Syksy on hyvää aikaa kierrättää – vie kamat kirppikselle!

Syksy on monelle uuden alun aikaa. Kesälomat ovat muisto vain, ja kadut täyttyvät keltaisista lehdistä ja pienistä koululaisista. Kun illat ja aamut pimenevät, kaipaa mieli jotain piristystä. On mukava aloittaa uusi harrastus, tai vähintäänkin siivota kaapit. Syksy on myös hyvää aikaa myydä käyttämättömäksi jääneet kamat kirppiksellä! Siististä kaapista, tai toisaalta edullisesta kirppislöydöstä tulee niin hyvä fiilis!En siis varmasti ole ainoa, joka on iltojen hämärtyessä käynyt kaappeja ja varastoja läpi sillä silmällä. Kesälomalla kävin pojan kaapin läpi, ja laiton sivuun kaikki pieneksi käyneet vaatteet. Omaa vaatekaappia olen oppinut käymään läpi säännöllisin väliajoin. Tavoitteena olisi saada vaatekaapit ja komerot pysymään siistimpänä.

Ja aika monta Ikea-kassillista tavaraa meidän olohuoneen nurkkaan kerääntyikin ooperaation päätteeksi. Nappasin kassista ne kaikista kivoimmat jutut, ja laitoin eilen instan puolelle myyntiin. Tein samanlaisen tempauksen kerran aikaisemminkin, ja koska tulos oli niin hyvä, niin nyt oli sopiva aika uudistaa instakirppis. Kauppa kävi hyvin, ja tänään onkin monta pakettia lähdössä matkaamaan uusille omistajille.

Kirppistelyssä on siistien kaappien lisäksi toki myös se toinen motivoiva puoli – raha. Vuodenajan vaihtuessa tulee yleensä tarve päivittää omaa ja vähintäänkin pojan vaatekaappia, ja se ei ole ihan halpaa hommaa se. Kierrätyksessä saat aina vähän takaisin siitä, minkä itse maksoit, ja uuden(tai käytetyn) ostaminen kirpaisee hitusen vähemmän. Minulla on tänä syksynä tarve uudelle ulkoilutakille, ja mahdollisesti myös ulkoilukengille. Poika taasen on kasvanut sitten viime välikauden, ja uusimaan joutuu aika monta vaatekappaletta. Jotkut asiat on kätevä ostaa kirppikseltä, jos vain sattuu kohdalle sopivat. Toiset asiat taas on parempi ostaa uutena, sillä ne kuluvat käytössä puhki. 

Suosikkikirppikset Jyväskylässä

Kirpputori Silinteri (Kirrinkuja 1)

Silinteri on ollut meidän suosikkikirppis koko Jyväskylässä asumisen ajan. Kirppis löytyi aikaisemmin meidän vanhoilta hoodeilta Kortepohjasta, ja siellä tuli sekä myytyä että ostettua paljon. Sittemmin Silinteri on siirtynyt Kirriin, ja on nyt pienen automatkan päässä. Sijainti ei ole niin kätevä kuin aikaisemmin, mutta symppis tunnelma, ja loistava valikoima lastenvaatteita saa meidät aina palaamaan Silinteriin. Myynnit ovat aina olleet hyvät, eli tavara vaihtaa omistajaa. Silinteriin olemme myös tällä kertaa viemässä kirppiskassimme 26.8. Meidän aarteet löytyy pöydästä numero 12.

Keskustan kirppis (Vapaudenkatu 40)

Jyväskylän uusin(?) kirppistulokas löytyy kätevästi keskustasta. Keskustan kirppiksen kanssa tein heidän avajaisten aikaan yhteistyötä, ja kokemus on pelkästään positiivinen. Keskustan kirppiksen suurin plussa on sen sijainti sekä sopiva koko. Kirppiksen kiertää nopeasti, ja valikoima on joka kerralla ollut mielenkiintoinen. Myynnit olivat loistavat, mutta osansa oli varmasti sillä, että myyntiajankohtana kirppis oli juuri auennut, ja kiinnostuneita oli paljon liikkeellä.

Iskeekö sinuun syksyisin kirppiskärpänen? Missä sinä myyt käyttämättömäksi jääneet kamat?

Mukavaa maantaita, sateesta huolimatta!

Kommentit (13)
  1. Marianne / STAY FRESH
    20.8.2019, 17:29

    Just pari päivää kävin kaappeja läpi ja myin fb-kirpparilla sisustustavaraa 😊 sitten onkin vuorossa vaatteet! Ihanaa kun saa kaapit tyhjiksi 👌🏻

  2. Jyväskylässä järjestetään myös sunnuntaina kävelykatukirppis, jonne olen itse menossa myymään! Kirppiksillä kiertäminen on kyllä yksi lempijutuistani!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *