Uimahallin ärsyttävimmät tyypit x 5

PA0211116364.jpg

Minä rakastan uimista! Minusta uimahalli on parasta mitä ihmiselle voi talvella tapahtua. Uimahallin turkoosi vesi hivelee silmiä ja rauhoittaa sielua. Hymy nousee korviin aina, kun astun uimahallin ovista sisään!

On kuitenkin muutama ihmistyyppi, joka karkoittaa sen hymyn aika tehokkaasti.

1. Lilluvat mummot Kahden tai jopa kolmen mummon muodostelma tukkii vesijuoksuradan tehokkaasti. Hyväntuuliset mummot lilluvat vedessä verkkaisesti ja rupattelevat samalla, mitä vaivoja ja kolotuksia viime aikoina on esiintynyt ja mitä lääkäri niistä sanoi. Mummojen ohittaminen on kuitenkin suht tyhjässä altaassa melko kivutonta, sillä he etenevät etanavauhtia. Hyvänä päivänä saatan jopa hymyillä mummukoille, melko herttaisia tyyppejä!

2. Vastaantulijoiden kaistalle eksyneet Astetta ärsyttävämpiä ovat ne tumpelot, jotka selkeästä ohjeistuksesta huolimatta painelevat menemään vastaantulijoiden kaistalla. Yritän luoda merkitsevän katseen tyyppiin, joka porhaltaa suoraa eteeni, ja vähän hämmentyneenä ihmettelee, että mites me tässä nyt ollaan naamat vastakkain. Tekisi mieleni sanoa pari valittua sanaa, mutta diplomaattina väistän (!) herrasmiesmäisesti, tai korkeintaan kohteliaasti totean, että uintisuunta on tämä ja osoitan kylttiä. 

3. Kiihdyttäjät Mummot saavat anteeksi radan tukkimisen ryhmämuodostelmallaan, mutta savu alkaa nousta korvista, kun edellä (selvästi hitaammin) juokseva kiihdyttää, kun yritän ohittaa hänet. Nämä pirulaiset näyttävät ajattelevan, että vai haluat sinä ottaa kisan, täältä pesee. Ongelmaksi muodostuu se, yritätkö henkihieverissä kiihdyttää vauhtia oman jaksamisen äärirajoille, jotta pääset ohi, vai luovutatko, ja jäät kiihdyttäjän taakse roikkumaan. Ja kaikkihan me tiedämme, ettei taakse missään nimessä kannata jäädä, sillä kun kiihdyttäjä huomaa sinun luovuttaneen, hiljentää hän taas vauhtia, jolloin olet niin sanotusti hänen peräpeilissään kiinni.

4. Mellakoivat teinit Vihainen kukkhattutäti minussa heristelee nyrkkiä mielessäni, kun oman ihanan vesijuoksun tulee pilaamaan villiintynyt teinijoukko, joka hyppii altaaseen ”pommina” niin, että vesi vain lentää ja aallot keinuttelevat mummoja kumoon. Samat tyypit myös poukkoilevat radalla miten sattuu, ja parhaimmassa tapauksessa saat jonkun jalasta mojovan potkun mahaan. Ikinä en kehtaa sanoa mitään, mutta vilkuilen aina kulmat kurtussa uinninvalvojan suuntaan, josko sieltä heruisi apuja. Yleensä ei heru.

5. Suoraa salilta uimaan Yleensä nämä haisulit ovat miehiä, jotka ovat ilmeisesti vetäneet viiden tunnin hikitreenin salilla, ja juosseet sieltä suoraa alaaseen kulkematta suihkun kautta. Tymäkkä hien haju valtaa puolet altaasta, kun miehekäs karju pamahtaa altaalle. Siinä on nenästä pitelemistä niin mummoilla kuin muillakin. Jos mahdollista, siirryn ainakin muutaman radan kauemmaksi, tai vaihdan hajuhaitan ilmestyessä vesijuoksusta kuntouimareiden puolelle.

Bonus: Kilpauimarit rokkaa! Tuntuu niin kotoisalta, kun uintivalmentaja karjuu, ja huippu-uimarit, kuten Ari-Pekka Liukkonen kiitävät vedessä kuin heillä olisi moottori selässä. Mietin aina, että he varmaan asuvat uimahallissa, sillä tulen minä vetämään tunnin uintini milloin vaan, aina he ovat säntillisesti paikalla kauhomassa vettä.
PA0318129091.jpgKuvat Dubrovnikin lomalta viime vuodelta.

Ärsyttävistä tyypeistä huolimatta uimahallit ovat ihania, ja vesi rauhoittaa! Suosittelen vesiliikuntaa kaikille!

Hauskaa lauantaita! Mikä sua ärsyttää?

Kommentit (10)
  1. Tää oli hauska postaus 😀 Itse en oo käynyt uimahallissa varmaan vuosikymmeneen mutta osa näistä toi jotenkin mieleen autoilun ja aloin miettimään millaiset kaikki tyypit tuolla teillä ärsyttää. Niitähän riittää.. 😀

  2. Sofia / Sofian Stoorit
    23.9.2017, 18:28

    Vitsit, mä en ole käynyt uimassa uimahallissa mooooooneen vuoteen, mutta tunnistin silti osan tyypeistä 😉 Muistan ikuisesti meidän lähiuimahallin mummulauman, jotka jäivät hengailemaan lämpöaltaan hieroville suihkuille koko päiväksi niin, ettei muilla ollut asiaakaan sinne. Samoin teinit ja vesijuoksuratojen tukkeet!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *