Sunshine Blogger Award – ajatuksia bloggaamisesta

Tänään perjantaina minulla on kauan odotettu ja ansaittu oma vapaapäivä. Mies lähti aamulla töihin, ja pojan vein päiväkotiin. Tänään saan tehdä, tai olla tekemättä ihan mitä haluan. En halunnut suunnitella tälle päivälle valmiiksi mitään ohjelmaa, vaan ajattelin mennä ihan täysin fiiliksen mukaan.

Koska ulkona sataa vettä, ei ulkoilu innosta. Mikäpä olisi siis parempi tapa aloittaa sateinen päivä kuin vastata bloggaamista koskevaan haasteeseen, jonka Marja minulle toukokuun alussa heitti. Haaste kulkee Sunshine Blogger Award-nimellä. Kiitos Marja haasteesta 🙂

1.Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?

Olen tästä varmasti aikaisemminkin kirjoittanut, näin ainakin muistelen. Olen lukenut blogeja pitkään, ja inspiroitunut toisten kirjoituksista ja kuvista. Raskaanaollessa luin raskausblogeja, ja vauvavuonna vauvablogeja. Nyt luen perhe-, muoti-, ruoka-, kirjallisuus- ja kauneusblogeja.

Aloitimme mieheni kanssa valokuvausharrastuksen muistaakseni 2011, jolloin ostimme ensimmäisen Olympuksen minijärkkärin. Kuvia oli mukava ottaa, ja harrastus vei mukanaan. En kehdannut pommittaa omaa fb-sivua jatkuvasti uusilla kuvilla. Mihin kaikki nämä hienot taidekuvat saisi esille? Vauvavuonna syntyi idea oman blogin kirjoittamisesta. Kun oli sidottu eri tavalla kotiin kuin aikasemmin, ja oli tarve saada jotain omaa, laitoin syyskuussa 2016 blogin pystyyn.

Ja mihin kaikkiin seikkailuihin blogini onkaan minut vienyt!

2.Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?

Tietynlaista flow-tilaa. Kun jokin asia sytyttää niin suuren palon, että aivoissa salamoi, ja koko keho nousee uudelle tasolle. Intohimo on elämää ylläpitävä voima. Kutkuttavaa innostusta jostain asiasta. Ammennan intohimosta energiaa elämääni.

3.Mitä teet rentoutuaksesi?

Riippuu tilanteesta. Usein en tee mitään. Kun energia on loppu, haluan vain olla rauhassa, tuijottaa ikkunasta ulos, ja olla yksin ajatusteni kanssa.

Rentoudun uidessani, kuunnellessani äänikirjoja, tuijottaessani leffaa tai sarjaa ja  kävellessäni luonnossa.

4. Viimeisin matkasi?

Viime viikonlopun IhanNaisten vaikuttajamatka Jyväskylään! Ja mikä matka sen oli! Sain matkustaa mielenkiintoisten ja innostavien naisten kanssa omassa kotikaupungissa. Ravintola Pöllöwaarin herkusta kirjoittelinkin jo blogiin, ja lisää matkaraporttia on tulossa 🙂 Kotikaupungissa matkailu eli stacation oli hurjan hauskaa! Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

5.Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?

Tilastollisesti varmaankin eniten olen matkustanut kahdestaan mieheni kanssa. Matkustan harvoin yksin, vaikka sekin on kyllä antoisaa. Yksin matkustaessa on sitä tiettyä rentoutta ja vapautta, jota toisten kanssa matkustaessa ei ole. Miehen kanssa olemme hyvin samanlaisia matkustajia, järjestelmällisiä ja aina ajoissa.

Ryhmämatkoja en juurikaan harrasta. Inhoan sitä odottelua ja säätöä, mikä suuressa joukossa aina syntyy. Olen aika vauhdikas matkustaja, enkä jaksa odottaa suuren ryhmän hitaita liikkeitä.

6.Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa?

Olen siitä onnekas, että olen saanut kokea monta matkahaavetta todeksi. Lontoo, Pariisi, New York ja Syndey ovat minulle tärkeitä kaupunkeja, kaikki eri syystä tosin. Haluaisin päästä Tokioon. Olen tehnyt pikapysähdyksen Tokiossa, mutta haluaisin päästä sinne ajan kanssa tutkimaan kaupunkia ja japanilaista kulttuuria.

Olen enemmän kaupunkimatkailija kuin rantaleijona.

7.Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?

Lasketaanko äänikirjat? Kuuntelen nykyään paljon kirjoja, ja säästän silmiäni. Viimeisin kuuntelemani kirja on Laura Mannisen Kaikki anteeksi. Pysäyttävä kirja vaietusta aiheesta, parisuhdeväkivallasta. Suosittelen kirjaa kaikille!

8.Mikä on lempi kirjallisuuden lajisi?

Tämä onkin vaikea kysymys. Intohimoni on tietokirjallisuus, mutta vain lähinnä hyvin suppealta alalta. Sain opiskeluaikana lukea sydämeni kyllyydestä oman alan kirjallisuutta, ja se oli parasta! Haaveilen salaa jatko-opinnoista.

Toisaalta pidän myös kovasti proostasta. Pidän hyvistä kirjoista genrestä riippumatta. Helpompi olisi ehkä vastata, mistä en niin kovasti pidä. En pidä historiallisista eepoksista.

9.Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa? 

Jaan hyvin vähän mitään enää nykyään omissa henkilökohtaisissa somekanavissa. Saan somea yliannostuksen blogin somekanavissa. Muutenkin olen aika varautunut henkilökohtaisten asioiden jakamisessa somessa. Hassua tässä on se, että en jaa asioita facebookissa kavereilleni, mutta blogissa saatan puhua hyvinkin henkilökohtaisista asioista tuntemattomille.

Jaan harkitumpia kuvia instan syötteessä, ja arkisempia hetkiä stoorien puolella. Facebookissa jaan yleensä omia ja toisten blogipostauksia.

Suosikkini somessa on tällä hetkellä instan stoorit, joissa meininki on vapainta ja hauskinta.

10.Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi? 

Rakastan Jyväskylää. Jyväskylä on kaunis, ja juuri sopivan kokoinen kaupunki. Vaikka olen kotoisin pohjoisesta, eikä minulla ole mitään aikaisempia siteitä Jyväskylään, olen luonut tänne kotini. En haikaile takaisin pohjoiseen, täällä on hyvä. Ainoastaan perhettä on ikävä, ja pitkät välimatkat ovat raskaita.

En kuitenkaan pidä mahdottomana ajatusta asuinpaikan vaihtamisesta jossain vaiheessa elämää. Voisin nähdä itseni asumassa seuraavissa kaupungeissa: Tampere, Oulu, Lontoo tai joku pikkukaupunki Uudessa-Seelannissa.

11.Mitä haluaisit edistää maailmassa? 

Lempeyttä.

Nyt, kun jyväskylästä on puhuttu niin paljon, niin heitän haasteen jyväskyläläisille bloggaajille Hannalle ja Lauralle 🙂

Ihanaa viikonloppua!

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (3)
  1. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
    2.6.2019, 08:40

    Hei, kiitos haasteesta, joka tuli juuri oikeaan aikaan: olen kriiseillyt, mistä kirjoittaisin, ja potenut tyhjän paperin kammoa, mutta tähän on kiva tarttua!

    Ja ehdottomasti lisää lempeyttä tähän maailmaan <3?

  2. Kiva kuulla, että tykkäsit! Ja mukava kuulla sun fiiliksiä näihin.

    Mukavaa sunnuntaita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *