The Ordinary – uusi kosteuttava ihonhoitorutiinini

Kaupallinen yhteistyö: Lyko

Yksi tämän hetken hypetetyin ihonhoitomerkki on varmasti yksinkertaisiin pakkauksiin ja tehokkaisiin aktiiviaineisiin perustuva The Ordinary.  Olen seuraillut somesta tämän laadukkaista tuotteistaan tunnetun merkin hehkutusta, ja erityisesti positiivisia kokemuksia. Merkki todellakin vaikuttaa siltä, että siinä on keskitytty pakkauksilla koreilemisen sijasta itse asiaan, eli tuloksia tuottaviin ainesosiin. Pääsin yhteistyössä Lykon* kanssa testaamaan The Ordinaryn ihmetuotteita*.

The Ordinaryn tarjonta on laaja, ja kliinisen näköiset pullot vilisevät vieraalta näyttäviä nimiä ja ainesosia. Aluksi vaikutti vähän hankalalta päästä tuotteiden kanssa sinuksi. Lykon sivuilta löytyi kuitenkin kätevä opas, josta näki helposti, millaisia tuotteita omalle iholle suositellaan. Oppaassa on ihotyyppi kerrallaan kerrottu, mitkä tuotteet ja millainen ihonhoitorutiini toimii. Koin oppaan erittäin hyödylliseksi!

Nappasin itselleni testiin kaikille ihotyypeille sopivan The Daily Setin, joka sisälsi hellävaraisen puhdistusaineen, hyaluronihappoa sisältävän kosteuttavan seerumin sekä kosteusvoiteen. Tämän kätevän ”aloittelijan pakkauksen” lisäksi valitsin kulttimaineeseen nousseen ikääntyvälle iholle suositellun ”Buffet” seerumin sekä epäpuhtaalle iholle suunnitellun Niacinamide-seerumin.

The Daily Set*

Squalane Cleanser

Mieto kasvojenpuhdistusaine, joka poistaa meikin ja epäpuhtaudet pitäen ihon kuitenkin kosteutettuna ja pehmeänä. Koostumus sisältää skvalaania yhdessä muiden lipofiilisten estereiden kanssa, jotka ovat mietoja, kosteuttavia ja tehokkaasti meikkiä ja epäpuhtauksia poistavia, tehden samalla tuotteen levityksestä helppoa.

Hyaluronic Acid 2% + B5

Hyaluronihappo (HA) voi sitoa vettä jopa 1000 kertaa painonsa verran. Se, kuinka syvälle ihoon hyaluronihappo voi iholle kosteutta tuoda, riippuu hyaluronihapon molekyylikoosta. Kookas hyaluronihappomolekyyli jää ihon pinnalle ja voi jopa vetää puoleensa kosteutta iholta, minkä vaikutuksesta ihon pinta saattaa tuntua pehmeältä ja kosteutetulta väliaikaisesti, mutta tosiasiassa iho saattaa silti janota lisää kosteutta.

Koostumus sisältää sekä pitkiä, keskikokoisia että korkeita molekyylejä sekä uuden sukupolven polymeerejä. Yhdessä ne kosteuttavat ihoa sekä ihon pinnalta että syvävaikutteisesti. B5-vitamiini vahvistaa ihon pinnan kosteutusta.

Natural Moisturizing Factors + HA

Luonnolliset kosteustekijät (NMF) pitävät ihon uloimman kerroksen suojattuna ja kosteutettuna. NMF koostuu useista aminohapoista, rasvahapoista, triglyserideistä, ureasta, keramideista, fosfolipideistä, glyseriinistä, sakkarideistä, natrium-PCA:sta, hyaluronihaposta ja monista muista ainesosista, joita on iholla luonnollisesti.

Buffet

The Ordinary ”Buffet” -seerumi tarjoilee ikääntyvälle iholle monipuolisen kattauksen hoitavia tehoaineita edulliseen hintaan. Kasvoseerumin kehittelyssä on yhdistetty laaja määrä kattavia tutkimuksia ihon ikääntymisestä ja niiden pohjalta on kehitetty ikääntyvää ihoa monivaikutteisesti hoitava tuotekoostumus.

Multipeptidiseerumi auttaa stimuloimaan ihon kollageenisynteesiä ja tekemään ihosta täyteläisemmän ja sileämmän näköisen kosteuttavan vaikutuksensa avulla. Ravitsevan seerumin säännöllinen käyttö auttaa tekemään ihosta nuorekkaamman ja heleämmän näköisen.

Kevyeltä tuntuvan kasvoseerumin nimi on saanut inspiraationsa yhdistelmästä sen sisältämiä aktiiviaineita, joita kalliimmat tuotemerkit tarjoavat usein vain yksittäin eri tuotekoostumuksissa monipuolisen kattauksen sijaan.

 Niacinamide 10%+Zink 1%

Niasiinilla (B3-vitamiini) on todistettu kyky vähentää epäpuhtauksien vaikutusta ja ihohuokosten tukkeutumista. 10 % tiiviste tätä vitamiinia yhdistettynä sinkkisuolaan (PCA) tasapainottaa talin tuotantoa. Niasiiniamidia (B3-vitamiini) myös kirkastaa ihoa.

Olen näitä tuotteita nyt hetken aikaa testaillut. Omat kokemukseni ovat pääasiassa hyvin positiivisia. Aloittelijan pakkaus on helppo tapa tutustua The Ordinaryyn, sillä se sopii kaikille, ja siinä on kaikki tarvittava helppoon ihonhoitorutiniin. Aloitetaan uusi rutiinini Squalane Cleanser-kasvojenpuhdistusaineesta. Olen tottunut aika tehokkaisiin ja rasvaa poistaviin puhdistusaineisiin, ja tämä hellävarainen voidemainen puhdistusaine tuntui omalla epäpuhtaalla iholla liiankin hellävaraiselta. Odotin tehokkaampaa pesutehoa, joten tämä tuote ei ihan vakuuttanut, vaikka mitään sen suurempaa vikaa siinä ei ollut. Myöskään tuotteen voidemaisuus ei tuntunut omalla iholla hyvältä. Käytän kuitenkin tuubin loppuun, mutta uudelleen tuskin tätä ostan.

Omaksi suosikikseni koko satsista nousi ehdottomasti hyaluronihappoa sisältävä superkosteuttava Hyaluronic Acid 2% + B5-seerumi. Vesimäiseltä tuntuva kirkas ja hajuton seerumi tekee ihosta ihanan pehmeän, kosteutetun ja siloisen. Olen iltaisin laittanut puhdistetuille iholle seerumia yöksi, ja aamulla iho on ihana! Ihon sävy on tasaisempi ja ihon pinta ihanan sileä. Tämä tuote jää ehdottomasti osaksi omaa ihonhoitoa. Seerumin päälle en ole iltaisin laittanut edes kosteusvoidetta, sillä pelkkä seerumi on tuntunut riittävän.

Pakkauksen kolmas osanen on Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoide, joka on omaan makuuni todella tuhtia. Käsivoidemaisen rasvainen kosteusvoide on päivittäiseen käyttöön hieman liikaa omalle rasvoittuvalle iholleni. Tuote levittyy kuitenkin varsin kivasti, eikä jätä ihoa liian rasvaisen oloiseksi. Tätä tuotetta voisin kuvitella käyttäväni enemmänkin talvella, kun kasvojen iho on kuivempi. Uskoisin, että normaalille tai kuivalle iholle tämä olisi nappivalinta.

Olen testaillut myös ikääntyvälle iholle suunnattua ja monia palkintoja voittanutta Buffet-seerumia. Olen käyttänyt Buffettia ja Hyaluronihappoa sisältävää seerumia vuoropäivin. Seerumeiden fanina olin superinnoissani juurkin Buffetista. Ehkä kovat odotukset olivat liian korkealla, sillä lyhyen testauksen perusteella mikään kaiken parantava ihmetuote Buffet ei ole. Tykkään sen vesimäisestä koostumuksesta, ja kosteuttavasta tunteesta iholla. Iho näyttää aamuisin kirkkaammalta ja sileämmältä, eli varsin miellyttävästä tuotteesta on kyse. Ehkä selkeämpien tulosten saamiseksi vaaditaan vielä pidempi testijakso. Hyaluronihappoa sisältävä seerumi jätti tämän suosikkiseerumin kuitenkin varjoonsa.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä tuotteena on epäpuhtaalle iholle suunnattu nimihirviö Niacinamide 10%+Zink 1%-seerumi. Tämä seerumi oli näistä kolmesta selkeästi paksuin ja tuhdein. Ihon kunto parani selkeästi (tosin se voi toki johtua myös osin muista tuotteista), ja ihohuokosissakin on huomattavissa supistumista. Tämä seerumi siis tuntuu täyttävän odotukset, ja tekee mitä lupaa. Ainoa miinus tahmaisesta tunteesta iholla levityksen jälkeen. Siinä, missä kaksi muuta seerumia imeytyvät ihoon, ja ovat hyvin ”huomaamattomia”, tämä epäpuhtaalle iholle suunnattu seerumi jättää jälkeensä kelmumaisen tunteen iholle. Se ei kuitenkaan ole niin häiritsevä, ettenkö tuotetta käyttäisi.

Kaiken kaikkiaan kokemus on ollut erittäin postitiivinen, ja olen todella tyytyväinen ihoni tämänhetkiseen kuntoon. Se tuntuu tasaisemmalta, kirkkaamalta ja puhtaammalta. Tuotteet ovat laadukkaita, hajuttomia ja helppokäyttöisiä. Pieniä muutoksia teen kuitenkin puhdistuksen ja päivävoiteen osalta, ja vaihdan puhdistustuotteen tämän tuubin jälkeen johonkin toiseen puhdistustuotteeseen. Omia suosikkejani ovat puhdistusvaahdot. Kosteusvoiteena näin kesällä käytän mielummin jotain kevyempää ja geelimäistä tuotetta, ja säästän Daily setin tuhdin kosteusvoiteen talvelle.

Seuraavaksi tekisi mieli tilata testiin silmänympärysiholle suunnattu Caffeine Solution 5% + EGCG*-seerumi, joka lupaa auttaa pienentämään silmäpusseja ja silmänalusten tummuutta.

Onko sulla kokemusta The Ordinaryn tuotteista? Toimivia tehotuotteita, vai turhaa hehkutusta?

Lykolla*on muuten tällä hetkellä -25% melkein kaikista tuotteista! Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos kosmetiikkavarasto kaipaa täydennystä!

*mainoslinkki

Kommentit (1)
  1. Kiva kuulla kokemuksistasi! Itselläni on ollut Salizylic acid-kuorintaseerumi ja tuo Caffeine Solution 5% + EGCG.Kuorinnasta olen tykännyt, mutta valitettavasti Caffeine solutionista ei tuntunut olevan mitään vaikutusta ainakaan silmänalusteni tummuuteen (silmänympärysteni iho on ohut ja silmänaluset ovat kroonisesti tummat).
    Tuon Niacinamide 10%+Zink 1%-seerumin testaaminen kiinnostaa seuraavaksi. Itselläni ei ole kovinkaan rasvoittuva iho, vaan ennemminkin paikoitellen kuiva, epäpuhtauksiin taipuvainen sekaiho enkä ole vieläkään löytänyt mitään miedompaa ratkaisua kuin paikottaisen Basiron-käsittelyn. Käytitkö itse tuota niacinamide-tuotetta vain ongelma-alueille vai laajemmilla alueilla ja laitoitko sen siis kosteusvoiteen alle?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *