WayOut Jyväskylä – onnistuiko pako?

Perhosia meinasi olla mahassa ja jännitystä ilmassa, kun suuntasin torstai-iltana elämäni ensimmäiseen escape roomiin eli pakohuoneeseen. WayOut Jyväskylä oli kutsunut minut ja pienen bloggaajaporukan tutustumaan uusiin tiloihinsa, pelaamaan pakohuoneita, ja vielä nauttimaan illallisen Revolutionissa kaiken päätteeksi. Kutsu, josta en voinut kieltäytyä, vaikka päiväni oli alkanut jo kello 4.45, ja väsymys painoi jo silmissä. wayout.jpgWayOut otti meidät lämpimästi vastaan. Saimme aluksi kuulla WayOutin syntytarinan ja kysellä mieltä askarruttavista asioista ennen tositoimiin ryhtymistä. Joukkomme jaettiin kahteen ryhmään, ja pääsimme pelaamaan kaksi huonetta. Oma ryhmäni lähti ensin ratkomaan Nuclear Disaster-huonetta samalla kun toinen ryhmä lähti timanttijahtiin Diamond Heist-huoneeseen. Molempiin ryhmiin sattui niin pakohuonekonkareita kuin meitä ensikertalaisia. 

En loista kemiassa tai matikassa, joten jännitys nousi sitä mukaan kun laskeuduimme portaita alas pimeään huoneeseen. Mitähän täällä odottaa? Miten tästä selvitään? Pakohuoneissa ratkaisevana tekijänä on usein ryhmätyö, ja koska en tuntenut ryhmäni tyyppejä entuudestaan, jännitti myös se, miten kemiamme ja ryhmätyötaitomme pelaisi yhteen. Kun ovi sulkeutui takanamme, oli liian myöhäistä perääntyä! Nyt oli vain otettava homma haltuun!

Kaikessa hötäkässä onnistuin unohtamaan silmälasini laukkuuni, joka jäi odottelemaan yläkertaan. Pimeään huoneeseen astuessa meinasi paniikki iskeä, sillä enhän minä nähnyt lukea ohjeita! Onneksi sain parikseni ihan huipputyypin, nimittäin The What-blogin Jasmiinan, joka otti ohjat jämäkästi käsiinsä ohjeiden suhteen. 
pakohuone.jpgInside man on hoitanut tarvittavat välineet timanttiryöstöä varten, mutta aikaa on vain 60 minuuttia ennen vartioiden paluuta.

paras-pakohuone.jpgKello käy, paniikki nousee!

wayout-jyväskylä.jpgTunnelma oli hyytävä!

pakohuone-kokemuksia.jpg

nuclear-disaster.jpgSelviääkö tehtävä, ja pelastuuko Jyväskylä?

Molemmissa huoneissa meillä oli tunti aikaa selvittää visaiset tehtävät, ja päästä huoneesta ulos ennen laskurin nollaantumista. Ensimmäisessä huoneessa pienen haparoinnin jälkeen ratkaisimme tehtävät, ja pelastimme Jyväskylän ydinaseelta! Rimaa hipoen ehdimme ulos! Riemu oli valtava! We did it! Ryhmätyö vieraiden ihmisten kanssa pelasi yllättävän hyvin, ja meillä oli hurjan hauskaa! 

Timantin varastaminen tiukkaan vartioidusta holvista olikin sitten vaikeampi pähkinä purtavaksi. Sisäpiirimiehemme vihjeiden ja oman nokkeluutemme (ehehe) ansiosta onnistuimme saamaan timantin käsiimme, mutta aika ei ihan riittänyt ulospääsyyn asti. Jäimme siis kiinni kesken ryöstöhommien. Niin lähellä, mutta silti niin kaukana! Onneksi meillä oli yksi onnistuminen vyön alla, joten tappio timanttijahdissa ei harmittanut niin kovasti. Jotain jäi kuitenkin hampaankoloon, sillä suunnittelen kerääväni porukan, ja meneväni testaamaan kolmennenkin huoneen. Ja syksyllä on tulossa myös neljäskin huone! Pakohuoneiden koukuttavuus piileekin juuri siinä, että jos ei onnistu, niin haluaa yrittää uudelleen. Ja jos onnistuu, niin haluaa haastaa itsensä uudelleen. 

Onko WayOut tai escape roomit sulle tuttuja? Oletko päässyt huoneesta ulos?

Kiitos WayOutin porukalle ja kanssabloggaajille mitä elämyksellisestä illasta! Kokemus oli niin vaikuttava, että vielä unissanikin pelailin pakohuoneita 😀 Koukuttavaa touhua! Olin helpottunut, ettei huoneissa ollut liian pelottavia elementtejä tai liian fyysisiä haasteita. Ahtaat paikat olisivat olleet liikaa. Kiitos myös Revolutionille kestittämisestä älyttömän herkullisella illallisella juomineen kaikkineen!

Isot suositukset WayOutille sekä Revolutionille!

 

kulttuuri suosittelen suosittelen
Kommentit (10)
  1. Mari_Shopaholic
    28.5.2018, 14:43

    Kuulostaa mahtavalta illalta! 🙂 Olen käynyt kerran pakohuoneessa työporukan kanssa ja olipa riemukasta kun ulos päästiin 😀

    1. Ilta oli kyllä oikea elämys 🙂 Se onnistumisen tunne on ihan mahtava!

  2. Pakohuoneessa en ole koskaan käynyt, voisi olla mielenkiintoista. Poikani olisi halunut pitää synttärit pakohuoneessa, mutta ikä ei vielä oikein riitä tässä vaiheessa. Ehkä myöhemmin! 🙂

    1. Todella jännä kokemus! Pakohuone synttäripaikkana toimii varmasti, mutta ehkä enemmänkin täysi-ikäiselle 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *