Syyslomalla Lappiin

Jos yhtä asiaa olen viime aikona odottanut, niin tulevaa syyslomaa! Ajattelin heittää huolet ikkunasta ulos, ja pitää loman ihan lomana. Eli toisin sanoen vältellä myös vähän somea. Viime vuonna emme syyslomaa pitäneetkään, koska marraskuussa matkustimme vähän pidemmälle reissulle Uuteen-Seelantiin. Olemme monena vuonna pitäneet vain puolikkaan viikon syyslomaa, ja viettäneet sen täällä Jyväskylässä. Tänä vuonna lomaa on koko viikko, ja tällä kertaa suuntaamme syyslomalla Lappiin. Ajatus tuntuu tällä hetkellä tosi hyvältä!

Nämä kuvat on otettu viime viikonlopun luontoretkeltä Jääskelän luontopolulta. Kävimme kauniin syyspäivän kunniaksi koko perheen voimin tutustumassa meille uuteen luontopolkuun. Jääskelän luontopolku oli aika helppokulkuinen ja miellyttävä. Menimme tällä kertaa vain sen pienemmän lenkin, joka vei upeisiin maisemiin järven rannalle ja nuotiopaikalle.

Miehen innoittamana olemme viime vuosina bongailleet Keski-Suomen luontopolkuja ja kansallispuistoja yksi kerrallaan. Toki hänellä on perheen kanssa vietetyn ajan lisäksi taka-ajatus näissä jutuissa. Hän nimittäin kaipailee uusia kuvauspaikkoja. Aina, kun käymme uudella luontoretkellä, hän pitää ympäristöä silmällä kiinnostavien lintujen ja hyönteisten varalta, jotta hän voi sitten palata maisemiin yksikseen kameran kanssa.

Syyslomalla Lappiin lähelle luontoa

Vielä viisi työ- ja päiväkotipäivää, ja sitten suuntaamme auton kohti pohjoisen leveyksiä. Tarkoituksena on käydä moikkaamassa siskoa perheineen heidän uudessa kodissaan Oulussa, ja sitten majoittautua rentoutumaan mummolaan. Pidän sormia ristissä, että pohjoisessa olisi vielä edes vähän ruskaa jäljellä syysloman aikaan. Olisi kiva käydä tutustumassa myös paikallisiin luontopolkuihin. Mitään sen suurempaa ohjelmaa meillä ei lomalle ole. Yhteistä oloa perheen kanssa, luonnossa liikkumista ja pitkiä yöunia. Yritämme vähän vältellä nähtävyyksiä ja suuria ihmismassoja. Hieman mietin, uskaltaako näinä aikoina matkustaa, mutta pääasiassa olemme kuitenkin perheen kesken.

Käytämme toki miehen kanssa hyväksi harvinaisen tilaisuuden viettää kahdenkeskistä aikaa, ja olenkin varannut meille yhden yön hulppeasta lasiboksista meren rannalla. Menemme siis yhdeksi yöksi kahdestaan Seaside Glass Villaan. Toivotaan, että näkyisi revontulia, kun kerran lasiboksissa majailemme ja taivas on avoinna. Poika pääsee viettämään laatuaikaa mummon kanssa. Kaksi pelihullua kopistelevat varmasti pelinappuloita lautapelien äärellä koko illan 😀 Olemme viimeksi nähneet vanhempiani kesälomalla. Ihana, että pääsemme näkemään heitä nyt vähän tämmöisen ekstrakerran ennen joululomaa.

Onko sulla syyslomaa? Miten ajattelit sen viettää? Vaikuttaako korona lomasuunnitelmiisi? Löytyykö muita Lappiin syyslomalla suuntaavia?

Kivaa sunnuntaita! Meillä on tänään on luvassa taas uuden luontopolun tutkiminen. Tällä kertaa suuntaamme Mämminiemeen.

perhe matkat
Kommentit (6)
  1. vilhelmiina hellstén
    5.10.2020, 19:32

    Nauttikaa Lapista, se on vaan jokaisena vuodenaikana niin ihana kohde <3

    1. Kiitos! Nautimme <3

  2. Toivotaan, että reissu onnistuu! Täällä pohjoisessahan tilanne on vielä maltillinen. Ainakin maaruskaa on vielä, puut alkavat olla lehdettömiä. Pidetään peukkuja että saatte revontulet!!

    1. Joo, ruska taitaa olla jo vähän takanapäin, mutta toivotaan ainakin hyviä ulkoilukelejä ja niitä revontulia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *