Mitä tehdä hiihtolomalla?

Meillä alkoi nyt hiihtoloma, tai talviloma, miten sen haluaakaan sanoa. Minä ja mies ollaan edelleen hieman toipilaita, mutta pojalla riittää virtaa ja ideoita loman varalle. Ihan koko viikkoa emme miehen kanssa voi olla lomalla, joten niimpä mies on alkuviikon pojan kanssa ja minä sitten loppuviikosta. 

Sanomattakin on selvää, että tällä järjestelyllä ei lähdetä mihinkään koko perheen reissuun, joten meidän loma-aktiviteetit tapahtuvat ihan täällä Jyväskylässä. Keräsin pienen listan hiihtolomatekemisestä täällä Jyväskylässä, jos joku kaipailee vinkkejä. Toki nämä ovat sovellettavissa oman kaupungin tarjontaan. Kannattaa myös kurkata viime vuoden vinkkini!

20180224_121623.jpg

OI000302.jpg

Aloita aamu hotellityyliin! Jos aikataulu tai lomabudjetti ei riitä hiihtolomareissuun, niin mahtavan lomafiiliksen saa viemällä koko perheen johonkin oman kaupungin hotelliin aamupalalle! Me kävimme Sokos Hotelli Paviljongin maukkaalla aamupalalla, ja siitä sai puhtia kivasti päivään! Hieman luksusta ja vaihtelua normiaamiaiseen! Tämän voi toki toteuttaa myös kotona hankkimalla pannukakku- ja pekonitarpeet jääkaappiin valmiiksi. Kotona tehty ”hotelliaamiainen” on edullisempi vaihtoehto, mutta vaivan joutuu näkemään itse.

Sukella tropiikkiin! Mikäs sen mukavampaa, kun paukkupakkasilla ja tuulen tuiverruksessa upottautua palmujen keskelle lämpimään veteen ja poreiden hierottavaksi! Meillä on tarkoitus tehdä pieni pulikointiretki Laajavuoren kylpylään eli nykyiseen Cumulus City & Resort- hotellin kylpyläosastolle. Meidän perheessä kaikki rakastavat uimista ja höyrysaunaa. Mainio vaihtoehto on myös päiväretki Peurungan kylpylään, jossa minilomapakettiin voi ottaa myös mainion buffet-lounaan!

clarion-pool.jpg

”Mä hiihdän!” Antti Tuiskua lainatakseni, hiihtolomalla voi myös harrastaa loman nimen mukaista aktiviteettia. Jos hiihtäminen on vähän ruosteessa, eikä suksiakaan löydy (kuten allekirjoittaneella), niin voi eräsuksia tai esimerkiksi potkukelkan vuokrata. Jos aurinko paistaa, ja repussa on termospullo ja makkaraa, niin suuntaa vaikka Ladun majalle tai Laajavuoreen, josta välinevuokraus onnistuu 🙂

Päiväretki järven jäällä! Jos hiihtäminen ei innosta, niin kauniin päivän sattuessa kohdalle, voi repuun pakata kuumaa juomaa ja muuta evästä, istuttaa lapset pulkkaan, ja lähteä kävelemään järven jäälle tai metsän luontopolkuun. Nauttia raikkaasta ilmasta, kiireettömyydestä ja ulkoilusta. Meillä poika on intohimoinen makkaranpaistaja, joten mies osti pienen kertakäyttögrillin, ja pojat suuntaavat luontopolulle, kun minä olen töissä. Jos laavupaikalla ei ole tulia valmiina, tai tarpeellisia puita ja muita ei löydy, on kertakäyttögrilli mainio vaihtoehto. 

Jokaiselle jotakin! Anna perheen jokaisen jäsenen valita, mitä hän mieluiten tekisi, ja tehkää mahdollisuuksien mukaan yksi jokaisen toivoma asia, oli se sitten lautapeliturnaus, lumiukko, korvapuustien leipominen, yhdessä saunominen, pizzailta, room escape, hohtokeilaus, kirpputorikierros tai maailman isomman legotornin rakentaminen.

Koko perheen leffailta! Valitkaa yhdessä kaikille sopiva leffa, tai lapsille ja aikuisille omat. Kaupasta mukaan jokaiselle mieleiset leffaeväät. Valot pois, sohvalle vilttejä ja tyynyjä, ja jännittävä leffaelämys voi alkaa. Omiin leffaeväisiin kuuluu ehdottomasti popparit ja limu. Jos perheen lapset ovat hieman vanhempia kuin omani, ja jaksavat istua leffateatterissa, niin suosittelen menemään koko poppoolla leffaan! Leffateattereissa on yleensä normaalimpaa laajempi valikoma hiihtolomaviikoilla! Me olemme menossa pojan kanssa Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestettävään minikinoon 🙂

Aikuisten omaa aikaa! Loma-aika voi olla parisuhteelle raskasta aikaa kaikkine säätämisineen ja suurine odotuksineen. Nappaa siis mummu, täti tai MLL:n lastenhoitaja, ja vie puolisosi drinkeille tai illalliselle. Pieni irtiotto kahdestaan tekee sekin oman lomatunnelmansa! Oletko jo käynyt uudistetussa Jalo Kitchen & Lounge -ravintolassa? Suosittelen sekä puitteiden että herkullisen uuden menuun puolesta!

trefiasu.jpg

Onko teillä hiihtolomaa? Mitä suunnitelmia teillä on?

Leppoisaa sunnuntaita! Ja kivaa lomaa heille, joilla sitä on 🙂 Kuvan treffiasu on muutaman viikon takaa, ja näette sen paremmin hieman myöhemmin 🙂

 

Kommentit (18)
  1. Hei.

    Sinulla on cumulus.fi linkkejä artikkelissa. Se on lopettanut toimintansa ja nyt siellä mainostetaan erilaisia affimarkkinointi sivustoja. Voisit poistaa linkit. Kiitos!

  2. ajatustuosta
    26.2.2018, 22:27

    Ähtärin eläinpuisto on kai kasvattanut suosiotaan hiihtolomakohteena tänä vuonna pandojen myötä. Oman perheen kanssa tosin junamatkaamme niitä katsomaan varmaan vasta lumien sulettua, kun kelit ovat lämpimämmät. Mutta talviaikaan käydessä voisi nähdä niiden lumipeuhailuja.

    1. Hei, tuohan onkin loistava idea! Kiitos! Jos pakkanen hellittää, niin voisimmekin suunnistaa viikonloppuna Ähtäriin pandoja ihastelemaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *