Näitä sarjoja odotan tänä syksynä!

Ah, syksy! Sarjaseuraajan parasta aikaa! Itsehän en kuulu niihin ihmisiin, jotka viettävät kaiken mahdollisen ajan ulkona kesällä, ja jotka vetäytyvät sisätiloihin ja tv:n ääreen vasta iltojen pimetessä. Minulle sarjojen seuraaminen on ajankohtaista vuodenajasta huolimatta. Mutta täytyy myöntää, että syksyssä on sitä jotain! Aivan kuin olisi jotenkin luvallisempaa röhnöttää sohvalla, kun ulkona on kylmää ja sateista.

Vaikka hehkutettu Love Island Suomi (joka on saanut ihan hävyttömän paljon palstatilaa tässä blogissa) ei tempaissutkaan mukaansa, niin löytyy syksyn sarjatarjonnasta onneksi monta muuta odottamisen arvoista sarjaa. Näitä sarjoja odotan tänä syksynä!

The Affair (5.kausi) 

Kiihkeitä ihmissuhdekiemuroita ja synkkiä salaisuuksia. Niin paljon kuin hittisarja The Affair:sta pidänkin, niin myönnettäkööt, että tämä viimeinen kausi saa todellakin olla viimeinen tätä sarjaa. Kaksi ensimmäistä kautta olivat timanttia, kuten aikaisemmissa postauksissa olen jo ehtinyt hehkuttaa, mutta kolmas kausi meni melkoiseksi sekoiluksi. Neljäs kausi onnistui pelastamaan sarjan taas oikeille raiteille, joten odotukset ovat kovat viimeisen kauden grand finaalille. Sarjan viides ja viimeinen kausi on juuri alkanut HBO:lla.

Ensitreffit alttarilla

Mielenkiintoinen ihmiskoe, jossa asiantuntijoiden toisilleen valitsemat ihmiset tapaavat ensimmäisen kerran astuessaan avioliiton satamaan. Minulla on pienimuotoinen viha-rakkaussuhde Ensitreffit alttarilla ohjelmaan. Katsoin ensimmäisen kauden ja tykkäsin kovasti. Sitten seuraava kausi oli hieman pettymys, enkä jaksanutkaan katsoa sitä montaa jaksoa. Viimeisin kausi kuitenkin palautti rakkauteni tätä erikoisesta asetelmasta ponnistavaa sarjaa kohtaan, ja tätä uutta kautta odotan innolla! Olen katsonut vain kotimaista versiota sarjasta. Peukut pystyyn, että tämäkin kausi sisältää aitoja ihmisiä, ja mahdollisuuden heidän kauttaan myös pieneen itsereflektointiin. Ensitreffit alttarilla jatkuu uudella kaudella Maikkarin kanavilla 2.9.2019.

The Heights, Varjojen paratiisi

Sully (Koa Nuen), Pav (Marcus Graham), Ash (Phoenix Raei), Claudia (Roz Hammond) och Leonie (Shari Sebbens)

Yle yllättää tänäkin syksynä mielenkiintoisella tarjonnallaan. Sanokaa sanat BBC tai aussisarja, ja minä olen heti messissä. Yle kertoo tästä uudesta aussisarjasta seuraavaa:

”Tervetuloa mukaan australialaisen Arcadia Heightsin tornitalon asukkaiden arkeen ja juhlaan! Arcadia sijaitsee keskellä Sydneyn kaupunkia, kuvitteellisella, nopeasti kehittyvällä esikaupunkialueella. Paremmalla puolella asuvien kaupunkilaisten mielestä tornitalo on häpeäpilkku, sosiaalipummien kansoittama slummi, joka alentaa kiinteistöjen arvoa lähistöllä. Todellisuudessa Arcadiassa elää sulassa sovussa kirjava joukko eri kansallisuuksia, rotuja, ihmistyyppejä, ammatteja sekä monenlaisella tavalla suuntautuneita miehiä, naisia ja lapsia. Siellä asuu kunnon väkeä, eikä kukaan kuvittele olevansa parempi kuin toinen. Arcadian väki viettää juuri rentoa ulkoilupäivää pelaillen ja grillaillen, kun pusikosta kuuluu outoja ääniä. Vastasyntynyt vauva löytyy hylättynä pensaasta, ja sen pelastaminen joukolla kertoo paljon paikan yhteishengestä. Kenen vauva on ja kuka sen hylkäsi?

Varjojen paratiisi alkaa Ylen TV1:llä ja Areenassa 6.9.2019

Murhaajajahti

Martin Clunesin esittämä poliisihahmo seisoo rikospaikalla nurmikolla.

Toinen erityisen kiinnostava Ylellä syksyllä alkava sarja on tositapahtumiin perustuva Manhunt, joka on suomennettu Murhaajajahdiksi. Bussipysäkkimurhaajaksi nimetty, ja kolme nuorta naista 2000-luvun alussa surmannut murhaaja on tämän minisarjan keskiössä ja ajojahdin kohteena. Murhaa selvittämässä on suosikkinäytteijä Martin Clunes, joka on tuttu mm. Doc Martin sarjasta. Omakohtaiseksi sarjan teeman tekee se, että asuin itse tuohon aikaan Lontoossa. En kyllä muista tätä tapausta yhtään!

Murhaajajahti alkaa Ylen TV1:llä ja Areenassa 21.9.2019

Kuvat: HBO, Mtv ja Yle.

Bonus: Big Brother alkaa taas tänä  syksynä pitkän tauon jälkeen Nelosella. En malta olla katsomatta ensimmäistä jaksoa, vaikka en uskalla odottaa kovin kummoista parannusta viime kausiin 😀

Varsin kutkuttava sarjasyksy siis luvassa! Mitä sarjoja sinä odotat tältä syksyltä?

Kivaa torstaita!

kulttuuri ajattelin-tanaan leffat-ja-sarjat
Kommentit (22)
  1. Hannamariavv
    2.9.2019, 17:33

    Mä odotan suurinta pudottajaa sekä ehkä hiukan tuota ensitreffit alttarilla -sarjan uutta kautta, vaikka en kaikkia ookaan kattonu.

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  2. Itse odotan myös bbtä! myöskin Vain elämää ja tuleva Tempparit kausi kutkuttelee.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *