Onko bloggaus vain nuorille ja näteille?

Minnean muruja

Minä tykkään vaatteista. Ja tykkään muodista ja trendeistä. Tykkän meikata ja laittautua. Tykkään shoppailla.

Blogit ja media on täynnä toinen toistaan kauniimpia asukuvia ja laadukkaasti toteutettua tyyli-inspiraatiota. On inspiroivaa selailla nettiä ja ihastella sesongin uusinta muotia. Innostun toisten asuista ja tyyleistä. Miksen siis minäkin postaisi omia asujani? Ehkä joku toinen innostuu minun asuistani, tai saa vinkkejä omaan tyyliinsä?

Mutta miksi minua silti arvelutti julkaista näitä (tai muita) asukuvia blogissa? Miksi ajattelin, että haluaako kukaan nähdä yli kolmekymppisen pyöreän naisen tylsiä asukuvia, joita ei ole edes hienosti stailattu? Tai jotka eivät ehkä ole viimeisen päälle trendien aallonharjalla? Miksi joku haluaisi katsoa vatsamakkaroita kun voi katsoa fitnessmalleja? Mietin, kannattaako asukuvaaminen jättää nuoremmille ja nätimmille, jotka tekevät sen varmasti paremmin ja tyylikkäämmin kuin minä.

Ymmärrän, että nuoruus ja napapaidat ovat ajaneet jo ohitseni, ja olen melko tyytyväinen itseeni tällaisenaan. Mutta silti takaraivossa kolkuttelee ajatus, että asetanko itseni vain naurunalaiseksi ja mahdollisten ilkeiden kommenttien kohteeksi esitellessäni itseäni?

Kun asiaa aloin pohtimaan, niin minähän tosiaan olen vanha, mitä blogimaailmaan tulee. Samoin vartaloni malli ei ole sporttinen ja timmi, kuten niin monella asujaan julkaisevalla bloggaajalla. Useimmat seuramani muotibloggaajat ovat viisi tai jopa viisitoista vuotta nuorempia kuin minä. Kyllähän blogit, joissa kauniita asukuvia ja treenattuja vartaloita näytetään hienosti stailatuissa kuvissa, ovat houkuttelevampia. Blogimaailma on nuorempien naisten maailma. On toki vanhempiakin ja pyöreämpiäkin naisia, jotka bloggaavat, mutta he ovat kyllä vähemmistö. Itse tykkään katsella sekä stailattuja nuoria ja nättejä, mutta myös naisia, joiden ikä ja vartalo on samanlainen kuin omani. Tahdon ajatella, että kaikille on tilaa juuri sellaisena kuin he ovat.

Mitä sinä olet mieltä? Kannattaako keski-ikäistyvän pulleron jättää asukuvailut nuoremmille ja nätimmille, vai onko blogimaailmassa tilaa kaikenkokoisille ja näköisille naisille (ja miehille)? Tuoko rosoisuus ja kotikutoisuus enemmän samaistumispintaa lukijalle? Minkälaset asukuvat sinua kiinnostaa? Vai kiinnostaako ollenkaan?

Lempeää päivää!

Kommentit

smagardi
astu harhaan

Blogimaailmassa nimenomaan on tilaa kaikille ja kaikenkokoisille!
Itse pidän juurikin ns. kotikutoisista asukuvista, joissa näkyy myös bloginpitäjän persoona, enkä innostu isompien blogien muotikuviin tähtäävistä asukuvista, joissa kuvanmuokkaus on vedetty tappiin ja suuri osa tuotteista on lainattuja tai mainostarkoituksessa vastaanotettuja. Jos haluan katsella sellaista, luen blogin sijaan muotilehden.

Saranda
Tyhjä ajatus

Todella hyvin sanottu, allekirjoitan joka sanan! :) Sitä paitsi, mä oikeesti luulen että tällanen "täydellisyys"-trendi on ohimenevä. Ihmiset ei jaksa tuijottaa enää kauheen kauan ikuisuuden mietettyjä, virheettömiä kuvia. Niihinkin kyllästyy ja sillon viimeistään kävijät löytävät tällaisia kauniita, sympaattisia ja syvällisimpiä blogeja! ♥

Minnea
Minnean muruja

Kiitos  ihanista kommenteista <3

Minnea
Minnean muruja

Musta tuntuu, että blogeissa on jopa hienompia kuvia kuin monissa muotilehdissä! Niin ammattitasoisia kuvia löytyy! Kiva kuulla, että kotikutoisuus kiinnostaa :)

Pyjama
Pyjamapäiviä

Kolmekymppinen ja vanha? En hirveästi seuraa muotiblogeja, mutta muuten bloggariksi et ole ollenkaan vanha! Jos joku asia kiinnostaa sinua, niin kiinnostaa se muitakin. Ja enemmän minua kiinnostaa se, mitä minun ikäinen (noin nelikymppinen) kuin teini-ikäinen pukee päällensä. :D

Jatka samaan malliin vaan!

Minnea
Minnean muruja

Hahaa, just mietin, etten muuten tunne itseäni vanhaksi (siis näin oikeassa maailmassa), mutta blogiskenessä kyllä :) Kiitti ihanasta kommentista!

Laura Meikkipää

Hööps, Meikkipäät ovat nelikymppisiä ja meidän lukijat ovat kaikenikäisiä! Ei mietitä tommosia, ollaan kaikki upeita. <3

Minnea
Minnean muruja

Te olette upeita! Ette ehkä mene enää nuorista, mutta näteistä kyllä ;) Kiitti ihanasta kommentista!

ohsomanyreasons

Yhdyn samaan! Ja täällä huutelee neljäänkymppiä uhkaavasti lähestyvä kauneusbloggari! :) Kaikenlaisia blogeja tarvitaan ja uskon että kysyntää on aikuisemmille blogeille yhä enemmän <3 

Yhtä sirkusta!

Nämä olivat kuin omat sanani:

Minä tykkään vaatteista. Ja tykkään muodista ja trendeistä. Tykkään meikata ja laittautua. Tykkään shoppailla.

 

Olen todella vanhempi kuin sinä, en siis nuori, enkä kaunis enää. Silti laitan asukuvia (usein vielä selfietä tai sit joku "randomi"(esim. työkamu) vain ottaa kuvan :)), koska tykkään itsekin katsella niitä muiden blogeissa. En välitä niistä täydellisistä kuvista niin paljon kuin luonnollisista, hauskoista kuvista. Laita vaan tulemaan kuvia, kyllä tykätään!!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Sun blogi on ihana ja aito <3

Jasunen

Todellakin bloggaat kuten sulle sopii! Et mieti muita, mietit vaan sun lukijoita ja ne haluaa tietää mistä tykkäät ja kuinka juuri sä pukeudut! <3 Saahan vaatteita monessa eri koossa, joten anna palaa: aina joku inspiroituu. :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Kyllä minä bloggaankin juuri, kuten minulle parhaiten sopii. Silti asukuvien julkaiseminen vähän mietityttää.

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Eikä mitään - oot aito, sulla on vaihtuvia aiheita ja blogisi on aidolta elämältä näyttävä, siksi pidänkin siitä! Ja pidän myös hirmuisesti siitä, kun kommentoit minunkin postauksiin! Koska sitähän tämä bloggaaminen ja blogisisaruus on aidoimmillaan - tsemppaavaa ja omien mielipiteiden jakamista, vuoropuhelua toistemme kanssa.

Ja höpöhöpö, ei bloggaajilla mitään ikärajaa tai ulkonäkökriteerejä ole! Jatka blogin pitämistä juuri niin kauan kun puhtia ja energiaa riittää!

:) :) :) :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos ihanasta kommentista! Ja oot ihan oikeassa, bloggaamisen paras puoli on vuorovaikutus ja blogisisaruus <3

Suttastiina

*hihittelee eriparisukissaan ja riemunkirjavissa haaremihousuissaan*

Sinun asukuvissa ilahduttaa värit ja iloisuus. Kaiken ei tarvitse olla harmaata, valkoista tai musta-valkoista. Tämänkin kuvan paita tuo auringon mukanaan!

Mie tosin en kauheasti asukuvia laita, mutta jos siltä tuntuu niin en jaksa ajatella että, voih, olen 53 vee, kaukana kimmoisasta ja timmistä ja kaiken lisäksi  t o d e l l a  lähes historiallinen reliikki Lilyn blogimaailmassa.

Mutta pitäisiköhän minun aloittaa sarja +viiskymppisen asukuvista arkeen, puutarhaan ja juhlahumuun, niin te NUORISOn edustajat saatte vähän heijastepintaa ikämurheisiinne ;)

Bold & Beatyfull (joskin olen luvannut etten enää ajaa itseäni kaljuksi...)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos ihanasta kommentista! Nyt ei muuta kun toteutat tuon postausidean :)

Ninni / Visions (Ei varmistettu) http://visions-ninni.blogspot.fi

Ehdottomasti bloggailu on kaiken ikäisille ja näköisille ja erilaisille persoonille! Muutenhan tämä menisi ihan tylsäksi :-D tosi hyviä kommentteja tässä ja komppaan kaikkia kyllä!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Oon ihan samaa mieltä! Ja mukavaa, että aihe on innostanut näin paljon fiksuja kommentteja!

Katja_optimismia (Ei varmistettu)

Siis nyt sitten! Keski-ikäistyvän! EIIII! :D Olen samaa vuosikertaa kuin sinä, enkä ole lähelläkään keski-ikää ja tiedät varmaan mielipiteeni siitä, voiko tämän ikäinen olla asukuvissa. ;) Oletan, että omista asuista inspiroituvat sitten vähän muut, kuin 20-vuotiaat trendinikkarit. Ja juuri sen vuoksi, että paljon nuoria ja hoikkia kuvissa piisaa, ovat muutkin kuvat erittäin tervetulleita. Veeran Tyyliä metsästämässäkin blogista on tullut hurjan suosittu!

Eli asukuvia kehiin vain! En nyt kyllä ehkä pääse yli tuosta keski-ikäistyvä termistä... :D
Katja
http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi/

Minnea
Minnean muruja

Hihii, vähän mietin, että onko tuo keski-ikäistyvä vähän karu sanavalinta, mutta menköön :D Lupaan jatkossa käyttää vain kolmekymppistä.

Sä oot aina niin sädehtivä asukuvissa! Ja Veera on mun idoli!

 

Taru Mari
Stuff About

Todellakin on tilaa kaikille! <3 Jatka samaan malliin vaan. :) Kirjoitat aina niin kivasti ja ystävällisesti <3

Minnea
Minnean muruja

Kiiti ihanasta kommentista <3

Kiti

Blogimaailmaan kaivataan lisää aitoutta, kotikutoisuutta ja monipuolisuutta! Ammattimaiset muotiblogit ovat toki upeita, mutta niihin kyllästyy nopeasti, koska ne ovat niin identtisiä keskenään. Oot raikas tuulahdus, jatka samaan malliin. :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos, kauniisti sanottu <3

Siiri / Pilkettä-blogi (Ei varmistettu) http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

Hei kiitos tästä kirjoituksesta! Virkistäviä ajatuksia ja tärkeää asiaa. Blogimaailma on enemmän tai vähemmän pinnallinen, ja sieltä löytyy toinen toistan nätimpää ja timmimpää bloggaaja. Olen arjessa hyvin sujut itseni kanssa enkä mitenkään häpeile itseäni, mutta kyllä tietty itsesensuuri tai kritiikki meinaa puskea päälle kun kirjoitan omaa blogia. Hyviä kuvia itsestä on kaikista vaikeinta löytää. Kuitenkin arvostan blogeissa nimenomaan AITOUTTA. Ei tarvitse olla mallin mitoissa ja viimeisen päälle - rosoisuus ja kotikutoisuus tuovat uskottavuutta. Bloggaaminen (ja asukuvaa, kauneuspostaukset you name it) kuuluu kaikille. ;)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos ihanasta kommentista <3 Kiva, että joku ymmärtää, mitä tarkoitan! Että vaikka on sinut itsensä kanssa, niin blogimaailman (ja median) kauniit nuoret naiset ja heidän ammattitason valokuvansa saavat aikaan ulkonäköpaineita. Ei sillä, ihailen kaikkia, jotka näkevät vaivaa, ja tekevät töitä bloginsa eteen. 

blurredesquisse

Täällä on jo sanottu oikeastaan kaikki, mitä mäkin oisin sanonut, joten komppaan nyt vaan edellisiä: TODELLAKIN bloggaaminen kuuluu ihan kaikille, jotka siitä nauttivat! Samoin asukuvat! Ymmärrän kuitenkin täysin sun epävarmuuden tässä asiassa. Itsekin epäröin jokaisen kuvan julkaisemista, koska ne eivät ole lähelläkään sitä tasoa, mitä ammattilaisilla. Tuntuu, että toiset tekevät kaiken niin paljon paremmin. Sitten muistan, että ainiin, teen tätä itseni vuoksi, siksi, että MINÄ tykkään tästä. Haluan, että blogini näyttää minulta.

Samoin säkin voit olla ihan huoletta ja julkaista just sellaista sisältöä, josta itse pidät ja innostut, se on tärkeintä! Mun mielestä aitous, inhimillisyys ja oma persoona on merkittävimpiä elementtejä ja ne kyllä näkyy sun blogissa :) Jatka vaan samaan malliin!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos <3 Tosi ihania kommentteja olette jättännet! Ja vaikka en varsinaisesti kehuja lähtenyt tällä postauksella hakemaan, on kiva kuulla, että jutuistani tykätään :) Tottakai sitä haluaisi olla yhtä hyvä kuin muutkin, mutta aina on joku, joka tekee jutut paremmin/on nätimpi/nuorempi/mitä vaan. Ihanaa, että kaikille on tilaa :)

KatarinaT
MyHappiness

Todellakin on tilaa blogimaailmassa ihan jokaiselle! Ja kun luin otsikon ajattelin, että tämän on kirjoittanut joku oikeasti vanha, mutta kyllä minä sinut vielä nuorien ja nättien joukkoon laskisin kevyesti. :D C'mon kolmekymppinen ja päälle ei ole vanha! EIHÄN!! (tajuatko, että kamppailen siinä kriisin taitteessa eikä tällänen pohdinta helpota tippaakaan..hahhah..:D)

Ja ei..ei kauneusihanne ole sama kaikilla. Ei kaikki todellakaan halua katsella pelkästään täydellisen tikissä olevia timmejä kroppia. Rohkeasti vaan niitä kuvia laittelemaan ja kirjoittamaan siitä mikä on se sun juttu. Tottakai aina, kun kirjoittaa julkisesti asettaa itsensä alttiiksi myös ikävälle kommentoinnille, mutta sellasta se vaan on. Täytyy vaan nousta itse sellaisen yläpuolelle ja olla ylpeä siitä, että tekee sitä mistä itse tykkää muista piittaamatta. :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos, hyvä kommentti <3 Ja kuten tuossa aikaisemmin sanoinkin, en tunne itseäni muuten vanhaksi, mutta blogimaailma on nuorten valloittama (ja hyvä niin!). Itse asiassa minulla ei muistaakseni ole koskaan ollut minkäänlaista ikäkriisiä. Jokainen ikä on tuntunut sopivalta.

Ja se on totta, että julkisesti bloggaamisessa asettaa itsensä aina alttiiksi ikäville kommenteille. Olen kyllä ollut onnekas, kun en ainakaan vielä ole ikäviä kommentteja saanut :)

Pari viivaa

Aito innostus omaan tekemiseen välittyy yleensä aina tekstistä, eikä omasi ole poikkeus. Blogimaailman kiinnostavuus syntyy nimen omaan monipuolisuudesta ja erilaisista näkökulmista, joita rajallisen suppea printtimedia ei aiemmin kyennyt tarjoamaan. Siksi netti on mahtava, tänne mahdumme myös me S-kokoa isommat ja kaikki muutkin kirjallisesti ääneen ajattelijat.

Lillukkakjlop (Ei varmistettu)

Toinen pullero täällä hei! Ois ihanaa nähdä erikokoisten ja -näköisten ihmisten kuvia, joten antaa palaa vaan :) Jos niitä ilkeitä kommentteja tulee, niin annat vaan juosta ku vesi hanhen selästä. Tää on sentään internet, joten kaikkeen on kai hyvä varautua. Oot kaunis ja rohkee avatessas tietä meitä muillekin &lt;3

Nicola (Ei varmistettu) http://leontinenicola.blogspot.fi/?m=1

Todella hyvin kirjoitettu. Täällä yksi pullukka 30v joka mieluusti lukisi ja katselisi kuvia ns pyöreälle vartalolle sopivista asuista. Ja yhdyn niin muihin kommentteihin kanssa. :)

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Täällä nimen omaan on tilaa meille pullukoillekin ja vähän erikoisemmankin näköisille! En itsekään mene juuri mihinkään normiin, vaan hiukset on punaiset ja tykkään sun mistä väristä ja etenkin murretuista väreistä vaatteista. En mahdu mihkään fitnesstyyliin tai -kokoon, mutta tykkään silti tuoda blogissa omaa pärstää ja naamaa esille meikkien ja mm. nyt noiden Converse -kenkien kautta. Pullukatkin tarttee samaistumispintaa ja mikä parempaa kun rohkeat ihmiset jotka sitä ilosanomaa jakaa, kuten sitä!

hanna
www.hannamariav.com

Juulia S. (Ei varmistettu) http://juuliasallinen.blogspot.fi/

Vaikka nykyään viitataankin paljon siihen, että blogien asukuvat ovat muotilehtitasoa jne, niin musta tuntuu, että niitä "tavallisia" asukuvia on silti täällä blogimaailmassa edelleen enemmän. Tämä on tietysti varmaan sellainen asia, jonka jokainen kokee hieman eri tavalla. Mutta mä en ainakaan pidä esimerkiksi omia asukuviani mitenkään huippulaatuisina, vaikka blogini tyyliblogiksi olenkin leimannut. :D Oon samaa mieltä kuin edellisetkin, kyllä täällä blogimaailmassa on tilaa, ja varmasti lukijoita riittää jokaiselle. :)

Kommentoi