Superhelppo voileipäkakku vappubrunssille!
Rakastan voileipäkakkuja! Kala-, kinkku-, savuporo- ja vegevoileipäkakut, nam! Olen ollut siinä uskossa, että niiden tekeminen on hirveän vaikeaa ja aikaa vievää. Sellaista leipureiden salatiedettä! En siksi ole koskaan yrittänyt itse sellaista tehdä.
Koska pojan synttäreille oli kakku tilattu Hannan Kakuilta, pääsin niin helpolla synttärijärjestelyissä, että päätin testata tehdä voileipäkakun itse. Googlettelin helppoja voileipäkakun ohjeita, ja löysin tämän Valion superhelpon ja varsin maukkaan kinkkuvoileipäkakun, jonka päätin jakaa nyt myös teille. Tämä kakku on niin helppo, että aloittelijakin onnistuu 🙂
Kakun pohjana on grahampaahtoleipää, täytteitä on kaksi; toisessa on kinkkua ja toisessa paprikaa. Jätin ohjeessa mainitun suolakurkun pois, koska epäilin sen toimivuutta 😀
Tarvitset:
POHJA | ||
12 | isoa grahampaahtoleipäviipaletta | |
KOSTUTUKSEEN | ||
n. 1 dl | lihalientä | |
TÄYTE | ||
300 g | palvikinkkua tai suolalihaa | |
2 prk (à 200 g) | Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa | |
1 iso | punainen paprika | |
½ dl | persiljaa | |
KORISTELUUN | ||
1 – 2 prk (à 200 g) | Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
+maun mukaan creme fraichea |
|
100 g | ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita | |
persiljaa | ||
Tee näin:
– Pilko kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Pilko myös persilja.
– Sekoita kinkku, puolet persiljasta ja purkki tuorejuustoa. Ruohosipulituorejuusto sopii tähän tosi hyvin! Itse laitoin seokseen myös vähän creme fraichea, jotta siitä tuli hieman juoksevampaa, ja näin ollen helpommin levitettävämpää.
– Toiseen täytteeseen sekoita paprika, tuorejuusto, loppu creme fraiche ja persilja.
– Leikkaa leivistä reunat pois.
– Lado kolme leipää vierekkäin, ja kostuta lihaliemellä tai maidolla. 12:sta leipäviipaleesta tulee neljä kerrosta. Ensimmäiseen kerrokseen laitoin puolet kinkkutäytteestä. Seuraavaan kerrokseen puolet paprikatäytteestä. Kun kakku on täytetty, käärin sen kelmuun, ja laitoin jääkaappiin yön yli.
– Hetki ennen juhlia koristelin kakun sivelemällä tuorejuustoa kakun päälle, ja laittamalla ohuista kinkuista ja persiljasta koristeita.
Ja voilà! Ah, tätä onnistumisen riemua! Kakku on upeampi kuin osasin odottaa, ja maistuikin jopa ihan oikealle voileipäkakulle! Jes! Tätä tehdään vielä uudestaankin, ehkä jo vappubrunssille :)
Tämä kakku ei siis vaadi leipurin taitoja, tai edes juurikaan sorminäppäryyttä. Maistuu kevään juhlissa, kuten vappuna brunssipöydässä tai valmistujaisissa! Kinkun voi helposti korvata vaikka fetajuustolla ja oliiveilla.
Tykkäätkö sinä voileipäkakuista? Oletko tehnyt niitä itse?
Leppoisaa sunnuntaita! Joko osallistuit Lindexin lahjakortin arvontaan?