Näitä odotan eniten Uudessa-Seelannissa

Matkakuume alkaa olla jo ihan tapissa, ja reissu nurkan takana. Viime päivinä olemme miettineet jo kuumeisesti matkasuunnitelmaamme ja retkikohteita. Töissä minulta kyseltiin, mitä minä tai mitä mieheni odottaa Uudessa-Seelannissa eniten. Niimpä päätin listata kutkuttavimmat asiat, joita odotan itse eniten reissulta.

Kuumat lähteet

Kuva: Visit Hurunui

Ihan ylimpänä ykkösenä odotan Uuden-Seelannin mineraalirikkaita kuumia lähteitä. Olen lilluja henkeen ja vereen. Kävimme viime reissulla kahdessa eri kuumien lähteiden läheisyyteen rakennetuissa ulkoaltaissa, ja ne elämykset ovat jääneet lämpimänä mieleeni. Tällä reissulla odotankin taas pääseväni lämpimän veden syleilyyn, ja ehkä jopa kokovartalo hierontaan.

Katsoin, että Hanmer Springs Thermal pools -spassa on oiva tarjous, jossa perhelipulla pääsee niin lillumaan kuumiin altaisiin koko päiväksi kuin myös syömään pizzaa. Hintaa perhelipulla on 82 nzd eli noin 46 euroa.

Rento road trip

Toinen viimeisen reissumme kohokohtia oli rento roadtrip läpi Uuden-Seelannin. Vain minä, mies ja vanha ruosteinen Nissan, jonka saimme lainaa miehen langolta. Saamme auton käyttöömme myös tämän reissumme ajaksi, ja tarkoituksena on perheen kanssa vietetyn ajan jälkeen lähteä kiertämään ensin pohjoissaarta, ja sitten eteläsaarta autolla. Muutaman pysähdyspaikat meillä on valmiiksi mietittynä, mutta mukavaa on myös pysähtyä mielenkiintoisilta näyttäviin paikkoihin ilman ennakkosuunnittelua.

Uuden-Seelannin tiet ovat hurjia vuoristomaisemineen ja vähäisine sivuaitoineen. Itselleni ainakin tuli yllätyksenä, että monet tiet eivät olleet päällystettyjä, eikä suojakaiteita juurikaan ollut. Omat jännitysmomenttinsa toivat myös ohitustilanteet, joissa kapeat tiet kävivät ahtaaksi. Muistan eläväsi kuinka ajoimme pimeässä kohti Kaikouraa, ja tien vierissä pomppi satoja pieniä pupuja pois automme tieltä. Näky on jostain syystä jäänyt elävästi mieleeni. (Emme siis ajaneet yhdenkään pupun päälle)

Luonto ja eläimet

Uusi-Seelanti on täynnä yllättäviä luontokohtaamisia. Ollessamme Kaikourassa katsomassa valaita (tai siis mies kävi katsomassa, minä jänistin, sillä merenkäynti oli niin hurjaa, ettei ollut varmuutta voiko laiva edes lähteä merelle sinä päivänä) paikalliset vinkkasivat pienestä vesiputouksesta, jossa pienet vauvahylkeet huvittelevat sillä aikaa, kun niiden vanhemmat ovat merellä kalastamassa.

Paikka oli suorastaan taianomainen. Pieni polku johti metsän läpi syrjäiselle aukiolle, jossa pienen pienet hylkeet leikkivät vedessä. Paikka oli kuin pieni paratiisikeidas. Paikka, jota ei sen suuremmin mainostettu missään, mutta jonka paikalliset tiesivät. Varsinaisten luontopuistojen lisäksi Uudessa-Seelannissa kannattaa siis pitää silmät auki yllättävien luontoelämysten varalta.

Hobbiton ja Butterfly Creek

Viime kerralla kävimme Taru sormusten herrasta-elokuvista tutuissa maisemissa hobittien kotikoloissa Hobbitonissa. Pieni kylä on rakennettu elokuvia varten, ja jätetty paikalleen innokkaiden vierailijoiden iloksi. Mies haluaisi mennä käymään teemapuistossa uudelleen, ja poikakin saattaisi tykätä, vaikka leffoja ei ole nähnytkään. Pojan LOTR-tietous rajouttuu yhteen xbox-peliin, jossa on tarujen hahmoja lego-ukkoina 😀

Miehen sisko vinkkasi, että Aucklandissa on myös dinosaurus-teemainen puisto, jossa on paljon aktiviteetteja lapsille. Puistosta löytyy  seikkailupuisto, ja myös eläimiä, joten tarkoitus olisi viettää yksi päivä siellä pojan mieliksi. Uuden-Seelannin eläimet ovat eksoottisia, joten vierailulistalla on todennäköisesti myös Mount Bruce, jonka jylhissä maisemissa pääsee näkemään mm. Uuden-Seelannin kansallislinnun kiivin.

Viimeksi täällä käydessämme osuimme tietämättämme suurehkojen kaka-lintujen ruokailualueelle juuri ennen niiden ruokinta-aikaa. Mieheni meni innokkaana ottamaan noista veijareista kuvaa, kun yksi niistä laskeutua mieheni pään päälle. Ärsyyntyneenä siitä, ettei mies ollutkaan siellä ruokkimassa heitä, lintu alkoi näykkimään miehen päätä ja korvia. Näky oli niin hauska, etten saanut naurultani otettua kuvaa tästä tilanteesta. Mieheni harmittelee vieläkin, ettei meillä ole kuvaa tilanteesta. Suuremmilta henkilövahingoilta vältyttiin, mutta ruokailuaikaan kakojen pariin ei ehkä kannata suunnistaa. Myös omat eväät kannattaa pitää piilossa näiltä veijareilta.

Ruoka

Niin minä kuin miehenikin odotamme innoissamme uuden-seelannin ruokaa! Uudessa-Seelannissa on ihan parhaat piet eli liha- tai kasvistäytteiset piirakat. Voitaikinaan leivotut piirakat tarjoillaan usein perunoiden tai muusin kanssa. Oma suosikkini on chicken and mushroom pie. Nam! Itse odotan myös innolla kaikkia paikallisia karkkeja 😀 Mies sen sijaan innostuu kotimaansa mahtavasta seafood tarjonnasta.

Toki aika perheen kanssa on tärkeintä, ja suurin syy reissullemme. Ensimmäiseksi suunnistammekin miehen siskon perheen luokse muutamaksi päiväksi. Poika pääsee tutustumaan serkkuihinsa, ja mies vaihtamaan kuulumisia. Perheellä on myös poneja, joten saa nähdä uskaltautuuko poika poniajelulle.

Kohta mennään!

Lue myös: Uuden-Seelannin matkabudjetti

Kivaa sunnuntaita!

perhe museot-ja-nayttelyt ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *