Mitä ostin (ja mistä haaveilin) tammikuussa?

Hip hei, helmikuu! Luin ihanan ja inspiroivan Marikan Hey Girl-blogista jutun hänen tammikuun ostopäiväkirjastaan. Marika oli luetellut kaikki tammikuussa ostamansa vaatteet ja asusteet sekä listannut asiat, jotka olisi halunnut tammikuussa ostaa. Kirjaamalla ylös ostoksensa ja ostoshaaveensa tulee oikeasti mietittyä, onko jokin ostos tarpeellinen vai vain pelkkä hetken huuma. 

Innostuin ideasta, ja päätin toteuttaa tammikuun ostospäiväkirjan omassakin blogissa. On hauska huomata, ettei kaikkea haluamaansa todellakaan tarvitse tai kannata ostaa. Jotkut haaveet häipyvät mielestä melko nopeastikin, kun niiden ostolle ei ole oikeita perusteita. Niiden haaveiden kohdalla, jotka jäävät kummittelemaan mieleen pidemmäksi aikaa, tulee tarkemmin mietittyä todellista tarvetta ennen ostopäätöstä. Mitä pidempään jonkin asian ostamista mietin, sitä vähemmän näen perusteita sen ostamiselle. Olenpa jopa miettinyt ostolakonkin aloittamista. Muutama kuukausi shoppailematta menisi varmasti helposti. Ennenkuin menen ostolakko-ajatuksissani yhtään pidemmälle, esittelen tammikuun ostokseni sekä ne kaksi asiaa, joista haaveilin tammikuussa, mutta joita en ainakaan vielä ole hankkinut.kirpputorilöytö.jpgKävimme kirpparilla ostamassa pojalle luistimet. Samalla löysin tämän ihanan turkoosin huivin. Ajattelin, että se sopisi kivasti uuden(ostettu marraskuussa) piponi kanssa. Tämä ostos ei tullut tarpeeseen, sillä huiveja minulta kyllä jo löytyy. Käyttöä tälle huiville sen sijaan on ollut kovilla pakkasilla, joten en ole pahoillani muutaman euron ostoksesta. 

kirppislöytöjä plussakokoiselle.jpgTammikuun alussa kävimme Münchenissä, ja reissun puolivälissä talvikenkäni sanoivat sopimuksen irti. Toisen kengän sivu repesi liitoksistaan. Hetken aikaa märällä sukalla kävellessäni suuntasin kenkäkaupoille. Ostin nämä kuvassakin näkyvät Riekerin talvikengät eräästä ostoskeskuksesta. Kengät ovat ihanan pehmeät jalassa, ja toivottavasti kestävät muutaman talven kovassa käytössä. Tarpeellinen ostos siis 🙂

Kuvan second hand löydöt bomber-takin ja kiiltäväpintaiset leggingsit sain blogiyhteistyöstä tammikuussa, mutta niitä en laske itse ostamikseni. Samaisen yhteistyön kautta sain myös yhden kauniin second hand tunikan. Sen näette myöhemmin asukuvissa 😉

Ostin myös H&M:ltä alushousuja kolmen parin pakkauksen. Olen huono luopumaan vanhoista alushousuista, vaikka niissä olisi pieniä reikiä tai pitsi revennyt. Nyt päätin, että ostan kolmet uudet, ja laitan kolmet huonokuntoisimmat menemään. Pitäisi laittaa kaikki huonokuntoiset menemään, mutta en vain pysty siihen. 

what a girl wants.jpg

Long sweater dress * // Stretchy ankle boots*t?a=1274426420&as=1149605599&t=1&tk=1&i=1

Haaveilin tammikuussa Lindexin alennusmyynneistä, mutta onneksi olin niiden alkamisen aikaan siellä Münchenissä, joten haaveilemani alelöydöt ehtivät loppua. On kuitenkin kaksi juttua, joita olen käynyt useasti kurkkimassa ja ostoskoriin klikkaamassa. Monkin maagisen kaunis keltainen collegemekko on ollut haaveissani koko tammikuun. Näkisin itseni käyttämässä sitä noiden yllä nähtyjen kiiltäväpinteisten leggingsien kanssa. Se näyttäisi kivalta myös harmaiden palmikkokuvioisten paksujen sukkahousujen kanssa. En vaan saa perusteltua itselleni sen ostamista, sillä minulla on usea pitkänmallinen ja lämmin tunika. Tätä jään vielä miettimään. Onhan se niin kaunis!

Muistat ehkä, että kadotin ainoat korolliset nilkkurini viime syksynä. Siitä lähtien olen miettinyt uusien ostamista. Korollisilla nilkkureilla ei ole päivittäistä käyttöä, vaan käyttäisin niitä lähinnä asukuviin, treffi-iltoihin sekä vähän hienompaan menoon mekkojen kanssa. Koska tarve ei ole akuutti, niin nilkkurit eivät ole vielä kassan kautta kotiin kulkeneet. Varmaa on, että sellaiset vielä hankin. 

Aika maltilliset tammikuun ostokset. Hyvä minä! En tietoisesti vähentänyt kulutustani, mutta olen tyytyväinen ostosten vähyyteen. Varsinkin minua ilahduttaa second handin osuus ostoksissani. Ehkä helmikuussa ja tulevina kuukausina mietin entistä tarkemmin, mitä ostan. 

Haastan sinut miettimään tammikuun ostoksiasi? Ostitko alennusmyynneistä juttuja, joita et muuten olisi ostanut? Miltä sun ostopäiväkirja näyttää?

Ja hei, kerro ihmeessä myös, mitä tykkäät tämmöisistä postauksista! Laitetaanko helmikuun ostokset myös pakettiin blogin puolella? 

Ihanaa viikonloppua! Helmikuun keväistä fiilistä päivääsi!

*sisältää mainoslinkkejä

t?a=1274426420&as=1149605599&t=1&tk=1&i=1

muoti ostokset trendit vastuullisuus
Kommentit (8)
 1. Roosa / SOS
  3.2.2019, 10:28

  Todella hyvä postaus!! Niin mielenkiintoista nähdä millaisia juttuja muut ostavat ja miettiä hieman itsekin mihin juttuihin tulee käytettyä rahaa. Alkoi houkuttaa tehdä itsekin vastaava pohdiskelma, kiitos inspiraatiosta!

  1. Kiitos! Ihanaa, että tämä aihe kiinnostaa! Minustakin on mielenkiintoista lukea toisten ostostottumuksista.

   Ja hei, jos päädyt asiasta kirjoittamaan, niin käy linkkaamassa juttu tänne, niin pääsemme lukemaan sen!

 2. Hei tosi kiva postaussarja, peukutan! 🙂 Eikä mikään ihmekään että tuo Monkin tunika houkuttelee, aivan upea.

  1. Kiitos <3 Ihana, että tämä on herättänyt positiivista kiinnostusta! Saa nähdä, miten tuon tunikan kanssa käy 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *