Uusi vuosi – aina uusi alku?

”Näin pudotat joulukilot nopeasti!”

”5 kauneuslupausta, jotka jokaisen tulisi tehdä uudelle vuodelle!”

”Entistä terveempi vuosi 2018! Viisi asiaa, joista sinun on aika luopua!”

neuletakki.jpg

Väsyttää! Olen vuoden vaihtumisen jälkeen seurannut somea ja medioita ensin hengästyneenä ja sitten jo hieman ärtyneenä kaikesta siitä lupauksien, menestyksen tavoittelun ja tavoitteiden asettamisen määrästä. Onko uuden vuoden pakko olla aina uusi alku ja uudet kujeet? Eikö vanhat kujeet riitä? Mikä vika ihan hyvässä ja tavallisessa on?

Ymmärrän kyllä, että uusi vuosi voi olla helpottava uusi alku. Voi olla toiveikasta jättää entinen taakseen, ja tarttua uusiin juttuihin. Aloittaa puhtaalta pöydältä. Ja olenhan itsekin joskus tehnyt uudenvuodenlupauksia, ja aloittanut uusia projekteja. Ymmärrän siis pontin. Eikä minulla todellakaan ole mitään tavoitteita vastaan.

Silti uuvuttaa kaikki se silmien eteen vyöryvä paine siitä, että ensi vuodesta pitää tulla parempi kuin edellisestä, ja että pitää aloitaa uusi harrastus, juosta puolimaratoni, ryhtyä vegaaniksi, laihduttaa ja zumbata!

Zumba ja koko rumba, ahdistaa! Miksi pitäisi pyrkiä aina parempaan, timmimpään vartaloon, miellyttävämpään ulkonäköön, tehokkaampaan työtahtiin, ylemmäs elämässä ja suurempaan palkkaan. Tai ainakin hienompaan autoon kuin naapurilla.

Ja ihmisenäkin pitäisi koko ajan kehittyä! Kuka sellaista täydellisyyden tavoittelua jaksaa? Sehän on loputon ja uuvuttava kehä, joka ei johda minnekään. Paitsi ehkä siihen uupumiseen!

En siis aio tehdä uudenvuodenlupauksia. En aloittaa yhtään projektia, laihdutuskuuria, linnunpöntönrakennus-kurssia, uutta harrastusta, uutta ruokavalioa tai self help-kirjaa. Aion nostaa jalat sohvapöydälle, tilata noutoruokaa Woltista huonon päivän sattuessa, katsoa poika kainalossa Pikku kakkosta juoksutreenin sijaan, nukkua hyvällä omallatunnolla pitkään silloin, kun vain suinkin saan, ja olla enemmän läsnä. Olla tyytyävinen siihen, mitä olen ja mitä minulla on. Antaa itseni olla suorittamatta. Mennä fiiliksen mukaan. Relata.

Miten sinä olet aloittanut uuden vuoden? 

Armollista ja hyvää uutta vuotta!

P.S. Pidän itselläni oikeuden muuttaa mieltäni, jos vaikka tämä väsymys joskus väistyy!

 

Kommentit (15)
  1. Nuo sinun suunnitelmasi kuulostavat hyvältä! Osaisikin ottaa rennosti. Usein tuntuu, että pinna kiristyy ja stressaan turhasta ja liian helposti. Huonon päivän tullen pitäisi tosiaan ottaa lapset kainaloon ja mennä ruuan suhteen sieltä, mistä aita on matalin.
    Onnellista uutta vuotta ja toivottavasti väsymyksesi väistyy!

  2. ”Uusi vuosi – uusi minä” tuo mulle mieleen sellaisen vastenmielisen ajatuksen, että uusi vuosi pyyhkisi mut pois. Kaikki mun virheet, kaikki mun kehittämiskohteet, kaikki mitä oon oppinut, kaiken edistyksen. Puhdas pöytä, valkoinen taulu. Sen takia mä en halua aloittaa uutta vuotta uudesta alusta, koska mä olen silti mä, eikä uusi vuosi pyyhi mun hyviä tai huonoja puolia pois. Uuden elämän voi alottaa koska tahansa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *