Onko ne siellä ihan keskenään?

Kyllä tuntui eilen töistä kotiin saavuttua kummalliselta, kun kotona odotti hiljaisuus. Mies ja poika lomailevat vielä, ja päättivät lähteä yhden yön telttaretkelle saareen. Sain siis harvinaisen vapaaillan itsekseni. En ole tainnut olla yksin yötä kotona sitten pojan syntymän eli reiluun neljään vuoteen. Mietin eilen töissä, että miten juhlistaisin tätä ainutlaatuista vapautta parhaiten. Mitä herkkuja ostaisin kaupasta, ja minkälaisen Netflix-maratonin järjestäisin.

Sain illan aikana hauskoja kuvia telttailijoilta. Poikani otti kaiken ilon telttailusta irti, ja juoksi nakuna ympäriinsä, ja pulahteli uimaan pitkin iltaa. Pojilla näytti olevan varsin hauskaa.

Meillä on perheen messinger-ryhmä, jossa on siskoni ja vanhempani. Ryhmä on hauska tapa jakaa isovanhemmille lasten kuvia ja kuulumisia. Ajattelinkin eilen illalla laittaa muutaman kuvan ryhmään perhettä ilahduttamaan. Kuvista seurasi kuitenkin sen verran kummallinen keskustelu, että ajattelin jakaa sen täällä blogissa. Kävimme isäni kanssa seuraavan keskustelun:

Minä: (kuvien lähettämisen jälkeen) ”Pojat ovat telttailemassa.”

Isäni: ”Onko ne pojat siellä saaressa keskenään?”

Minä: (hieman kummastuneena kysymyksestä) ”Joo, on. Ne on vielä lomalla. Minä olen jo töissä.”

Isä:”Eihän ne vain keksi siellä mitään hullutuksia?”

Minä: ”öööö…en usko.”

Tässä vaiheessa seuraa vaivaantunut hiljaisuus. Mietin, että mitä ”hullutuksia” isäni ajatteli, että nelikymppinen ylivastuullinen mieheni oikein saaressa tekisi. Unohdan kuitenkin asian, kunnes 10 minuuttia myöhemmin..

Isä: ”Nythän mä vasta hokasin, että se toinen poika on X(mieheni nimi), eikä Y:n (poikani nimi) kaveri!”

Oih, isät! Nuo hassut vanhemman sukupolven edustajat. Tokihan minä päästäisin kaksi neljävuotiasta poikaa keskenään saareen telttailemaan 😀 Miten ne edes olisivat sinne keskenään päässeet? Tämä keskustelu nauratti minua eilen koko illan. Iskä raukka miettinyt siellä, että miten ne pienet poikaparat pärjäävät keskenään saaressa.

Aamulla aikaisin sain kuvan, jossa poikani kekkuloi taas nakuna kalliolla. Kuinka lie aikaisin ovat telttailijat heränneet. Vaikka vapaailta oli mukava, niin kyllä on ihanaa tänään palata töistä kotiin, jossa odottelee kaksi iloista retkeilijää innosta puhkuen seikkailutarinoidensa kanssa.

Hauskaa keskiviikkoa! Löytyykö sulta hauskoja tarinoita tai väärinymmärryksiä, joita viestikeskusteluissa on tullut?

perhe hopsoa vanhemmuus
Kommentit (5)
 1. Mun äidillä on koira nimeltä Nunnu, joka kävi keväällä sterilisaatiossa. Selitin kaverilleni leikkauksesta kun hän oli käymässä meillä. Hän taisi olla vessassa meikkaamassa ja kuuli vähän huonosti kun huikkasin keittiöstä että ”Nunnukin on toipunut hyvin leikkauksesta”. Kaverini oli kuullut että MUMMU. Hän kysyi ”Ai se polviko sillä leikattiin?” Vastasin ”Ei kun tehtiin sterilisaatio”. Siitäpä vasta naurut saatiin kun selvisi etten tosiaan puhunut mummusta vaan koirasta 😀 😀

  1. En kestä 😀 Mummo vaan sterilisaatioon!

   1. Niinpä 😀 😀

 2. Lapset kasvaa nykyään niin nopeasti, että jo 4-vuotiaat pärjää keskenään. 😂

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/07/24/lapsille-kuuluu-puhua-asioista/

  1. Kyllä, toki pärjäävät 😀 Ovathan ainakin omien sanojensa mukaan ”isoja poikia”. Veikkaan, että saattaisi tulla kyllä vähän äitiä ikävä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *