Mitä tehdä hiihtolomalla?

Minnean muruja

Meillä alkoi nyt hiihtoloma, tai talviloma, miten sen haluaakaan sanoa. Minä ja mies ollaan edelleen hieman toipilaita, mutta pojalla riittää virtaa ja ideoita loman varalle. Ihan koko viikkoa emme miehen kanssa voi olla lomalla, joten niimpä mies on alkuviikon pojan kanssa ja minä sitten loppuviikosta. 

Sanomattakin on selvää, että tällä järjestelyllä ei lähdetä mihinkään koko perheen reissuun, joten meidän loma-aktiviteetit tapahtuvat ihan täällä Jyväskylässä. Keräsin pienen listan hiihtolomatekemisestä täällä Jyväskylässä, jos joku kaipailee vinkkejä. Toki nämä ovat sovellettavissa oman kaupungin tarjontaan. Kannattaa myös kurkata viime vuoden vinkkini!

Aloita aamu hotellityyliin! Jos aikataulu tai lomabudjetti ei riitä hiihtolomareissuun, niin mahtavan lomafiiliksen saa viemällä koko perheen johonkin oman kaupungin hotelliin aamupalalle! Me kävimme Sokos Hotelli Paviljongin maukkaalla aamupalalla, ja siitä sai puhtia kivasti päivään! Hieman luksusta ja vaihtelua normiaamiaiseen! Tämän voi toki toteuttaa myös kotona hankkimalla pannukakku- ja pekonitarpeet jääkaappiin valmiiksi. Kotona tehty "hotelliaamiainen" on edullisempi vaihtoehto, mutta vaivan joutuu näkemään itse.

Sukella tropiikkiin! Mikäs sen mukavampaa, kun paukkupakkasilla ja tuulen tuiverruksessa upottautua palmujen keskelle lämpimään veteen ja poreiden hierottavaksi! Meillä on tarkoitus tehdä pieni pulikointiretki Laajavuoren kylpylään eli nykyiseen Cumulus City & Resort- hotellin kylpyläosastolle. Meidän perheessä kaikki rakastavat uimista ja höyrysaunaa. Mainio vaihtoehto on myös päiväretki Peurungan kylpylään, jossa minilomapakettiin voi ottaa myös mainion buffet-lounaan!

"Mä hiihdän!" Antti Tuiskua lainatakseni, hiihtolomalla voi myös harrastaa loman nimen mukaista aktiviteettia. Jos hiihtäminen on vähän ruosteessa, eikä suksiakaan löydy (kuten allekirjoittaneella), niin voi eräsuksia tai esimerkiksi potkukelkan vuokrata. Jos aurinko paistaa, ja repussa on termospullo ja makkaraa, niin suuntaa vaikka Ladun majalle tai Laajavuoreen, josta välinevuokraus onnistuu :)

Päiväretki järven jäällä! Jos hiihtäminen ei innosta, niin kauniin päivän sattuessa kohdalle, voi repuun pakata kuumaa juomaa ja muuta evästä, istuttaa lapset pulkkaan, ja lähteä kävelemään järven jäälle tai metsän luontopolkuun. Nauttia raikkaasta ilmasta, kiireettömyydestä ja ulkoilusta. Meillä poika on intohimoinen makkaranpaistaja, joten mies osti pienen kertakäyttögrillin, ja pojat suuntaavat luontopolulle, kun minä olen töissä. Jos laavupaikalla ei ole tulia valmiina, tai tarpeellisia puita ja muita ei löydy, on kertakäyttögrilli mainio vaihtoehto. 

Jokaiselle jotakin! Anna perheen jokaisen jäsenen valita, mitä hän mieluiten tekisi, ja tehkää mahdollisuuksien mukaan yksi jokaisen toivoma asia, oli se sitten lautapeliturnaus, lumiukko, korvapuustien leipominen, yhdessä saunominen, pizzailta, room escape, hohtokeilaus, kirpputorikierros tai maailman isomman legotornin rakentaminen.

Koko perheen leffailta! Valitkaa yhdessä kaikille sopiva leffa, tai lapsille ja aikuisille omat. Kaupasta mukaan jokaiselle mieleiset leffaeväät. Valot pois, sohvalle vilttejä ja tyynyjä, ja jännittävä leffaelämys voi alkaa. Omiin leffaeväisiin kuuluu ehdottomasti popparit ja limu. Jos perheen lapset ovat hieman vanhempia kuin omani, ja jaksavat istua leffateatterissa, niin suosittelen menemään koko poppoolla leffaan! Leffateattereissa on yleensä normaalimpaa laajempi valikoma hiihtolomaviikoilla! Me olemme menossa pojan kanssa Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestettävään minikinoon :)

Aikuisten omaa aikaa! Loma-aika voi olla parisuhteelle raskasta aikaa kaikkine säätämisineen ja suurine odotuksineen. Nappaa siis mummu, täti tai MLL:n lastenhoitaja, ja vie puolisosi drinkeille tai illalliselle. Pieni irtiotto kahdestaan tekee sekin oman lomatunnelmansa! Oletko jo käynyt uudistetussa Jalo Kitchen & Lounge -ravintolassa? Suosittelen sekä puitteiden että herkullisen uuden menuun puolesta!

Onko teillä hiihtolomaa? Mitä suunnitelmia teillä on?

Leppoisaa sunnuntaita! Ja kivaa lomaa heille, joilla sitä on :) Kuvan treffiasu on muutaman viikon takaa, ja näette sen paremmin hieman myöhemmin :)

 

Kommentit

Karoliina Kazi (Ei varmistettu) http://karoliinakazi.com

Ihania hiihtoloma suunnitelmia ja vinkkejä! Olen tulossa suomeen lomalle ensi kuun alussa ja haaveilen jo kävelyretkistä jäällä auringonpaisteessa :) Odotan myös kylpyläpäivää! Huomasin sinun biossa että olet jättänyt sydämesi tänne Lontooseen - asuitko täällä ennen vai tykkäätkö muuten kaupungista?

Minnea
Minnean muruja

Mukavaa Suomen lomaa! Toivottavasti säät suosivat!

Olen asunut Lontoossa, ensin välivuotena ennen opintojen aloittamista, ja sitten kolme kesää töitä tehden. Tapasin miehenikin siellä, ja lomailemme kaupungissa tasaisin väliajoin. Lontoossa tunnen olevani kotona!

Kirsikka W.

Meillä on hiihtoloma jo takana, ja huomenna paluu arkeen edessä. Loma meni leirillä töissä, mutta onneksi oma arkeni pyörii aika helposti muutenkin nyt päivien pidentyessä :)

Peurungassa on tullut käytyä itsekin, ja sitä voin suositella juurikin noille päiväreissuille! Kaikille löytyy jotakin kivaa :)

Minnea
Minnean muruja

Mullakin on vielä muutama päivä töitä, vaikka viikonloppuna olenkin ollut jo lomafiiliksissä. Kiva kuulla, että arki rullaa! Se on parasta!

Minä kö
Minä(kö?)

Ihana postaus! :) Ovatko Peltosen sukset olleet hyvät? :) Ostin kummipojalle syntymäpäivälahjaksi samanlaiset :) Mukavaa sunnuntain jatkoa! :)

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, että tykkäsit! Peltoset ovat päässeet vasta noin 10 minutin testiajolle, joten niiden hyvyys ei ole vielä päässyt esiin. Pojan motoriikka ei ehkä ole vielä ihan hiihtotasolla :D Mutta kyllä se siitä lähtee!

Mukavaa sunnuntaita myös sulle!

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Oivallisia ohjeita :) Rentouttavaa talvi(hiihto)lomaa!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Ja mukavaa viikkoa myös sulle, lomalla tai ilman :)

MINI-blogi/Elina (Ei varmistettu) http://elinamaista.blogspot.fi

Kivoja suunnitelmia teillä lomalle ja hyviä vinkkejä! Meillä lomalla käydään myös retkellä jäällä ja varmaan myös uimassa, lisäksi pulkkamäkeä ja luistelua!

Minnea
Minnean muruja

Luistelukin olisi mukavaa, tosin poika on siihen ehkä vielä liian pieni. Hiihtäminenkin on vielä harjoittelussa :D Pulkka on kyllä kovassa käytössä!

Katrikaista

Mainio vinkki tuo hotelliaamiainen. Jos tätä ei päästä toteuttamaan lomaviikolla, täytyy painaa mieleen myöhempiä aikoja varten. Mukavaa lomaaa!

Minnea
Minnean muruja

Meillä on aina välillä käyty hotelliaamiaisella, kun on kaivattu vähän piristystä esim. normaaliin viikonloppuun :)

Maijup (Ei varmistettu) http://kultainensulka.com

Ihania ideoita! Kivaa lomaa teille. Meillä oli hiihtoloma viime viikolla ja kivaa oli. Osittain samoilla suunnitelmillä mentiin täälläkin ja lasten lemppari oli Aulangon kylpylä missä käytiin porukalla.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Kylplä on ihana, ja yleensä koko perheen mieleen!

HeidiKaroliinaA. (Ei varmistettu)

Kivoja vinkkejä!

Eilen ajelin Jyväskylän ohi ja oli ihana nähdä niin paljon väkeä Jyväsjärven jäällä luistelemassa. Itsekin olisi mielinyt sekaan, jos aikataulu olisi antanut periksi.

Itselläni ei yliopisto-opiskelijana ole lomaa, mutta pääsiäisenä sitten!

Minnea
Minnean muruja

Jyväsjärven luistelurata on kyll vertaansa vailla! Kivaa, että sinulla on pääsiäisenä aikaa lomailla :)

ajatustuosta (Ei varmistettu)

Ähtärin eläinpuisto on kai kasvattanut suosiotaan hiihtolomakohteena tänä vuonna pandojen myötä. Oman perheen kanssa tosin junamatkaamme niitä katsomaan varmaan vasta lumien sulettua, kun kelit ovat lämpimämmät. Mutta talviaikaan käydessä voisi nähdä niiden lumipeuhailuja.

Minnea
Minnean muruja

Hei, tuohan onkin loistava idea! Kiitos! Jos pakkanen hellittää, niin voisimmekin suunnistaa viikonloppuna Ähtäriin pandoja ihastelemaan!

Kommentoi