että papan rieskojen tasolle en koskaan tule yltämään. Kaupan valmiit rullarieskat eivät toki ole ollenkaan sama asia kuin lapsuuteni rieskat, mutta tämä resepti kuljetti minut kuitenkin mukavalle makumatkalle lapsuuteeni. Rieskat eivät olleet perheen pienimmän mieleen, mutta itse ihastuin näihin helppoihin tarjottaviin. Koska poika nakerteli mieluummin pelkkiä rieskoja ilman täytettä, jäi minulle näistä loimulohi-rullarieskoista vielä seuraavan päivän lounaaksi.

Jos lohi ei ole oma suosikki, voi rieskarullat täyttää melkein millä vaan.  Esimerkiksi perinteinen kinkku-paprikatäyte toimii varmasti. Mainio täyte olisi myös esimerkiksi tzaziki ja falafel-pyörykät. Itse ajattelin ottaa tämän helpon reseptin omaan arkiruoka valikoimaan mukaan. Helposti tulee pyöritettyä vain samoja arkiruokia. Vaihtelu virkistää.

Mitä tykkäät tästä Pentik Jäkälä-sarjasta? Entä millaisia makumuistoja sulla on lapsuudesta?

Iloa päivääsi!

Lue myös: Houkutteleva lohi-cheddarpiirakka ja Pitaleivät halloumilla ja tzatzikilla

koti sisustus ruoka-ja-juoma