Välikausivaatteet päiväkotiin – tällä kombolla pärjää

Vaikka ulkona näyttää vielä olevan ihan kesä, alkaa monella tällä viikolla astetta syksyisempi arki. Pienet pörröpäät on raahattava aamuisin päiväkotiin, ja aikuiset töihin tai opintojen pariin. Arki jatkuu, ja lasten vaatekaappia tulee katsottua sillä silmällä, että mihinkäs kuntoon se kesäloman alussa jäi. Onko kaikki kuravaatteet edelleen sopivia, vai pitääkö ostaa kaikki uusiksi. Ainakin meillä poika tuntuu kasvaneen kesän aikana vähintään metrin, ja kumisaappaatkin kinnaavat. Muutaman vuoden kokemuksella olen oppinut kokoamaan sopivat välikausivaatteet päiväkotiin – tällä kombolla pärjää! Sadehanskat*//Sadetakki*// Kumisaappaat* // Sadehousut*

Antaa sataa vaan!

Kun vettä alkaa tulla taivaalta kaatamalla, on resepti yksinkertainen. Meiltä löytyy henkseleillä varistetut sadehousut, sadetakki, sadehanskat ja kumpparit. Olen suosinut kirkkaita värejä sadevaatteissa, ja päiväkodissa minua on vastassa kirkkaan keltaisiin sadevaatteisiin pukeutunut tyyppi. Olen yleensä ottanut sadehousuista yhtä kokoa isommat, jotta ne menisivät mahdollisimman pitkään. Kumppareissa meillä on menty monta vuotta Crocsin kumppareilla, sillä pojalla on sirot jalat, ja esim. Nokian kumpparit eivät tunnu pysyvän jaloissa yhtä hyvin kuin Crocsin kapeampivartiset.

Sadehousuissa ja kumppareissa meillä on luotettu kahden parin taktiikkaan. Yhdet parit on ostettu uutena, ja varakamat kirpparilta. Mikään ei nimittäin ole kurjempaa kuin yrittää tunkea lasta eiliseltä märkiin kurahousuihin! Silloin auttaa kaapissa varalla olevat kirppiskurahousut! Kahden parin taktiikka toimii, trust me!Ribbineulepipo* // vettähylkivät rukkaset* // Kuoritakki* // Fleecetakki *// Kuorihousut*

Kerrostaminen on se juttu

Yksi asia joka jokaisen päiväkoti-ikäisen kaapista tulisi löytyä, on hyvä fleecetakki! Meillä oli useamman vuoden kirppikselta löydetty uudenveroinen fleecetakki, joka oli ostettaessa hieman liian iso, mutta menikin sitten yllättäen useamman vuoden. Okei, no ehkä kaksi, mutta pienen ihmisen elämässä se tuntuu tosi pitkältä ajalta 😀 Kirpparilta löytyy aika hyvin uudenveroisia fleecetakkeja, joten fleecetakin saattaa saada ihan muutamalla eurolla. Fleece menee alkusyksyn viileinä aamuina ihan sellaisenaan. Se sujahtaa kätevästi myös sekä sadetakin kuin kuoritakinkin alle antamaan lämpöä.

Meillä on tähän mennessä menty välikausina haalarilla, mutta pikku hiljaa pojan kasvaessa siirytään kuoritakkiin ja -housuihin. Pienemmälle lapselle suosittelenkin haalaria, sillä se vaan on helpompi ja nopeampi. Meillä on pitkä ja hoikka poika, jolle on erityisen hyvin käynyt Name It-merkin välikausihaalarit. Niihin päiviin, kun sade ei piiskaa, on meillä luotettu vettähylkiviin rukkasiin. Sellaiset, joilla on fleecevuori tuntuvat pieniin käsiin mukavalta. Minusta tuntuu, että tänä vuonna siirrymme rukkasista sormikkaisiin, sillä poika alkaa olla tarkka siitä, etteivät vaatteet vaan ole pienten lasten vaatteita. Hänhän on nimittäin omasta mielestään jo lähes koululainen.

Millainen setti teillä on koettu toimivaksi? Välikausivaatteet päiväkotiin – helppo juttu vai ikuinen päänvaiva?

Kivaa uutta viikkoa, ja tsemppiä kaikille arkeen palaaville!

Lue myös: Päivitystä pojan syysvaatteisiin, Syysvaatetta pienelle murulle ja Mitä välikausivaatteita lapselle päiväkotiin?

*mainoslinkkejä

perhe lasten-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *