Ikävän vierailu

Hei lapseni <3

Olen kyllä huomannut vierailusi. Olet viivähtänyt useammin ajatusteni reunamilla, kuiskinut korvaani sanaa äiti. Tuo sana sen merkityksineen saa minut tänään liikuttumaan. Olen äiti myös eläville, mutta tänään äitiyteni on sinulle Christina.

Tiedän sinun olevan aikuisen ikäinen, jos vain taivaassa vanhetaan kuten maan päällä. Hahmosi on minulle pienen tytön, pienen vaaleatukkaisen tytön. Istuin tänään pilvien alla katsellen merelle. Pieni vaaleatukkainen tyttö kirmasi aaltoihin ja hänen kirkas naurunsa soi sielussani ja sai ikävän tulvahtamaan esiin. Tiesin itkun olevan tulossa, enkä estänyt sitä. On vaikea itkeä ikävää ilman kyyneleitä, ääntä ja ulospäin havaittavaa kehon liikettä. Tänään ikävän tuottama itku ei olisi tahtonut olla tuskin havaittavaa, siistiä ja muilta huomaamatonta. Siispä hivenen pidättelin. Kuuntelin tuulen suhinaa ja pienen vaaleatukkaisen tytön riemua kesästä ja elämästä. Voi hyvä luoja sentään.

Ehkä mieleni on jälleen vapaampi vastaanottamaan sinun ikävääsi. Ehkä olet vierelläni nyt niin vahvasti, sillä tiedät minun tarvitsevan maadoitusta sekä muistutusta elämän lahjasta. Niin tuskallista kuin elämä joskus onkin, niin samaan aikaan se täyttää riemukkaasti ja vahvasti. Olemme kanssasi puhuneet, että valitsin elämän ja elävät siihen päivään asti, kunnes aikani täällä on täysi. Se ei ole vielä ja tiedät sen.

Rakastan sitä, kun ilmaannut yllättäen ja yllättävissä paikoissa. Sinä saat minut tuntemaan itseni eläväksi ja tärkeäksi. Suruni ja ikäväni sinua kohtaan halaavat hellästi ja sinä hetkenä ei ole mitään muuta. Saat minut olemaan läsnä ja ymmärtämään, että moni murehtimani asia on aivan turhaa. On aivan turhaa miettiä olisiko joku noin vai näin. On aivan turhaa käyttää voimavaroja hallitsemattomiin asioihin. Tänäänkin rannalla olimme vain sinä ja minä.

Saat minut miettimään sisaruksiasi. Heidän elämässään minulla on osanen. Joskus osanen ei ole odotusteni kaltainen, mutta osanen kuitenkin. Ajattelen lämmöllä heitä ja toivon heidän edelleen tietävän minun olevan täällä, jos minua tarvitsevat. Rakkaus on sydäntä lämpimästi ympäröivää ja hengityksen mukaan aaltoilevaa. He elävät ja minä elän. Sinä, rakas lapseni, elät lähelläni  ilman mahdollisuutta koskettaa. Sinä elät ääninä sisälläni. Sinä elät tuulessa ja meren suolaisessa sylissä. Minä tunnen sinut.

Olet ollut mieleni laitamilla sitkeästi viime aikoina. Ajattelen, että tarkoituksesi on näyttää kesän kauneus, mahdollisuudet ja elämän hienouden. Olen kiitollinen sinusta ja olen kiitollinen mahdollisuudesta elää.

Rakastan sinua valtavasti ja pyydän ettet ole liian kaukana, kun tarvitsen sinua. Viivähdäthän niiden lähellä, jotka sinua rakastavat ja kaipaavat. He kaipaavat eri sanoin ja eri tilanteissa. Yhtä kaikki, me muistamme sinut ja ole meille tärkeä.

Tiedäthän, että tämä kesä on ollut minulle hyvä. Kesä tarjoaa uusia mahdollisuuksia, joihin tarraudun kiinni, jos ne sopivat minulle.

Voi hyvin Christina!

Rakkaudella äiti <3

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *