Onko bloggaus vain nuorille ja näteille?

Minä tykkään vaatteista. Ja tykkään muodista ja trendeistä. Tykkän meikata ja laittautua. Tykkään shoppailla.

Blogit ja media on täynnä toinen toistaan kauniimpia asukuvia ja laadukkaasti toteutettua tyyli-inspiraatiota. On inspiroivaa selailla nettiä ja ihastella sesongin uusinta muotia. Innostun toisten asuista ja tyyleistä. Miksen siis minäkin postaisi omia asujani? Ehkä joku toinen innostuu minun asuistani, tai saa vinkkejä omaan tyyliinsä?

Mutta miksi minua silti arvelutti julkaista näitä (tai muita) asukuvia blogissa? Miksi ajattelin, että haluaako kukaan nähdä yli kolmekymppisen pyöreän naisen tylsiä asukuvia, joita ei ole edes hienosti stailattu? Tai jotka eivät ehkä ole viimeisen päälle trendien aallonharjalla? Miksi joku haluaisi katsoa vatsamakkaroita kun voi katsoa fitnessmalleja? Mietin, kannattaako asukuvaaminen jättää nuoremmille ja nätimmille, jotka tekevät sen varmasti paremmin ja tyylikkäämmin kuin minä.

Ymmärrän, että nuoruus ja napapaidat ovat ajaneet jo ohitseni, ja olen melko tyytyväinen itseeni tällaisenaan. Mutta silti takaraivossa kolkuttelee ajatus, että asetanko itseni vain naurunalaiseksi ja mahdollisten ilkeiden kommenttien kohteeksi esitellessäni itseäni?

pc181425b.jpg

Kun asiaa aloin pohtimaan, niin minähän tosiaan olen vanha, mitä blogimaailmaan tulee. Samoin vartaloni malli ei ole sporttinen ja timmi, kuten niin monella asujaan julkaisevalla bloggaajalla. Useimmat seuramani muotibloggaajat ovat viisi tai jopa viisitoista vuotta nuorempia kuin minä. Kyllähän blogit, joissa kauniita asukuvia ja treenattuja vartaloita näytetään hienosti stailatuissa kuvissa, ovat houkuttelevampia. Blogimaailma on nuorempien naisten maailma. On toki vanhempiakin ja pyöreämpiäkin naisia, jotka bloggaavat, mutta he ovat kyllä vähemmistö. Itse tykkään katsella sekä stailattuja nuoria ja nättejä, mutta myös naisia, joiden ikä ja vartalo on samanlainen kuin omani. Tahdon ajatella, että kaikille on tilaa juuri sellaisena kuin he ovat.

Mitä sinä olet mieltä? Kannattaako keski-ikäistyvän pulleron jättää asukuvailut nuoremmille ja nätimmille, vai onko blogimaailmassa tilaa kaikenkokoisille ja näköisille naisille (ja miehille)? Tuoko rosoisuus ja kotikutoisuus enemmän samaistumispintaa lukijalle? Minkälaset asukuvat sinua kiinnostaa? Vai kiinnostaako ollenkaan?

Lempeää päivää!

Kommentit (36)
  1. Vaikka nykyään viitataankin paljon siihen, että blogien asukuvat ovat muotilehtitasoa jne, niin musta tuntuu, että niitä ”tavallisia” asukuvia on silti täällä blogimaailmassa edelleen enemmän. Tämä on tietysti varmaan sellainen asia, jonka jokainen kokee hieman eri tavalla. Mutta mä en ainakaan pidä esimerkiksi omia asukuviani mitenkään huippulaatuisina, vaikka blogini tyyliblogiksi olenkin leimannut. 😀 Oon samaa mieltä kuin edellisetkin, kyllä täällä blogimaailmassa on tilaa, ja varmasti lukijoita riittää jokaiselle. 🙂

  2. hannamariavv
    6.4.2017, 10:49

    Täällä nimen omaan on tilaa meille pullukoillekin ja vähän erikoisemmankin näköisille! En itsekään mene juuri mihinkään normiin, vaan hiukset on punaiset ja tykkään sun mistä väristä ja etenkin murretuista väreistä vaatteista. En mahdu mihkään fitnesstyyliin tai -kokoon, mutta tykkään silti tuoda blogissa omaa pärstää ja naamaa esille meikkien ja mm. nyt noiden Converse -kenkien kautta. Pullukatkin tarttee samaistumispintaa ja mikä parempaa kun rohkeat ihmiset jotka sitä ilosanomaa jakaa, kuten sitä!

    hanna
    http://www.hannamariav.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *