Uimahallin ärsyttävimmät tyypit x 5

Minnean muruja

Minä rakastan uimista! Minusta uimahalli on parasta mitä ihmiselle voi talvella tapahtua. Uimahallin turkoosi vesi hivelee silmiä ja rauhoittaa sielua. Hymy nousee korviin aina, kun astun uimahallin ovista sisään!

On kuitenkin muutama ihmistyyppi, joka karkoittaa sen hymyn aika tehokkaasti.

1. Lilluvat mummot Kahden tai jopa kolmen mummon muodostelma tukkii vesijuoksuradan tehokkaasti. Hyväntuuliset mummot lilluvat vedessä verkkaisesti ja rupattelevat samalla, mitä vaivoja ja kolotuksia viime aikoina on esiintynyt ja mitä lääkäri niistä sanoi. Mummojen ohittaminen on kuitenkin suht tyhjässä altaassa melko kivutonta, sillä he etenevät etanavauhtia. Hyvänä päivänä saatan jopa hymyillä mummukoille, melko herttaisia tyyppejä!

2. Vastaantulijoiden kaistalle eksyneet Astetta ärsyttävämpiä ovat ne tumpelot, jotka selkeästä ohjeistuksesta huolimatta painelevat menemään vastaantulijoiden kaistalla. Yritän luoda merkitsevän katseen tyyppiin, joka porhaltaa suoraa eteeni, ja vähän hämmentyneenä ihmettelee, että mites me tässä nyt ollaan naamat vastakkain. Tekisi mieleni sanoa pari valittua sanaa, mutta diplomaattina väistän (!) herrasmiesmäisesti, tai korkeintaan kohteliaasti totean, että uintisuunta on tämä ja osoitan kylttiä. 

3. Kiihdyttäjät Mummot saavat anteeksi radan tukkimisen ryhmämuodostelmallaan, mutta savu alkaa nousta korvista, kun edellä (selvästi hitaammin) juokseva kiihdyttää, kun yritän ohittaa hänet. Nämä pirulaiset näyttävät ajattelevan, että vai haluat sinä ottaa kisan, täältä pesee. Ongelmaksi muodostuu se, yritätkö henkihieverissä kiihdyttää vauhtia oman jaksamisen äärirajoille, jotta pääset ohi, vai luovutatko, ja jäät kiihdyttäjän taakse roikkumaan. Ja kaikkihan me tiedämme, ettei taakse missään nimessä kannata jäädä, sillä kun kiihdyttäjä huomaa sinun luovuttaneen, hiljentää hän taas vauhtia, jolloin olet niin sanotusti hänen peräpeilissään kiinni.

4. Mellakoivat teinit Vihainen kukkhattutäti minussa heristelee nyrkkiä mielessäni, kun oman ihanan vesijuoksun tulee pilaamaan villiintynyt teinijoukko, joka hyppii altaaseen "pommina" niin, että vesi vain lentää ja aallot keinuttelevat mummoja kumoon. Samat tyypit myös poukkoilevat radalla miten sattuu, ja parhaimmassa tapauksessa saat jonkun jalasta mojovan potkun mahaan. Ikinä en kehtaa sanoa mitään, mutta vilkuilen aina kulmat kurtussa uinninvalvojan suuntaan, josko sieltä heruisi apuja. Yleensä ei heru.

5. Suoraa salilta uimaan Yleensä nämä haisulit ovat miehiä, jotka ovat ilmeisesti vetäneet viiden tunnin hikitreenin salilla, ja juosseet sieltä suoraa alaaseen kulkematta suihkun kautta. Tymäkkä hien haju valtaa puolet altaasta, kun miehekäs karju pamahtaa altaalle. Siinä on nenästä pitelemistä niin mummoilla kuin muillakin. Jos mahdollista, siirryn ainakin muutaman radan kauemmaksi, tai vaihdan hajuhaitan ilmestyessä vesijuoksusta kuntouimareiden puolelle.

Bonus: Kilpauimarit rokkaa! Tuntuu niin kotoisalta, kun uintivalmentaja karjuu, ja huippu-uimarit, kuten Ari-Pekka Liukkonen kiitävät vedessä kuin heillä olisi moottori selässä. Mietin aina, että he varmaan asuvat uimahallissa, sillä tulen minä vetämään tunnin uintini milloin vaan, aina he ovat säntillisesti paikalla kauhomassa vettä.
Kuvat Dubrovnikin lomalta viime vuodelta.

Ärsyttävistä tyypeistä huolimatta uimahallit ovat ihania, ja vesi rauhoittaa! Suosittelen vesiliikuntaa kaikille!

Hauskaa lauantaita! Mikä sua ärsyttää?

Kommentit

Trean sisustusblogi / Anne (Ei varmistettu) http://www.trean.fi/

Uiminen on tosiaan nastaa, mutta valitettavasti jäänyt kokonaan pois omasta arjestani. Kun tyttäret olivat pienempiä käytiin kesällä joka päivä uimassa meressä ja kylmänä vuoden aikaan kerran viikkoon hallilla. Sen lisäksi kävin itsekseni vielä toisen kerran viikossa, jotta pääsin uimaan kunnolla.

Vesi on ihana, kun se kannattelee, ja jalkavaivaisenakin pystyy liikkumaan.

Vau, ihana uima-allas kuvassa. Allas maisemalla ♥

Minnea
Minnean muruja

Minä olin aika ahkera ja innokas uimari ennen kuin tuo lapsi syntyi. Nyt ei aikaa enää meinaa riittää, mutta yhden kerran viikossa yritän ehtiä yksin uimaan :) Siitä tulee niin hyvä fiilis!

Yhtä sirkusta!

Hahahaa, hauska juttu :D

ps. Mua ei tällä hetkellä ärsytä mikään, oon niin älyttömän hyvällä tuulella, etten edes mieti mitkä asiat mua yleensä ärsyttää (miehen öisen kuorsauksen lisäksi) heh

Minnea
Minnean muruja

Ihanaa, että olet nin hyvällä tuulella! Lauantai on mukava päivä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nuo on ne prototyypit, jotka meitä taviksia uimahallissa aina ärsyttää, mutta eikö kukaan tajua olevansa tuollainen ärsyttävä uimari?! No teineiltä ei tarvitse kysyä, mutta nuo muut.

Minkälainen uikkari/bikinit sulla on tuossa kuvassa päällä? Näyttää kivalta. :)

Minnea
Minnean muruja

Veikkaan, että mummot ei välitä, vaan porskuttavat vanhemman oikeudella :D Eniten ärsyttää ne "ekaa kertaa uimahallissa, enkä tiedä sääntöjä"-tyypit, jotka ei nähtävästi osaa lukea ohjeita :(

Uikkari on muutaman vuoden vanha H&M+ malliston halterneck uikkari, joka on kyllä kiva :)

Kuvahaun tulos haulle hm+ halterneck swimsuit

Maria/ Nyt heti (Ei varmistettu) http://nytheti.blogspot.com

Mua ärsyttää hyvinkin usein kanssaihmiset. :D Etenkin uimassa (ja vähän salilla) ärsyttää hiukset kuivina ja laitettuina menevät hienohelmat, joilla on siististi kaikki meikit naamassa. Yääääk.

Anna/Kello neljän aamukahvi (Ei varmistettu)

Itse en käy uimassa, mutta voin uskoa, että nuo ärsyttävät! Ehkä ne tavallaan myös piristävät sitä uimahallikokemusta - ettri elämä olisi liian tylsää ja yksitoikkoista :)

Sofia / Sofian Stoorit (Ei varmistettu) http://www.sofianstoorit.com

Vitsit, mä en ole käynyt uimassa uimahallissa mooooooneen vuoteen, mutta tunnistin silti osan tyypeistä ;) Muistan ikuisesti meidän lähiuimahallin mummulauman, jotka jäivät hengailemaan lämpöaltaan hieroville suihkuille koko päiväksi niin, ettei muilla ollut asiaakaan sinne. Samoin teinit ja vesijuoksuratojen tukkeet!

josha

Tää oli hauska postaus :D Itse en oo käynyt uimahallissa varmaan vuosikymmeneen mutta osa näistä toi jotenkin mieleen autoilun ja aloin miettimään millaiset kaikki tyypit tuolla teillä ärsyttää. Niitähän riittää.. :D

Kommentoi