Ostoslistalla: laadukas syystakki ulkoiluun

Tämän syksyn ostoslistalla on uusi laadukas syystakki. Takin pitäisi olla ulkoiluun sopiva, ja siis säänkestävä. Syksyllä taivaalta tulee niin vettä kuin räntääkin, ja tuuli tuivertaa erityisen kylmästi. Takki tulee kovaan käyttöön, sillä pidän sitä päivittäin työ- ja päiväkotimatkoilla sekä se on tarkoitus ottaa mukaan Uuden-Seelannin matkalle, jossa on luvassa paljon ulkoilua.

Itse olen melko amatööri, mitä tulee laadukkaisiin ulkoiluvaatteisiin. En ymmärrä, miksi yksi parka maksaa 69 euroa, ja toinen, melkein samannäköinen maksaa 350 euroa. En myöskään oikein ymmärrä vesipilareista ja muista ominaisuuksista. Mieheni on välineurheilija, ja on patistellut minua ostamaan kerrankin laadukkaan takin tulevaa matkaa varten. Tässä nyt sitten olen pyörinyt netissä ja urheiluliikkeissä muutaman päivän tutkiskellen vaihtoehtoja.Àhkká // Didriksons // Icepeak

Ongelmaksi muodostuu monilla hyvillä merkeillä se, ettei kokoja riitä. Olen huomannut, että monella valmistajalla on aika pienet koot, ja normaalisti käyttämäni XL tai 46 on liian nafti. Toisaalta, myös se on ollut ongelmallista, että jos kokoja on ollut isompia, niin ne on loppuunmyyty. Netistä ostaminen on haasteellista, kun ei voi tietää, mikä koko olisi itselle se sopiva. Olen niin laiska palauttamaan nettiostoksiani, ja koen sen niin vaivalloiseksi, että ostan takit mielummin kivijalkaliikkeistä.

Kokosin yhteen kolme takkia, jotka nousivat suurimmiksi suosikeiksi. Mulla on ollut viimeiset viisi vuotta käytössä Ellokselta ostettu àhkkàn parka. Se on hyvin samanlainen kuin kollaasin parka. Olen kokenut mallin tosi kivaksi ja toimivaksi. Ehdottomasti haluaisin hieman pidemmän mallisen takin, en sellaista vyötärölle asettuvaa mallia. Oma àhkkán parkani alkaa olla niin loppuunkäytetty, ettei se enää oikein pidä vettä kunnolla. Lisäksi se alkaa olla niin kuluneen näköinen, ettei se enää  ole siisti. Yksi vaihtoehtoni onkin ostaa melkein samanlainen uusi. Mutta onko samanlainen tylsä vaihtoehto? Olen ehkä hieman kyllästynyt tuohon tumman purppuran väriin.

Icepeakin takki näyttää tosi kivalta ja raikkaalta tummanharmaan sävyssään. Tässä takissa parasta olisi edullinen hinta ja suora yksinkertainen malli. Tykkään, ettei takissa ole näkyviä ja räikeitä vetoketjuja tai logoja. En kuitenkaan onnistunut löytämään omaa kokoani mistään. Tämä ei siis taida olla todellinen vaihtoehto. Harmi!

Suosikikseni näistä takeista nousi ihanan maastonvihreä Didriksons-merkin Jolina -parka. Malli on sopivan urheilulllinen, olematta sitä kuitenkaan liikaa. Vihreä sopii niin vaellukselle metsään kuin kaupunkimenoihinkin. Mistähän tämän takin onnistuisi löytämään? Oma etsintäni ei ole tuottanut tulosta. Didriksons -merkkiä on kehuttu kovasti kaikissa seuraamissani keskusteluissa, joten tämä olisi varmasti nappihankinta.

Minkä sinä näistä ottaisit?

Hei, löytyykö sulta täydellinen ulkoilutakki syksyyn? Kerro ihmeessä, mikä merkki ja mistä olet sen hankkinut! Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan 🙂

Mukavaa (jo vähän syksyistä) keskiviikkoa! Mun sisko tulee tänään Jyväskylään! Jee!

Kommentit (8)
 1. Täällä on käytössä Colourwearin Gust parka, joka on ollut ihan loistava (ohut, hyvä pukea alle sen mukaan millainen sää kerrostusta) ja täydellä 10 000 vesipilarilla. Näitä aiempina vuosina oli eri väreissä ja kuoseissa. Suosittelen kyllä ostamaan takit edellisen sesongin alennusmyynneistä jos vain mahdollista tai alennuskampanjoiden aikaan. Muistelisin, että maksoin tuosta parkasta n. 130 euroa kun lähtö oli 179 tms jonkun kampanjan aikoihin.

  Takin kanssa kannattaa miettiä sitä mikä se todellinen käyttötarkoitus on: jos sillä kulkee kaupunkialueella ja ei esimerkiksi liiku työmatkoja kävellen tai pyörällä pienempikin vesipilari riittää. Heti jos on aktiivinen urheilemaan, olemaan luonnossa tai arkiliikkumaan suosittelen kyllä parempia vedenpitävyyksiä. Ja sitten paksuudellakin on merkitystä: jos juuri liikkuu paljon voi olla ettei halua kovin jäykkää parkamateriaalia tai sellaista parkaa, joka menee enää talvella ilman kerroksia (niinkuin itsellä on tuo), koska myös hikoilu ja lämpö on runsaampaa. Toisaalta ainakin eteläsuomessa menin tuolla viime talvena kovia pakkasia lukuunottamatta aikalailla joulukuulle ja sitten taas maaliskuusta eteenpäin. Didriksonillakin on parkoja, jotka ovat selkeästi ohuita kesä-syysparkoja ja sitten niitä joissa on hieman enemmän vuorta ja ovatkin enemmän talvimalleja.

  1. Ja firma taisi muutama vuosi sitten vaihtuakin erinimelle: Wearcolour.

   1. Hei, tosi hyviä pointteja! Kiitos! Ehkä mun käytöllä tuo vesipilariarvo saa olla aika korkea. Tuo Wearcolour ei oo entuudestaan tuttu, mutta hinta kuulostaa budjettiin sopivalta 🙂

    1. Joo. Tosin isompien kokojen saatavuudesta en osaa kyllä sanoa. Talvitakkina on muuten ollut Peak Performancen parka sitten talvelle, joka on ollut myös tosi hyvä ja sama iso vesipilari siinäkin. Ne toki on kanssa hintavia, mutta alesta voi joskus löytää hyvään hintaan.

 2. Mulla on Didriksonsin Thelma-takki, ja se on kyllä yksinkertaisesti paras takki, joka mulla on ikinä ollut. Olihan se tyyris, mutta oon käyttänyt sitä jo monta vuotta ja se on edelleen täysin muodossaan ja kuosissaan, ehkä vähän pesua tosin vailla 😀 Käytän tätä takkia niin metsässä kuin baarissakin.

  1. Thelmaa on tosi moni suositellu 🙂 Eilen olisin sellaisen ostanut, jos XXL:ssä olisi ollut kokoja jäljellä :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *