Nopeaa arkiruokaa - pitaleivät halloumilla ja tzatzikilla

Minnean muruja

Nyt jatkuu nopeaa arkiruokaa -postaussarja. Kun kyselin teiltä postaustoiveita, arkiruoka ja helpot ideat oman ruokarepertuaarin laajentamiseen olivat yksi toivotuimmista jutuista. Aikaisemmin kerroin, kuinka helppo ja suloisen tulinen tonnikalapasta on pelastanut monta väsynyttä iltaa nopeudellaan.

Tänään vuoroon pääsee yksi tämänhetkisistä suosikeistani,  halloumilla ja tzatzikilla täytetyt pitaleivät.

Olisi jokus ihanaa kokeilla pitaleipien tekemistä itse, mutta koska tässä (ja arkena yleensäkin) on kyseessä nopea arkiruoka, niin pitaleivät on ostettu valmiiksi. Parhaimmillaan pitaleivät ovat, jos ne on lämmitetty grillissä. Näin talvella ne valmistuvat maistuviksi uunissa 200 asteessa viitisen minuuttia. Halloumi on ihanaa, ja olen siihen nyt niin ihastunut, että korvaan halloumilla kanan monessa ruuassa. 

Kesällä täytetyt pitaleivät valmistuvat kätevästi grillissä, ja mikä vaan maistuu kaksin verroin paremmalta grillattuna! Kesäisin grillaamme pitaleipien ja halloumin lisäksi sipulia ja paprikaa. Ne sopivat mainiosti pitaleipien täytteeksi. Tällä kertaa mentiin helpolla ja nopealla kombolla: pannulla paistetu halloumit, kurkkua, tomaattia, salaatinlehtiä, silputtua sipulia ja tzatzikia. Niin maistuvaa! Yleensä teen tzatzikin itse, mutta kun huomasin tuon valmiin version Lidlissä, nappasin sen testiin. Oli ihan hyvää, vaikka ei toki niin hyvää kuin itsetehty. Kun valmistan tzatzikin itse, käytään K-Ruoka-sivulta löytämääni reseptiä, mutta lorautan siihen vielä vähän sitruunamehua joukkoon.

Halloumilla ja kasviksilla täytetyt pitaleivät valmistuvat noin kymmenessä minuutissa, joten tämä ei todellakaan vaadi aikaa tai teräshermoja!

Löytyykö sieltä muita pitaleipien ystäviä? Millä sinä täytät pitaleipäsi? Ja jos sulta löytyy hyvä pitaleipäresepti, niin laita ihmeessä jakoon!

Mainiota maanantaita! Kysy tai ehdota ja voita -postauksen yllärin voitti NelliX! Onnea!

Kommentit

Essi's

Kiitos ruokavinkistä! Tätä on ehdottomasti väsäiltävä tällä viikolla, nams :)

Minnea
Minnean muruja

Kiva, että tykkäsit! Tää on kyllä helppo ja nopee :)

Yhtä sirkusta!

Pitaleivät ja tsatsikin teen itse (minulla on aidolta kreikkalaiselta saadut ohjeet) ja lisäksi suikalalihaa ja ranskalaisia, tomaattia, kurkkua ja sipulia. Meillä tää ei kyllä kyylu pikaruokiin, koska teen sen itse taikinasta lähtien.
Tietysti voi kokeilla tälläisiä valmiita. En vaan tiedä mitä porukat sanoisi kun ovat tottuneet noihin aitoihin :D
Voishan ne tykätäkin...Ehkäpä kokeilenkin joskus..

Minnea
Minnean muruja

Oioi, sun itse tekemät on varmaan tosi hyviä! En tiedä, mitä porukka tuumisi näistä, ei varmaan ole lähellekään yhtä hyviä kuin itsetehdyt!

Nettanen

Hei kiitos tästä, päätin että tämä menee kokeiluun heti tänään! :)

Minnea
Minnean muruja

Jes! Kerro sitten, miten maistui :)

Nettanen

Oli tosi hyvää ja helppoa, mieskin tykkäsi tosi paljon! :)

Minnea
Minnean muruja

Mahtavaa! Kiva kuulla, että joku hyötyi tästä ideasta!

rauniamanda
rajojen yli

Omgg kun näyttää ja kuulostaa hyvälle :o Pakko kokeilla <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.