Mitä tehtäis? Muovaillaan!

*Kaupallinen yhteistyö Kiddex ja Ailefo

Välillä tunnen huonoa omatuntoa, ja poden huonomutsi-fiilistä, kun en keksi tarpeeksi virikkeellistä toimintaa lapselleni. Haluaisin olla se äiti, joka tietää kaikki ikätasoiset leikit, pelit ja älynystyröitä haastavat tekemiset, joita lapsen kehitys kaipaa. Onneksi on päiväkoti! Päiväkoti tekee niin arvokasta ja ihan mahtavaa työtä! Nappaan päiväkodin touhuista usein ideoita kotiin. Lähes joka viikko yllätyn, mitä kaikkea uutta ja kivaa poikani on päiväkodissa saanut tehdä ja oppia. Aina joskus kuitenkin yllätän itseni, ja keksin kivaa ja samalla kehittävää tekemistä. 

Saimme yhteistyökumppaniltani Kiddexiltä alkukuusta varsin mieluisen paketin, joka sisälsi tanskalaisen Ailefon luonnonmukaisia ja myrkyttömiä muovailuvahoja sekä monta mielenkiintoista muovailuvälinettä. Poika innostui välittömästi eläinteemasta ja muovailusta. 

ailefo.jpg

ekologinen_muovailuvaha.jpg

mitä tehdä hiihtolomalla.jpgMuovailu kehittää hienomotorisia taitoja sekä mielikuvitusta. Poikani on hurmaavassa kehitysvaiheessa, jossa hän keksii tarinoita kuvista tai hahmoista. Kaverilla riittää mielikuvistusta vaikka minkälaisiin seikkailuihin. Käden hienomotoriikka saa hauskaa harjoitusta muovailuvahaa pyöritellessä, leimasimella kuvioita painaessa sekä kaulimella kauliessa. Muovailessa syntyneet hahmot heräävät henkiin pojan kertomuksissa.

kehittävää puuhaa lapsille.jpgYhteistyömme tulos, herra krokotiili.

myrkytön muovailuvaha.jpgVekkulin krokotiili leimasimen poika nimesi töpsöttimeksi. Töpsötin oli pojan suosikki 🙂

ailefo modeling clay.jpg

muovailu muotti.jpgAilefon muovailuvahojen hempeät värit miellyttävän myös äidin silmää. Muovailuvahat on värjätty kasviväreillä, ja ne ovat täysin myrkyttömiä. Muovailu oli itse asiassa todella rentouttavaa puuhaa myös aikuiselle. Ailefon muovailuvahoissa käytetty kasviöljy tekee vahoista ihanan pehmeitä ja miellyttävän tuntuisia.

motorisia taitoja kehittävää tekemistä lapsille.jpgRuskea muovailuvaha näytti pojan mielestä piparkakkutaikinalta. Sitä piti tietenkin myös vähän nuolaista asian varmistamiseksi. 

kehittäviä leikkejä.jpg

Ailefon muovailuvahoja saa monelta jälleenmyyjältä. Muovailuvahoja on tarjolla viiden purkin settinä tai yksittäisinä purkkeina. Myös leimasimia (tai töpsöttimiä) on useita erilaisia hellyttäviä eläinhahmoja. 

Tulevan hiihtoloman sisätekemiset saivat kivan lisän näistä Ailefon muovailuvahoista. Kiitos Kiddex taas arkemme inspiroimisesta!

Muovaillaanko teillä? Oletko sinä hyvä keksimään virikkeellistä toimintaa lapsille, vai annatko lasten leikkiä omia leikkejään?

Riemua perjantaihisi! 

 

* tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan Kiddexiltä

Kommentit (4)
 1. Unien Marjenssen
  17.2.2019, 07:37

  Ihana värisiä muovailuvahoja. Meillä ipana on monesti vaatimassa jatkuvaa läsnäoloa ja pitäisi olla tirehtöörinä keksimässä tekemistä. Se on ihan ok, että välillä on tylsää niin luovuus kehittyy. Huono mutsi fiilis tulee ehkä lähinnä yhteiskunnan paineista kun pitäisi olla jatkuvasti läsnäoleva äiti ja täydellisyyden perikuva, vaikka todellisuudessa on normaalia, että lapsi osaa keksiä leikkejä itsekseenkin. Itsekin koen siitä riittämättömyyttä useinkin.

  1. Tuo on kyllä niin totta, että se huono omatunto tulee juurikin niistä yhteiskunnan luomista paineista olla koko ajan läsnä, ja huolehtia, että lapsi kehittyy. Olen sellainen stressaajatyyppi, että onnistun kyllä hyvinkin usein tuntemaan huonoa omatuntoa milloin mistäkin.

   Tylsyys kehittää varmasti mielikuvitusta ja kysyä leikkiä itsekseen. Pitäisi vain kestää se valitus ja kitinä, mikä siitä tylsyydestä seuraa 😀

 2. Meidän lapset rakastaa muovailuvahaa. Ja itse olen hyvin nopeasti bongannut mistä versioista tykkään ja mistä en. Nimittäin ne murenevaisemmat on vihoviimisiä siivottavia lattialta. 😀

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/02/14/mita-sinulle-ei-ehka-ole-kerrottu/

  1. Mä niin tiedän tuon fiiliksen! Pienet muruset jotka leviää joka paikkaan, ja tarttuu sukanpohjiin! Ärsyttävää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *