Netflix-vinkki: Vakavia naisia ja yksi brittiläinen psykopaatti

Minnean muruja

Kipeänä olemisessa on yksi hyvä puoli, jos positiivisia halutaan olla. Ja se on se, että on aikaa tuijotella leffoja ja sarjoja! Koukutuin kotona ollessani yhteen sarjaan niin pahasti, että ajattelin vinkata siitä teillekin.

Jos olet seurannut sarjasuosituksiani, niin ehkä muistat, että piinaavan synkkämieliset ja tummissa vesissä uivat (mutta tyylikkäät) sarjat ovat mieleeni. Ja kaikkea sitä on myös Netflixin omaa tuotantoa oleva Marvelin Jessica Jones! Tiedän, ettei tämä ole mikään uutuus, ja kaikki itseään kunnioittavat Marvel-fanit tai Netflix-nörtit ovat tämän jo katsoneet aikapäiviä sitten.

Jos kuitenkin kuljet jälkijunassa, kuten minä, etkä ole tähän vielä tutustunut, niin anna yksityisetsivä Jessica Jonesille mahdollisuus! Pääosaa näyttelee karismaattinen,vahvapiirteinen ja surusilmäinen Krysten Ritter, jonka itse muistan ainakin sarjoista Gilmore Girls, Asunto 23 ja Breaking Bad. Tämä vakavamielisen ja kovien kokemusten kovaksi keittämän Jessican rooli sopii hänelle loistavasti. Tätä sarjaa katsoessa tekee mieli värjätä omatkin hiukset mustiksi, ja antaa niiden liehua vapaana, kun kulkee kaduilla badass-asenteella ja mustalla nahkatakilla varustettuna.

Tähän väliin sanottakoot, ettei Jessica Jonesin tarina ollut minulle millään tavalla tuttu entuudestaan, joten en tiennyt, mitä odottaa. En ollut myöskään perehtynyt sarjan roolitukseen. Miellyttävänä yllätyksenä tuli, kun huomasin, että Doctor Who-sarjastakin tuttu brittinäyttelijä David Tennant oli pestattu pahiksen rooliin!

Ja voi pojat, mikä pahis hänen hahmonsa onkaan! Sarja onnistuu tekemään hänestä, varsinkin sarjan alussa, ehkä yhden mielipuolisimmista pahiksista. Jessican ja Kilgraven välinen kemia on taianomaista katsottavaa, ja sarjan jännitys pitää otteessaan joka jakson joka minuutti. Jessica Jones ei ole perus supersankaritarina, kuten esimerkiksi Iron Man, Spiderman tai X-Men, vaan on mielestäni katu-uskottavampi ja tunnelmaltaan realistisempi.

Sarjan ensimmäinen kausi on nähtävissä Netflixissä. Google osasi myös kertoa, että toisen kauden kuvaukset on saatu purkkiin, ja toinen kausi julkaistaan ensi vuoden puolella. Jännittävää!

Muita Jessica Jones faneja? Iskeekö synkät supersankarit? Mitä suosittelemisen arvoista sinä olet viime aikoina katsellut?

Mukavaa maanantaita!

Kommentit

Suttastiina

OI! Jessica oli mahtava sarja!

Jälkikasvu ja mies tietävät Marvel-hahmot ja niiden historian jo paperipohjaisina, kun taas mie katselen ihan ilman taustahekumointeja ja Jessica oli kyllä herkullinen!
Luke Cage- sarjaa olisi tarkoitus tuijotella myös, mutta on tullut kaikkea muuta (minua) kiinnostavampaa tähän väliin.
American Gods oli hykerryttävän hyvä (Amazonista) !

Minnea
Minnean muruja

Jaa, Lukellakin on oma sarja :O Enpä ole tuota huomannut! Myös tuo American Gods on tuntematon, mutta tutustua täytyy ehdottomasti siihenkin!

Kirsikka W.

Mä olen tätä vähän vältellyt, koska yleensä en ole Marvelin tai DC Comicsin supersankareista oikein syttynyt. Lisäksi Ritter on skeemautunut mun päähäni jo vähän komedianäyttelijänä (itse olen sattunut katsomaan häneltä lähinnä komediaa), joten vakavammat roolit on hankala hyväksyä.

Toisaalta, olen kyllä katsellut tällä hetkellä Netflixistä lähes kaiken kiinnostavan, joten ehkä pitää tällekin antaa jossain vaiheessa mahdollisuus :)

Minnea
Minnean muruja

Hei, mäkin välttelin tätä just tuon Marvel-leiman takia! Supersankareille on aikansa ja paikkansa, mutta useimmiten haluan katsoa realistisempaa draamaa! Suosittelen kyllä antamaan mahdollisuuden, tämä ei ole (ainakaan mun mielestä) liian supersankarimainen!

Minnea
Minnean muruja

Niin, ja itse olen pitänyt Ritteriä vähän ärsyttävänä tyyppinä :D Tässä hän loistaa!

La Dolce Musica (Ei varmistettu) http://nouw.com/ladolcemusica

Pitäisi kokeilla! En ole katsonut monta sarjaaa, ehkä siitä syystä että jään helposti koukkuun :D

http://nouw.com/ladolcemusica

Minnea
Minnean muruja

Suosittelen kyllä, saattaisit tykätä!

Sannahoo (Ei varmistettu)

Täytyy laittaa tämä vinkki korvan taakse kun joku päivä MALTAN käydä seuraamaan uutta sarjaa! :D

Minnea
Minnean muruja

Hihii, suosittelen!

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Kiitos vinkistä! Mä oon miettinyt pitkään, että pitäiskö alkaa katsoa tätä, mutta on vaan aina jäänyt. Ehkä nyt vihdoin olisi syytä! :)

Minnea
Minnean muruja

Jos sopiva väli sattuu tulemaan, niin voin kyllä suositella! Tosi koukuttava!

HeidiKaroliinaA. (Ei varmistettu) https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

Sarja ei ole itselle ennalta tuttu - tähän(kin) pitää tutustua!

Itse olen aloittanut vuosien tauon jälkeen Gossip Girlin katsomisen :)

https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

Minnea
Minnean muruja

Kannattaa kurkata, jos tykkää tämän tyylisistä jutuista :)

Hanna-MariA (Ei varmistettu) https://lifewithhannamari.blogspot.fi/

Ei ehkä minun perinteistä makua, mutta täytyy tutustua vähän paremmin tähän sarjaan.

Minnea
Minnean muruja

Suosittelen :)

Tämä onkin minulle ihan uusi sarjatuttavuus, kiitos siis vinkistä!

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, että tästä oli iloa :)

Kommentoi