Operaatio Uusi-Seelanti

Lennot on nyt varattu ja maksettu. Pitkään suunniteltu ja jännitetty reissu on viimein toteutumassa. Nimittäin loppuvuodesta me lennämme pallon toiselle puolelle Uuteen-Seelantiin!

Matka pallon toiselle puolelle kestää yli vuorokauden, ja aikaero on muistaakseni 10 tuntia. Näin pitkälle matkalle ei siis kannata lähteä ihan viikonlopuksi, vaan perillä kannattaa olla useampi viikko. Viimeksi olemme käyneet Uudessa-Seelannissa vuonna 2013 hyvästelemässä miehelle tärkeän läheisen.

Matkan raskaudesta johtuen emme ole halunneet raahata poikaa näin pitkälle reissulle aikaisemmin. Tämän vuoden lopussa hän on kuitenkin jo lähemmäs 5-vuotias, ja jaksaa pitkät lennot sekä toivottavasti myös aikaeron paremmin. Olen käynyt Uudessa-Seelannissa kahdesti, ja matka on todella raskas myös hyväkuntoiselle aikuiselle. Vaikka lyhyet lennot menevät ihan kivasti ahtaassa turistiluokassa, niin kaksi yli 10 tunnin lentoa putkeen matkustaisin ykkösluokassa, jos vain suinkin rahatilanne sen sallisi. Olisi helpompi nukkua, ja tilaa liikkua olisi enemmän.

Minä ja mies odotamme matkaa jo kovasti. Poika ei varmasti vielä oikein ymmärrä, miten kauas menemme, ja miksi matka on meille tärkeä. On ihanaa, että poika pääsee viimein tutustumaan sukulaisiinsa, ystäviimme, vahvistamaan kielitaitoaan ja tutustumaan miehelle tärkeään kulttuuriin. Pojan englanti on vahvistunut viime vuoden aikana valtavasti, ja yli kuukauden kielikylpy vahvistaa kielitaitoa varmasti entisestään.

Tarkoituksemme on tehdä suurpiirteinen matkasuunnitelma, mutta jättää paljon tilaa harhailulle ja seikkailulle. Suuren osan ajasta tulemme majoittumaan sukulaisten ja ystävien luona, mutta tarkoitus on kiertää autolla molemmat saaret, ja yöpyä sopivissa kohteissa.  Näin teimme myös 2013. Mietimme myös, että rahatilanteen salliessa yhden viikon voisimme viettää Australian puolella Melbournessa, jossa miehen sisko tällä hetkellä asuu. En ole koskaan käynyt Melbournessa, joten olisi mahtavaa päästä käymään myös siellä.

Kiinnostaako reissujutut? Haluaisitko kuulla suunnitelmista ja itse reissusta lisää?

Reissusuunnitelma on siis valmiina. Vatsassa on perhosia, enkä malttaisi odottaa! Eniten jännittää pitkät lennot. Jos emme saa lennolla nukuttua, saattaa matkasta tulla painajainen. Yritän valmistautua lentoja varten varautumalla mahdollisimman hyvin kaikkeen. Nyt täytyy vain  odottaa, venyttää penniä, ja säästää matkakassaa.

Vuoden masentavin kuukausi tulee tänä vuonna kulumaan täysin erilaisissa maisemissa! Operaatio Uusi-Seelanti on alkanut!

Kommentit (6)
  1. Oi, mahtavaa! Ehdottomasti kiinnostaa reissujutut 🙂

    1. Kiva kuulla, sillä niitä on varmasti tulossa 🙂

  2. Voi että! Olin itse Uudessa-Seelannissa vuosi sitten jouluna kolme viikkoa, ja mieli on alkanut palaa sille suunnalle uudestaan! <3 Ainakin minä lukisin todella mielelläni reissusuunnitelmien edistymistä – saisi itse elää mukana teidän reissujännitystä! Ihanan näköinen tuo ensimmäisen kuvan kirja! Minkä tyyppinen se on sisällöltään? Kansi ainakin houkuttelee hankkimaan luettavaksi! Ihanaa reissua teille!

    1. Uusi-Seelanti on valloittava <3
      Mukava kuulla, että reissujutut kiinnostaa! Kirja on lähinnä kuvakija, täynnä kauniita maisemakuvia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *