Viettelevät mustapaputacot korianteridipillä

Pieni musta palleroinen, johon olen vasta muutama vuosi sitten kunnolla tutustunut, on tämän reseptin tähti. Puhun tietenkin mustapavusta, tuosta tuhdista ja maukkaasta proteiinin lähteestä. Mustapapu on erityisen suosittu meksikolaisessa ruuassa, mutta ainakin itselleni se oli pitkään aika tuntematon juttu. Törmäsin ruokainspiraatiota netissä selatessani Pinch of Yum-blogin ohjeeseen, jota oli pakko päästä testaamaan. Tässä tulee mun versio tuosta alkuperäisestä reseptistä, eli viettelevät mustapaputacot korianteridipillä.

Mustapaputacot koranteridipillä kahdelle

1 paketti minitortilla (8kpl)

1 paketti mustapapuja (230g)

1 rl tacomaustetta

2-3 rl salsadippiä

lisäksi cheddar-juustoraastetta

Korianteridippi

1 purkki creme fraiche (150g)

2 rl limemehua

kourallinen pilkottua korianteria

1 valkosipulin kynsi

Tee näin:

  • valmista ensin dippi maustumaan. Sekoita creme fraicheen limen mehu, pilkottu korianteri sekä puristettu valkosipulin kynsi. Jos et ole valkosipulin ystävä, voit jättää sen pois. Laitoin reseptiin 2 rl limemehua, mutta taisin itse lorotella vähän enemmänkin.
  • sekoita mustapavut, tacomauste ja salsadippi keskenään. Painele papuja vähän, jotta osa niistä murskaantuu.
  • paista papuseosta muutama minuutti pannulla miedolla lämmöllä, jotta pavut pehmenevät ja lämpenevät.
  • kokoa tacot täyttämällä tortilla puoliksi täytteellä (noin 2 rl) ja ripottele täytteen päälle juustoraastetta. Taita tortilla sitten puoliksi.
  • paista öljytyllä pannulla keskilämmöllä muutama minuutti per puoli.
  • tarjoile korianteridipin kanssa. Ah, nauti!

Tämä oli ilahduttavan nopea ja helppo resepti. Ruoka oli valmista reilussa kymmenessä minuutissa. En uskonut, miten paljon näin yksinkertainen resepti voi ilahduttaa. Rakastuin näihin helppoihin tacoihin tulisesti. Mustapavut tuovat ruokaisuutta ja mausteisuutta. Korianteri, lime ja creme fraiche ovat raikas kombo muuten aika täyteläisille tacoille. Dippi maistuu vahvasti valkosipulilta, mutta lime tuo siihen raikkautta.

Kokonaisuus on makujen ilotulitus, jonka haluaa kokea pian uudelleen. Mies oli aluksi hieman skeptinen, kun tacoihin ei tullut lihaa. Hän oli jo valmistautunut siihen, etteivät ne olisi tarpeeksi täyttäviä. Hän joutui kuitenkin myöntämään, että ateria oli sekä herkullinen että täyttävä. Kahdeksan minitortillan paketti riittää mainiosti kahdelle aikuiselle. Itse taisin syödä kolme tacoa, ja mies loput viisi.

Onko mustapapu sulle tuttu kaveri? Itse tutustuin siihen mustapapupihvien muodossa. Mustapapupihvit toimivat mainiosti esimerkiksi hampurilaisen välissä. Hassua, että vielä pari vuotta sitten ainoa papu, joka säännöllisesti käytin, oli kidneypapu. Vaaleista pavusta en Englannin vuosien jälkeen tykkää vieläkään, mutta vihreät pavut, kidneypavut sekä nyt myös mustapavut ovat löytäneet tiensä ruokavaliooni.

Tässä reseptissä on muuten ainesta myös vappubrunssille! Jotain vähän perinteistä poikkeavaa, mutta varmasti maukasta ja sydämet sulattavaa. Tacot voi tehdä kotona valmiiksi, ja pakata dipin tiiviiseen rasiaan.

Mukavaa ja maistuvaa uutta viikkoa!

Lue myös: Bao bun höyrysämpylät korealaisella kanalla ja Helppo vappubrunssi

Kommentit (2)
  1. Eikö tuo ole quesadilla eikä taco?

    Hyvältä näyttää joka tapauksessa!

    1. Olet ihan oikeassa, kyllä nämä ehkä enemmän sinne quesadillojen puolelle menee. Varsinkin, kun laitoin ”tacomallisen” veneen vielä puoliksi näitä kuvia varten. Alkuperäisessä reseptissä nimenä oli taco, joten päötin säilyttää sen. 🙂

      Niin tai näin, varsin hyviä olivat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *