Veriappelsiini-jogurttikakku hurmaa ystävänpäivänä

Jatketaan ystävänpäivä teemalla. Otin viikonloppuna varaslähdön ystävänpäivän juhlintaan, ja tein elämäni ensimmäisen veriappelsiini-jogurttikakun. Veriappelsiinit ovat nyt parhaimmassa sesongissa, ja halusin keksiä jotain ihanaa näistä hassuista hedelmistä. Googlettaessani veriappelsiineja törmäsin tähän How Sweet Eats-blogin kakkuun, josta sovelsin oman versioni. Ai että, tulikin kaunis kakku!

Veriappelsiini-jogurttikakku

4dl jauhoja

2tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2,5dl maustamatonta tai vanilijajogurttia

2dl sokeria

3 munaa

2 veriappelsiinin kuorta raastettuna

1/2dl veriappelsiinin mehua

1tl vanilijauutetta

1/2dl voita sulatettuna

Kuorrute

4dl tomusokeria

4-6rl veriappelsiinin mehua

1/2tl veriappelsiinin kuorta raastettuna

Koristeeksi

1 siivutettu veriappelsiini

Tee näin:

  • laita uuni lämpenemään 180 aseteeseen ja voitele vuoka. Vuoka voi olla perinteinen kakkuvuoka, tai esimerkiksi leipävuoka (33cm) kuten minulla oli.
  • Sekoita kuivat aineet, eli jauhot, leivinjauhe ja suola pienemmässä astiassa. Sekoita isommassa astiassa jogurtti ja sokeri.
  • Lisää jogurttiseokseen munat, mehu, appelsiininkuori ja vanilijauute.
  • Sekoita kuivat aineet jogurttiseokseen. Viimeisenä lisää rasva nuolijalla nostellen.
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan. Jos haluat koristella kakun kuivatuilla appelsiinin viipaleilla, viipaloi applesiini. Asettele palat esim. taitellun folion päälle.
  • Laita kakku ja viipaleet uuniin noin 50 minuutiksi.

Kuorrute:

  • Sekoita tomusokeri, applesiininkuori ja mehu. Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, lisää mehua.
  • Kun kakku on hetken jäähtynyt, pursota tai levitä kuorrute.
  • Viimeistele  appelsiiniviipaleilla.

Ai että, kun tulikin kaunis kakku! Veriappelsiini antaa kuorrutteelle ystävänpäivään sopivan hempeän vaaleanpunaisen värin. Olen niin fiiliksissä näistä kuvista. Melkein jopa enemmän kuin itse kakusta 😀 Onkin ollut ikävä ruokakuvausta. Itse kakkukin maistui pirteän appelsiiniselta ja raikkaalta. En ole tällaisten tiiviiden ”kuivakakkujen” suurin ystävä, mutta jogurtti ja appelsiinin raikas maku tekivät minuunkin vaikutuksen. Eihän tämä siis kuivaa toki ole ollenkaan. Olen itse kuitenkin ehkä enemmän täytekakkujen tai juustokakkujen kaveri. Perheen miehet sen sijaan olivat täysin myytyjä. Mies varasikin ison palan itselleen työpäivän kahvitaukoa varten.

Hauskana sivujuonena on pakko kertoa, että lapsi innostui mehun puristamisesta niin paljon, että myös nuo kulhossa näkyvät appelsiinit piti puristaa mehuksi, johon hän sitten sekoitti vettä ja sokeria. Hän halusi myös pullottaa tuotoksensa. Ja oli itse niin ylpeä aikaansaamastaan mehusta. Ylpeydellä tehty mehu nautittiin illalla suihkun jälkeen kolmeen pieneen lasiin jaettuna. Niin symppistä!

Lapseni on alkanut osoittaa kiinnostusta videoiden tekemiseen, ja loistava tubettajan ura taitaa siintää jo silmissä. 😀 Tein kakusta pienen reels-videon instaan, ja lapsi oli niin vakuuttunut tästä tekemästäni videosta, että haluaisi myös itse tehdä ”kokkausvideon”. Mitä aikuiset edellä, vai miten se meni 😀

Oletko sinä kuivakakkujen (vai miksi tätä pitäisi kutsua?) ystävä? Viehättääkö raikas veriappelsiini?

Iloa ja väriä uuteen viikkoosi!

Psst! Joko osallistuit mustikkaiseen ystävänpäivän arvontaan?

Kommentit (12)
  1. Pitääpä kokeilla!

    1. Suosittelen 🙂

  2. Aloin leipomaan, mutta ohjeesta taitaa puuttua sokerin määrä. 😅 Paljonko sitä tulee?

    1. Apua, miten se on jäänyt pois! Laitoin noin 2dl sokeria.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *