Testissä ekologiset weDo hiustuotteet

Kaupallinen yhteistyö: Prof Jyväskylä

Miltä kuulostaisi kampaamotason hiustenhoitotuotteet, jotka ovat paitsi vegaanisia niin myös eettisiä? On aina ihanaa päästä testaamaan uusia hiustenhoitotuotteita, ja olen viime aikoina yrittänyt etsiä itselleni sopivia hiustuotteita luonnonkosmetiikan puolelta! Prof Jyväskylän valikoimiin on tullut uusi luonnollinen ja minimalistinen hiustenhoitobrändi weDo/Professional, ja minä pääsin heti testaamaan sen Light & Soft-sarjaa sekä Detangling spray-hoitosuihketta.

weDo Light & Soft shampoo

weDo:n tuotteet ovat koostumukseltaan minimalistisia, ja niistä on pyritty jättämään kaikki ylimääräinen pois. Ainesosista onkin 94-99% luonnollisia ainesosia. Ainoastaan hajusteet ja säilöntäaineet ovat synteettisiä. Tuotteet eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja tai keinotekoisia väriaineita. Kuulostaa lupaavalta.

Light & Soft shampoon koostumuksen kerrotaan puhdistavan hiuspohjan ja hiukset hellävaraisesti ja tekevän hiuksista pehmeät. Se on suunnattu rasvoittuville, likaisille ja karheille hiuksille. Shampoo sisältää luonnollisesti aktivoituvaa bambuvettä. Itse pidän kunnolla vaahtoavista shampoista, ja tämä low-foam shampoo tuntui omissa hiuksissa erikoiselta. Lorautinkin sitä aluksi enemmän kuin shampoota yleensä, jotta sain hiukset tuntumaan pesun aikana vaahtoavalta. En vain ole tottunut shampooseen, joka ei vaahtoa. Pesutulos oli kuitenkin heikosta vaahtoavuudesta huolimatta varsin hyvä. Plussaa ihanasta tuoksusta! Tuoksun kerrotaan kuvastavan kasteisia terälehtiä.

weDo Light & Soft hoitoaine

Hoitoaineen kerrotaan olevan kevyesti kosteuttava, ja selvittävän hiukset välittömästi. Se lupaa tehdä hiuksista pehmeät. Ja kaikki tämä ilman silikoneja! Myös hoitoaine sisältää luonnostaan aktivoituvaa bambuvettä. Se sopii karkeille, takkuisille ja kuiville hiuksille.

Suhtaudun luonnonkosmetiikan hoitoaineisiin aina pienellä varauksella, sillä vaikka shampoot ovat yleensä hyviä, jättävät hoitoaineet yleensä toivomisen varaa. weDo Light & Soft hoitoaineessa oli sama ihastuttava tuoksu kuin shampoossakin. Ensikosketuksella se tuntui hyvältä. Ei jättänyt levityksen yhteydessä käsiin sellaista kummallista kalvoa kuin monet testaamani luonnonkosmetiikan hoitoaineet. Levittyi hiuksiin kivasti, ja tuntui pesun jälkeen kosteissa hiuksissa miellyttävältä.

Yllättävää oli se, että kun hiukset olivat kuivuneet, ne eivät ennakko-oletuksistani huolimatta tuntuneet liittaisilta ja vahamaisilta, kuten luonnonkosmetiikan tuotteet yleensä hiuksilleni tekevät. Hiukset olivat puhtaat, pehmeät ja ilmavat. Ilmavuutta en osannut odottaa. Muutaman viikon testauksen perusteella sanoisin, että vaikka nämä eivät parhaita synteettisiä hiustenhoitotuotteita voita, niin ostaisin ehdottomasti uudelleen! Ainoa miinus oikeastaan tulee siitä, että pidän kunnolla vaahtoutuvasta shampoosta. Mielipidejuttuja nämäkin.

weDo Detangling spray-hoitosuhke

Omat hiukseni eivät ole kovin takkuuntuvaa laatua, mutta meiltä löytyy kyllä perheestä yksi takkupää. Mielenkiinnolla kuitenkin testasin omiin hiuksiinikin tätä hiuksia ravitsevaa ja kiiltoa lisäävää suihketta. Suihkeen ainesosista 99% on luonnosta, eikä se sisällä silikoneja tai keinotekoisia väriaineita. Tuote soveltuu vaikeasti käsiteltäville, karkeille ja elottomille hiuksille.

Spray tekee mitä lupaa. Siinä on sama ihana tuoksu kuin shampoossa ja hoitoaineessa. Olen suihkinut sitä niin omiin kuin pojan hiuksiin pesun jälkeen, ja se jättää hiukset ihanan kiiltäväksi ja sileiksi. Peloistani huolimatta tuote ei jätä hiuksia rasvaisen tuntuisiksi tai littanaksi. Hieman vierastan hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita, mutta hiukset tuntuvat suihkeen jälkeen kivalta! Tämä tuote nousi yllättäjäksi! Voisin käyttää suihketta myös hoitoaineen tilalta.

weDo hiustenhoitotuotteita löytyy nyt siis Prof Jyväskylän liikkeestä. Ja jos et asu Jyväskylän lähellä, niin tuotteita voi tilata myös netistä. Ainakin Lyko* näyttää myyvän niitä. Nämä ovat hyvä vaihtoehto, jos haluaa testata jotain uutta, ja jos haluaa siirtyä synteettisistä hiustenhoitotuotteista luonnonkosmetiikan puolelle.

Onko merkki jo sulle tuttu? Löytyykö faneja?

Tykkäätkö sinä testailla eri hiustenhoitotuotteita, vai menetkö hyväksi havaituilla luottotuotteilla?

Kivaa uutta viikkoa ja maanantaita!

Lue myös: Testissä Kerastase  Elixir Ultime ja Testissä N.A.E. repairing shampoo ja hoitoaine

 

*mainoslinkki

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *