Uusi vuosi - aina uusi alku?

Minnean muruja

"Näin pudotat joulukilot nopeasti!"

"5 kauneuslupausta, jotka jokaisen tulisi tehdä uudelle vuodelle!"

"Entistä terveempi vuosi 2018! Viisi asiaa, joista sinun on aika luopua!"

Väsyttää! Olen vuoden vaihtumisen jälkeen seurannut somea ja medioita ensin hengästyneenä ja sitten jo hieman ärtyneenä kaikesta siitä lupauksien, menestyksen tavoittelun ja tavoitteiden asettamisen määrästä. Onko uuden vuoden pakko olla aina uusi alku ja uudet kujeet? Eikö vanhat kujeet riitä? Mikä vika ihan hyvässä ja tavallisessa on?

Ymmärrän kyllä, että uusi vuosi voi olla helpottava uusi alku. Voi olla toiveikasta jättää entinen taakseen, ja tarttua uusiin juttuihin. Aloittaa puhtaalta pöydältä. Ja olenhan itsekin joskus tehnyt uudenvuodenlupauksia, ja aloittanut uusia projekteja. Ymmärrän siis pontin. Eikä minulla todellakaan ole mitään tavoitteita vastaan.

Silti uuvuttaa kaikki se silmien eteen vyöryvä paine siitä, että ensi vuodesta pitää tulla parempi kuin edellisestä, ja että pitää aloitaa uusi harrastus, juosta puolimaratoni, ryhtyä vegaaniksi, laihduttaa ja zumbata!

Zumba ja koko rumba, ahdistaa! Miksi pitäisi pyrkiä aina parempaan, timmimpään vartaloon, miellyttävämpään ulkonäköön, tehokkaampaan työtahtiin, ylemmäs elämässä ja suurempaan palkkaan. Tai ainakin hienompaan autoon kuin naapurilla.

Ja ihmisenäkin pitäisi koko ajan kehittyä! Kuka sellaista täydellisyyden tavoittelua jaksaa? Sehän on loputon ja uuvuttava kehä, joka ei johda minnekään. Paitsi ehkä siihen uupumiseen!

En siis aio tehdä uudenvuodenlupauksia. En aloittaa yhtään projektia, laihdutuskuuria, linnunpöntönrakennus-kurssia, uutta harrastusta, uutta ruokavalioa tai self help-kirjaa. Aion nostaa jalat sohvapöydälle, tilata noutoruokaa Woltista huonon päivän sattuessa, katsoa poika kainalossa Pikku kakkosta juoksutreenin sijaan, nukkua hyvällä omallatunnolla pitkään silloin, kun vain suinkin saan, ja olla enemmän läsnä. Olla tyytyävinen siihen, mitä olen ja mitä minulla on. Antaa itseni olla suorittamatta. Mennä fiiliksen mukaan. Relata.

Miten sinä olet aloittanut uuden vuoden? 

Armollista ja hyvää uutta vuotta!

P.S. Pidän itselläni oikeuden muuttaa mieltäni, jos vaikka tämä väsymys joskus väistyy!

 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Ihan alkoi samalla lailla, kun viime vuoden aamutkin :) Tai aamut yleensäkin. En tiedä olenko koskaan tehnyt uuden vuoden lupauksia...koska en muista, niin en ihan heti niitä ole tehnyt. En siis tänäkään vuonna. Tehkööt ne ketkä haluaa. Minä voin päättää tehdä kaikenlaista pitkin vuotta, en sitä tähän vuoden vaihteeseen jemmaa..
Hyvää uutta vuottaa joka tapauksessa!! Ja JEE vain neljä työpäivää tällä viikolla. Tosin siitä sit alkaakin härkäviikot, ei mitään helpotusta tiedossa aikoihin..huh...mut kai me jaksetaan, ihan niinkuin ennenkin!

Minnea
Minnean muruja

Niimpä. Eipä uudenvuoden lupauksista kannata stressiä ottaa :)

Kirsikka W.

Täällä ollaan ihan samaa mieltä! Itse päätin ennen uutta vuotta, että jätän nykyisen koulun kesken hakeakseni siihen kouluun, johon oikeasti haluan. Tämä medioiden vaatima "parempi minä" olisi varmaan käynyt koulun loppuun, ja hakenut sitten vasta jatkokoulutukseen, mutta huonompi minä sanoo että paskat. Enkä muuten aio myöskään siivota yhtään useammin, aloittaa uutta harrastusta tai pitää tipatonta tammikuuta. Sen sijaan aion nyt maratoonata Kardashianeita, syödä kanawrappeja ja ottaa muutaman tunnin päikkärit. Ihanaa uutta vuotta :)!

Minnea
Minnean muruja

Vau, rohkea päätös! Ja sun maratoonit, kanawrapit ja päikkärit kuulostaa mahtavilta!

marja liljeström (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Minuakin ärsyttää nämä lupausten ja tavoitteiden listat sun muut.Minulle riittää vanhat kuviot. Eikä edes ole tarvetta mihinkään elämäntaparemonttiin. En halua ns. ruveta suorittamaan uutta vuotta.

Minnea
Minnean muruja

Varmasti pahinta on juurikin se suorittaminen. Se vie ilon elämästä!

kan_iid (Ei varmistettu)

Sehän kuulostaa siltä, että kaikki on sillon hyvin ko ei oo mitään tarvetta muuttua! Peukut sille :) Ainahan niitä pilviin kurkottelijoita on, pitkin vuottakin, tää vuoden vaihde saa vaan ihmiset jotenki fiilistelemään jotain uuden alkua. Rentoa alkanutta vuotta sinne! :)

Minnea
Minnean muruja

If it ain't broken, don't fix it! Ja kiitos samoin!

Written by Neea (Ei varmistettu) http://writtenbyneea.blogspot.com

Tää postaus olisi voinut olla kuin mun näppikseltä kirjoitettua! Ihan samoja juttuja oon miettinyt tässä viime aikoina. Jätin tänäkin vuonna kohtuuttomat uuden vuoden lupaukset tekemättä ja sen sijaan asetin itselleni tavoitteen olla enemmän läsnä ihmisten kanssa, sekä olla armollisempi itselleni.

Minnea
Minnean muruja

Läsnäolo ja armollisuus kuulostaa hyvältä!

Katja_optimism (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

Tää on niin raivostuttavaa, että vuoden alusta pitäisi alkaa joku uusi elämä. Että yks kaks kaikki muuttuu ja minä kanssa ja.. Lehdet täynnä kaalikeitto-ohjeita, kaikki jollain tipattomalla sokerittomalla. Mä en tee mitään. :D Hyvää uutta vuotta!

Katja_optimism (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

Tää on niin raivostuttavaa, että vuoden alusta pitäisi alkaa joku uusi elämä. Että yks kaks kaikki muuttuu ja minä kanssa ja.. Lehdet täynnä kaalikeitto-ohjeita, kaikki jollain tipattomalla sokerittomalla. Mä en tee mitään. :D Hyvää uutta vuotta!

tuulanneli (Ei varmistettu)

En tehnyt minäkään lupauksia mutta tavoitteita asetin itselleni. Tavoitteita, jotka
ovat helposti saavutettavissa.
Kuulun siihen ihmisryhmään, jotka inspiroituvat uudesta vuodesta. Minulle tämä uusi vuosi
antaa energiaa ja innolla olen taas sokerittomalla!
Iloa ja onnea uuteen vuoteen!

Cza (Ei varmistettu)

"Uusi vuosi - uusi minä" tuo mulle mieleen sellaisen vastenmielisen ajatuksen, että uusi vuosi pyyhkisi mut pois. Kaikki mun virheet, kaikki mun kehittämiskohteet, kaikki mitä oon oppinut, kaiken edistyksen. Puhdas pöytä, valkoinen taulu. Sen takia mä en halua aloittaa uutta vuotta uudesta alusta, koska mä olen silti mä, eikä uusi vuosi pyyhi mun hyviä tai huonoja puolia pois. Uuden elämän voi alottaa koska tahansa.

Minna M (Ei varmistettu) http://kiljustenblogi.blogspot.fi

Nuo sinun suunnitelmasi kuulostavat hyvältä! Osaisikin ottaa rennosti. Usein tuntuu, että pinna kiristyy ja stressaan turhasta ja liian helposti. Huonon päivän tullen pitäisi tosiaan ottaa lapset kainaloon ja mennä ruuan suhteen sieltä, mistä aita on matalin.
Onnellista uutta vuotta ja toivottavasti väsymyksesi väistyy!

Kommentoi