Ompa kiva nähdä vaate omankokoisen päällä!

”Näyttää hyvältä ja istuu kivasti!” ”Mikä koko sulla on tuosta mekosta?” ”Ompa kiva nähdä vaate omankokoisen päällä!

Yksi palaute, jota saan usein on ilahtuminen siitä, että jonkin kiinnostavan vaatteen näkee omankokoisen ihmisen päällä. Toisin sanoen, lukijoitani ilahduttaa nähdä vaatteita plussakokoisen päällä. Ymmärrän tämän hyvin, sillä vaikka monella merkillä on nykyään vaatteita laajemmalla kokoskaalalla, niin tuotekuvat ovat usein S- tai M-kokoisen mallin päällä kuvattuja. On hankala arvioida, miten vaate istuu itselle, kun tuotekuvien mallit ovat niin kaukana omasta olemuksesta. Ongelma korostuu näinä aikoina, kun vaatteiden osto siirtyy enemmän ja enemmän nettikauppoihin.

Tunnistan ongelman itsekin. Kun haaveilen jostain vaatteesta, yritän yleensä googlettaa tai etsiä instasta kuvia, jossa vaate olisi kuvattuna omankokoisen ihmisen päällä. Olisi mukavaa nähdä, miltä se näyttää ennen ostopäätöstä. Olen todella laiska palauttamaan netistä tilaamiani tuotteita, joten mielelläni haluaisin saada koon heti kerralla kohdilleen ja tehdä nappiostoksen. Toki mielellään sovitan vaatetta kivijalkakaupassa, ja yritän vahvasti tukea paitsi kotimaista, niin myös paikallista.  Joskus ostaminen onnistuu kuitenkin vain netistä. Kaikkia tuotteita ei saa kivijalasta, ja Jyväskylän valikoima on aika suppea. Silloin olisi kullanarvoista, jos tuotteesta on kuva monenkokoisen ihmisen päällä.

Arvostan suuresti sitä, että niin moni kotimainen brändi on ottanut valokoimiinsa myös plussakokoiset vaatteet. Ei tarvitse tyytyä tätimäisiin telttoihin marketin plussaosastolla painonsa vuoksi. On ihanaa, että kauniit vaatteet ovat kaikkien saatavilla. Toki kaikki vaatteet ja mallit eivät istu kaikille. Siksi olisikin erityisen tärkeää, että vaate on mahdollista nähdä tuotekuvissa monenkokoisen päällä. Se tekee ostamisesta helpompaa, ja vähentää virheostosten määrää.

Aina minua ei huvittaisi seisoa kameran edessä. Joskus en näe kaunista vaatetta tai naista, vaan vain omat ”virheeni” eli piirteet, joista en pidä. Välillä mietin, että haluanko todella pönöttää kuvissa kaikkien arvostelevien silmien alla. Tuottaako mallina oleminen enemmän paineita ja stressiä kuin iloa ja hyvää mieltä. Silloin muistan kaikki ne kivat kommentit siitä, että joku on saanut inspiraatiota pukeutumisestani. Joku on osannut ostaa oikeankokoisen vaatteen, koska näki sen päälläni. Joku löysi itselleen aivan uuden kotimaisen brändin, koska näki sen vaatteen päälläni. Kun saan kommentin, että kuvani ovat samaistuttavia.

Olen blogiini käyttämäni työn myötä siitä onnellisessa asemassa, että minulla on jonkin verran näkyvyyttä somessa. Näkyvyys on tuonut minulle monia upeita mahdollisuuksia. Olen päässyt edustamaan montaa ihanaa kotimaista brändiä. Erityisen onnellinen olen mahdollisuudesta päästä edustamaan siskoni Kanto designia sekä brändilähettiläisyydestäni Neulomon kanssa. Näiden brändien joukoissa on mahtavaa seisoa. On tärkeää sekä itselleni että varmasti monelle muullekin nähdä, että ihan tavallinen keski-ikää lähestyvä pyöreä tyyppi epätäydellisyyksineen kelpaa someen.

Aina ei ole hyvä hius- tai vartalopäivä. Usein kuitenkin kameran edessä on kivaa, ja tykkään omista kuvistani. Voisi sanoa, että tykkään omasta ulkonäöstänikin enemmän kuvissa poseeraamisen myötä. Kun näkee kaikki muhkuransa ja ihon epäpuhtaudet kuvissa viikottain, niin niihin tottuu. Tulee armeliaammaksi itseään kohtaan. Tällainen olen. Tällaisena kelpaan. On tärkeää, että myös minunlaisiani ihmisiä näkyy somessa.

Kuvat: Hanna

Näissä kuvissa minulla on päällä kotimaisen Blaa:n Manisa-mekko koossa XL. Blaan vaatteet ovat minulle somesta tuttuja, mutta aikaisemmin en ole heidän vaatteitaan omistanut. Voitin instassa arvonnan, jonka kautta pääsin valitsemaan itselleni yhden vaatteen Blaa:n valikoimista. Valitsin tämän mustavalkoisen kietaisumekon.

Mitä tykkäät mekosta? Onko sulla ollut vaikeuksia valita oikeaa koko vaatteesta nettikaupassa?

Kivaa keskiviikkoa!

Lue myös: Minut valittiin Neulomon brändilähettilääksi! ja Kanto design – uusi urbaani mallisto, jolla on tärkeä sanoma!

muoti ajattelin-tanaan paivan-tyyli
Kommentit (1)
  1. Onpa kaunis mekko ja istuu sinulle tosi hyvin! <3

    Nettikaupoilla saa kyllä olla todella tarkkana. Olen itse hoikka, mutta myös lyhyt ja nettifirmojen mallien ollessa yli 170cm on todella vaikea hahmottaa miten jotkin hameet ja mekot varsinkin istuisivat päälleni ja mihin niiden helman mitta minulla oikeasti päättyisi. Sen(kin) vuoksi nettishoppailu on jäänyt aikalailla pois liian monien hutien jälkeen. Olisi monelle firmalle varmasti kannattavampaa käyttää juurikin eri kokoisia ja mittaisia malleja tuotekuvissaan.

    https://astuharhaan.wordpress.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *