Netflix-vinkki: korttitalo huojuu taas!

Minnean muruja

Kyllä, pirullinen Frank Underwood heiluttelee taas korttitaloa House of Cardsin viidennellä tuotantokaudella!

House of Cards is back! 

Kyseessä on poliittinen draamasarja, joka sijoittuu valkoisen talon ja Yhdysvaltain kongressin maailmaan. Sarja perustuu samannimiseen brittiläiseen minisarjaan. House of Cardsista on Netflixissä nähtävillä jo neljä ensimmäistä kautta. Sarja kertoo häikäilemättömästä poliitikosta, Frank Underwoodista, joka päättää ryhtyä kostamaan puoluetovereilleen, koska häntä ei valittu Yhdysvaltain ulkoministeriksi. Ja voi pojat, meno ajautuukin melko härskiksi, kun Frank ei keinoja kaihda saadakseen haluamansa. Frankin vaimo, Claire (loistava Robin Wright) ei jää kovin paljon kakkoseksi kylmähermoisena opportunistina. Lähtökohdat ovat siis herkulliset!

Joko kiinnostuit? Vai onko sarja sulle tuttu? Oletko fani? Itse olen sitä mieltä, että tämä sarja on varmasti parasta, mitä Netflix on saanut aikaan. Olin vähän jälkijunassa, kun tämän sarjan katsoin viime vuonna, mutta sainpa ainakin katsoa koko sarjan putkella! Myönnän, etten ole kovin suuri poliittisten draamasarjojen ystävä, enkä esimerkiksi ole katsonut genren klassikoita kuten West Wingiä. Aloinkin katsomaan House of Cardsia ihan puhtaasti näyttelijöiden vuoksi. Roolitus on mielestäni osunut enemmän kuin nappiin, sillä Spaceyn ja Wrightin lisäksi loistavaa työtä tekevät Frankin oikeana kätenä Michel Kelly ja Moonlight-leffastakin tuttu Mahershala Ali!

Olen suuri Kevin Spacey fani. 1995 oli hyvä vuosi Spaceylle, nimittäin silloin hän teki mielestäni parhaimmat roolinsa elokuvissa Epäillyt ja Seitsemän. Oletko nähnyt elokuvan Seitsemän? Hyytävän hyvä! Niin ahdistava, että ihan pahaa tekee! Teininä minuun vetosivat hyvin synkät leffat(nykyään ehkä vähän vähemmän). Katsoin leffan teininä monta kertaa, ja aina siitä löytyi uusia ulottuvuuksia! Brilliant! Mutta ei Spaceystä sen enempää. Hienoa on, että hän löysi paikkansa House of Cards -sarjasta, sillä pahiksen rooli on kuin hänelle tehty. Käsittääkseni hän myös oli ensimmäinen valinta Frankin rooliin.

Vaikutuin House of Cardsista heti ensimmäisestä jaksosta lähtien, ja ensimmäinen kausi oli timanttinen! Koko ajan saa pelätä, että koska korttitalo sortuu ryminällä, mutta aina se jotenkin saadaan pelastettua! Ja olisihan se pitänyt arvata, että House of Cardsin tekijoissä vaikuttaa elokuvaohjaaja David Fincher. Fincher on ohjannut paitsi elokuvan Seitsemän, jota juuri hehkutin, niin myös sellaisia menestysleffoja kuin Fight Club ja Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Arvasittekin jo varmaan, että pidän myös Fincheristä :D

House of Cardsin viides kausi tulee Netflixiin 30.5.2017, joten vielä hetken joutuu odottelemaan. Tässä onkin hyvää aikaa katsella neloskauden viimeiset jaksot muistin virkistämiseksi! Tässä vielä traileri, jos haluat kurkata, minkälaista menoa vitoskaudella on luvassa!

House of Cards: hot or not? Löytyykö muita Kevin Spaceyn faneja? Löytyykö sulta hyviä Netflix-vinkkejä? Otan mielelläni vastaan suosituksia!

Jos tykkäät brittisarjoista, niin käy lukasemassa mun vinkit Netflixin parhaista brittisarjoista!

Kommentit

anniinanir (Ei varmistettu) http://www.getthetoolboxblog.com

Aloitin joskus katsomaan House of Cardsia, mutta se ei jotenkin vakuuttanut ja jäi muutaman jakson jälkeen kesken. Niin kovasti sitä hehkutetaan, että ehkä pitäisi antaa toinen mahdollisuus?

Mä oon kyllä vähän herkkis enkä tykkää yksin katsoa yhtään mitään ahdistavia juttuja. Poikaystävän kanssa onkin sit katsottu läpi vaikka mitkä rikos- ynnä muut jännät sarjat, joista voin suositella ainakin Siltaa, Breaking Badia, Narcosia, Stranger thingsiä, Isänmaan puolesta, Luther, Broadchurch, Hinterland...

Tuli mieleen että mun lemppari teininä oli Amélie, jonka katsoin varmaan ainakin 20 kertaa. Mun "omia" lempparisarjoja Netflixissä onkin muun muassa Downtown Abbey ja Call the midwife, vähän eri tyyppistä :D

Minnea
Minnean muruja

Ei se House of Cards kaikkiin uppoa, eikä tarvikaan. Melko synkkää meininkiä on koko sarja! Kiitti suosituksista! Breaking Bad ja Silta on omia suosikkeja myös :) Mulla on tosi kirjava leffa- ja sarja mieltymys :D Luther on tarkoitus katsoa.

Multa on jäänyt Downtown Abbey katsomatta, vaikka veikkaan, että tykkäisin. Ehkäpä kesälomalla ehdin siihen koukuttautua :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä niin odotan vitoskautta! Tää sarja on vaan loistava. Toivon, ettei kaikki uudet jaksot tuu Netflixiin kerralla, muuten ahmin ne parissa illassa :D

En tiedä mikä näissä Valkoiseen taloon ja Jenkkien kongressiin sijoittuvissa sarjoissa on, mutta toiseksi ihan lempparikseni on kohonnut Veep. Ihan loistava, ai että!

Minnea
Minnean muruja

Ihan jo jännittää, että mitä tällä kertaa on luvassa, ja jääkö Frank viimein kiinni kaikista tekemistään jutuista! Veep on mulla katsomatta. En oikeen tykkää siitä naisesta, joka on pääosassa.

Tiinumaria (Ei varmistettu)

Niin mun lempparisarja! Tätä on odotettu!

Minnea
Minnean muruja

:)

MINI-blogi (Ei varmistettu) http://elinamaista.blogspot.fi

En ole koskaan katsonut ko. sarjaa enkä myöskään Netflixiltä yhtään mitään. Katson aika vähän telkkaa ja melkeinpä nuo normikanavat riittää mulle (viimeisen parin päivän aikana olen katsonut Arman Pohjantähden alla ja Suomen Huutokauppakeisarin).

Minnea
Minnean muruja

Mullakin tulee katsottua aika vähän perustelkkaria, mutta Netflixiä ja HBO:ta sitten enemmän :)

Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu) http://www.littlebigthings.fi

Kuulostaa siltä että voisin tykätäkkin, vaikka genre ehkä ei sinänsä hirveästi kiinnostelekaan. Saa nähdä kun päätän luopua Elisa viihteestä jos innostuisin Netflixin ottamaan :)

Minnea
Minnean muruja

Joo, jos kieroilu ja synkkä meininki kiinnostaa, niin kannattaa testata, että innostuuko House of Cardsista :) Eikös Netflixillä ole joku ilmainen kokeilukuukausikin. Ainakin oli aikaisemmin, niin minäkin siihen koukutuin :D

Mama Lina (Ei varmistettu) http://www.mamalina.fi

Silloin kun tämä sarja alkoi Netflixissä niin monta kertaa piti aloittaa katsominen mutta koskaan ei vain tullut aloitettua. Ei edes tänä päivänä. Tämä sarja kuuluu silti isäntäni lempisarjoihin.

Brittisarjat ei oikein ole olleet lemppareita, mutta en ole niitä katsomattakään jättänyt jos on ollut joku mielenkiintoinen :)

Ehkä vihdoin ja viimein pitäisi alkaa katsomaan House of cardsia ;)

Minnea
Minnean muruja

Netflix on kyllä niin täynnä kaikkea, ettei siltä toki kaikkea ehdi katsoa :D Mutta jos sarja kiinnostaa, niin kannattaa kurkata, että imaisisiko se mukaansa.

Katja_optimismia (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

Tykkäsin erityisesti aluksi, mutta tuntuu että tätäkin sarjaa venytetään vähän liikaa. Pakko se on silti katsoa! :)

Kommentoi