Houkutteleva lohi-cheddarpiirakka

Lauantaina meillä herkuteltiin savulohella, uusilla perunoilla ja kermaviilidipillä. Ai että, maistuikin hyvälle pitkästä aikaa! Uudet perunat ja savulohi ovat kesäruokien kermaa. Olin innostuksissani ottanut liian ison palan lohta, ja lauantai-iltana pähkäilin, mitä hyvää ylijääneestä savulohesta voisi tehdä. Törmäsin googlessa Valion Cheddar-lohipiirakkareseptiin, ja se näytti kaikessa värikkyydessään houkuttelevalta! Tuunasin reseptiä pikkuisen itselleni sopivaksi, ja tuloksena oli houkutteleva lohi-cheddarpiirakka!

Lohi-cheddarpiirakka

POHJA

100 g Valio voita
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
1 rkl vettä

TÄYTE

1 prk (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddar
1 prk (3,3 dl) Valio ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
100 g lehtipinaattia
100 g kylmäsavulohta (tai lämminsavu)

100g                  fetajuustoa

Tee näin: 

  1. Mittaa kulhoon voi, suola ja jauhot. Nypi ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon keltuainen ja jääkylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina Ø 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  4. Painele päälle tiiviisti leivinpaperi. Esipaista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
  5. Sekoita Koskenlaskija, ruokakerma ja munat. Mausta pippurilla.
  6. Pese ja kuivaa pinaatti. Laita esipaistetun pohjan päälle kerroksittain pinaatinlehtiä, hienonnettua kylmäsavulohta ja Koskenlaskijaseosta. Jos tykkäät fetajuustosta, niin heittele fetatkin mukaan.
  7. Paista vielä 175 asteisen uunin keskiosassa 35 min tai kunnes piirakka on kypsä.
  8. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Alkuperäisessä reseptissä ei ollut fetajuustoa, mutta itse ajattelin, että se sopisi tähän piirakkaan hyvin. Ja oikeassa olin! Fetajuusto antoi piirakalle mukavaa lisätuntumaa. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty kylmäsavulohta, mutta meillä piirakkaan sujahti lämminsavulohen jämät. Veikkaan, että kylmäsavulohi olisi vielä suolaisempaa kuin lämminsavulohi. Itse tykkään enemmän miedommasta lämminsavulohesta.

Menin myös pohjan kanssa helpoimman kautta, ja valitsin kaupan pakastealtaasta Myllyn Paras piirakkataikinan. Myllyn Parhaan piirakkataikina on mielestäni varsin hyvä vaihtoehto itse valmistetulle taikinalle. Valmistaikinan ansiosta piirakka valmistui tosi nopeasti! Cheddar Koskenlaskija antaa piirakalle paitsi kauniin keltaisen värin, niin myös reilusti makua. Rakastan cheddaria, ja voisin laittaa sitä kaikkiin ruokiin 😀 Lohi ja cheddar eivät ehkä ole se makuyhdistelmä, joka ensimmäisenä tulee mieleen, mutta vannon, että ne toimivat yhdessä mainiosti!

Minä ja poika maistelimme piirakkaa jo eilen, ja molemmat tykkäsimme kovasti! Loput piirakasta laitoin jääkaappiin alkuviikon lounaaksi. Piirakka onkin mun mielestä helppo ja täyttävä lounas. Siihen ei tarvitse kaveriksi kuin vähän salaattia. Tästä piirakasta tuli niin hyvä, että teen tätä varmasti seuraaviin juhliin tai illanistujaisiin. Näyttää kauniilta ja maistuu täyteläiseltä!

Oletko kokeillut lohi-cheddarpiirakkaa? Entä, mitä teet ylijääneestä lohesta? Syötkö leivän päällä, vai löytyykö sulta joku kiva luottoresepti?

Iloa uuteen viikkoon! Keskiviikkona onkin luvassa terveysasiaa, ja katsaus siihen, mitä mun ferritiineille kuuluu näin vuoden jälkeen ensimmäisestä mittauksesta.

Lue myös: Tomaatti-pekoni-vuohenjuustopiirakka ja Mehevä raparperi-omenapiirakka

Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *