Vahvempia yhdessä – Roosa nauha rannekoru tukee naisten syöpätutkimusta

Syöpä. Sana, johon liittyy niin paljon tuskaa ja raskaita ajatuksia, että sen ajattelemisen mielummin työntää jonnekin kauas mielen perukoille. Kaukainen asia, joka saattaa hyvinkin unohtua ennen kuin se osuu omalle tai läheisen kohdalle. Ennen kuin se koskettaa. Lokakuussa vietetään vaaleanpunaista kuukautta ja Roosa nauha päivää 11.10.2019. Vaaleanpunainen kuukausi on tärkeä muistutus siitä, että aina kaikki ei mene vaaleanpunaisesti ja onnellisesti elämämme loppuun saakka. Roosa nauha muistuttaa pitämään itsestämme ja toisistamme parempaa huolta. Käymään terveystarkastuksissa ja tarkastamaan itse rintansa säännöllisesti.

”Syöpäsäätiö kerää Roosa nauhalla varoja naisten syöpien tutkimuksen hyväksi. Keräysvaroilla tuetaan myös sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavia neuvontapalveluita. Tavoitteena on, että yhä useampi syöpä voitaisiin tulevaisuudessa hoitaa kokonaan ja että jokainen saisi elää hyvää elämää syövästä huolimatta. Roosa nauha -varoilla rahoitetaan rintasyövän tutkimuksen ohella myös gynekologisten syöpien tutkimusta.

Roosa nauha -keräys muistuttaa tänä vuonna erityisesti siitä, että kaikista naisten syövistä ei vielä selvitä yhtä hyvin kuin rintasyövästä. Tutkimusta tarvitaan vielä paljon, jotta esimerkiksi munasarjasyöpien ennuste paranisi.”

Roosa nauha

Olen useana vuonna ostanut Roosa nauhan, ja näin tukenut omalla pienellä panostuksellani tätä tärkeää asiaa. Tänä vuonna törmäsin Lindexillä tähän kauniiseen ja siroon rannekoruun*, joka on mukana Lindexin* Stronger together -mallistossa. Mallisto on suunniteltu tukemaan syöpätutkimusta. Malliston tuotteiden myynnistä lahjoitetaan 10% Roosa nauha-kampanjaan. Rannekorun tuotto menee kokonaisuudessaan Roosa nauha-keräykseen. Niimpä päätin tänä vuonna ostaa käsikorun, joka paitsi ilahduttaa ranteessa pitkän aikaa, niin myös muistuttaa oman terveyden vaalimisesta sekä toinen toistemme tukemisesta.

Pienellä asialla, kuten Roosa nauhan tai vaikka tämän rannekorun ostamalla voi olla mukana tukemassa ja levittämässä tärkeän asian sanomaa. Yhdessä olemme vahvempia.

Lempeää ja vaaleanpunaista lokakuuta! Oletko sinä mukana Roosa nauha kampanjassa? Muistatko tutkia rintasi säännöllisesti?

Kommentit (1)
  1. Oi kun on kaunis! Mä olen hamstrannut kasan roosa nauhoja. Tänä vuonna juttu on ollut entistä lähempänä ja aiheesta tulossa loppu viikosta postauskin.

    Tuollainen saattaa kauppareissulla päätyä omaan koriinkin!

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/10/09/lapsiluku-taynna-vauvakuume/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *