Minnean muruja on 4-vuotias (+ Kanto design arvonta)!

Kaupallinen yhteistyö: Kanto design

Rakas pikku blogiseni täyttää tänään kokonaiset 4 vuotta! Päivittelen tähän alkuun pakolliset kliseet siitä, kuinka lyhyeltä nämä neljä vuotta ovat tuntuneet, ja kuinka toisaalta tuntuu kuin olisin blogannut jo 10 vuotta. Blogi on kulkenut tiiviisti muun elämän mukana. Pieniä blogikriisejä on ikäkriisien lisäksi kärsitty vuosien varrella, mutta vielä on niin blogi kuin bloggaajakin pystyssä. Nyt kun kliseet on saatu alta pois, on aika juhlia! Postauksen lopusta löytyy ihana synttäriarvonta, ja huomenna juhlinta jatkuu insta livessä kello 16.00!

Onko blogien aika ohi?

Viime aikoina on monissa keskusteluissa taas nostettu esiin perinteisten blogien hiljainen hiipuminen vetävämpien uusien sosiaalisten medioiden tieltä. Varsinkin tällaiset sillisalaattimaiset lifestyleblogit, jota ovat päiväkirjamaisia, eivät enää kerää lukijoita. Niitä on liikaa, eikä lukijoita kiinnosta lukea tylsiä ja itseään toistavia kuulumispostauksia. Pitäisi liittyä tiktokiin, tehdä liikkuvaa kuvaa, tai ainakin vähintään rajata blogin teema tarkasti. Sen sijaan, että kertoisi omia kuulumisiaan, pitäisi vastata lukijan kysymykseen. Blogin pitäisi olla hyödyllinen paikka, josta lukija löytää vastauksen kysymykseensä, tai ainakin inspiraatiota elämäänsä.

Omassa päässänikin olen jo hetken aikaa miettinyt oman blogini kohtaloa. Olisi järkevää rajata sisältöä rankalla kädellä. Jättää kaikki ylimääräinen sälä pois, ja keskittyä vain yhteen tai korkeintaan kahteen aiheeseen. Toisaalta blogin kirjoittamisen täytyy olla innostavaa, sillä tätä kirjoitetaan lukijoiden lisäksi myös itselle. Minusta ei ole ammattimaiseksi tyylineuvojaksi tai päteväksi kosmetiikka-asiantuntijaksi. Olen vain tällainen kohta nelikymppinen tavallinen tallaaja, jota kiinnostaa monenlaiset asiat. Innostun niin uudesta pizzareseptistä kuin syvällisestä leffastakin. Ja olisi sääli, jos en saisi kertoa niistä blogissa.

Mitä mieltä sinä olet? Onko blogien aika ohi? Kannattaisiko keskittyä yhteen aihealueeseen, tai vain liittyä suosiolla tiktokiin? Onko keski-ikää lähestyvälle sillisalaattisisältöä tuottavalle bloggaajalle kysyntää?

Jo 4 vuotta bloggaamista!

En ala käymään läpi, mitä kaikkea ihanaa blogi on tuonut elämääni. Olen käynyt näitä läpi jo aikaisemmissa synttäripostauksissa. Olette ehkä jo kyllästymiseen saakka kuulleet, kuinka hauskoihin juttuihin olen päässyt mukaan, ja kuinka bloggaaminen on tuontu uusia ihania ihmisiä elämääni. Bloggaaminen on mahtava harrastus ja sivutoiminen työ!

Toisinaan mieleni tekisi laittaa pillit pussiin, ja siirtyä harrastamaan jotain muuta. Jotain, joka ei ime kaikkea vapaa-aikaa ja ajatuksia. Vapauttaa aikaa lisää perheelle ja lepäämiselle. Tuntuu, että tämä harrastus vie välillä liikaa aikaa. Perheeni on varmasti kyllästynyt ainaisiin asukuviin ja siihen, että ruuasta pitää aina ensin ottaa kuvia ennen kuin sitä pääsee syömään. Toisaalta en osaa kuvitella elämääni ilman blogia. Mitä tekisin kaikella sillä ajalla! Minne kertoisin mahtavasta uudesta ruokalöydöstä tai siitä, miten keksin pukea yhden mekon kolmella eri tavalla.

Bloggaamista on takana nyt neljä vuotta, ja jotain kehittymistä on varmasti hyvä tapahtua niin blogissa kuin bloggaajassakin. Mietiskelen blogin suuntaa ja mahdollista aiheiden rajauksia. Kypsyttelen ideoita tulevan varalle. Huoli pois, blogi ei ole kuitenkaan katoamassa tai siirtymässä instagramiin. Koen itse perinteisen blogin itselleni luontevimpana alustana, vaikka on tärkeää olla mukana myös muissa sosiaalisen median kanavissa.

Psst! Kerron nyt salaisuuden! Saan usein palautetta miellyttävästä äänestäni. Ja ihan kohta Minnean muruja yhdistää voimansa toisen bloggaajan kanssa ja valloittaa uuden formaatin, jossa ääneni pääsee esille! Osaatko arvata, mitä on luvassa?

Kanto design Namu korvisarvonta!

Säästin parhaan palan loppuun! Ei juhlia ilman arvontaa! Kiitos, että olette kulkeneet blogin mukana jonkun matkaa! Yhteistyössä Kanto designin kanssa arvomme yhdet raidalliset Namu uutuuskorvakorut blogin/instagramin seuraajalle!

Näin osallistut arvontaan:

  • Kommentoi tähän postaukseen 2.10.2020 klo 23.59 mennessä synttäriterveisesi tai postaustoiveesi. Muista jättää toimiva sähköpostiosoite!
  • Osallistua voi myös instagramissa seuraamalla @minneanmuruja sekä @kanto_design_oy tilejä, ja tykkäämällä arvontakuvasta. Kuvaan voi myös tägätä kaverin, joka saattaisi innostua arvonnasta.
  • Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostiosoitteeseen/instan DM:llä, joka on jätetty osallistumisen yhteydessä (s-postiosoite ei näy muille). Osallistujien tietoja käytetään vain voiton kommunikointiin ja palkinnon lähettämiseen. Palkinnon vastaanottaja vapauttaa Järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

Onnea arvontaan! Arvon voittajan 3.10.2020.

Ja hei, nähdäänkö huomenna instan puolella klo 16.00? Synttärijuhlinta ja yllätykset jatkuvat siellä 😉

Lue myös: Blogi täyttää kaksi vuotta! ja Hurraa! Minnean muruja on nyt 3-vuotias!

Kommentit (39)
  1. Onnea! 🙂
    Vähempi ja vähempi tulee enää luettua blogeja, sillä tuntuu että se aika menee nykyään instastoorien selaamiseen!

  2. Itsestäni huomaan, että olen alkanut käyttämään instaa entistä enemmän varmaankin sen helppouden takia ja lueskelen sitä kautta.
    Onnea blogivuosista!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *