Mihin uskoa?

Kauhavalla turvapaikanhakijat ovat syyllistyneet myymälävarkauksiin. Tai ei olekaan. Kauppiaat ja poliisit ovat Ylen: n mukaan asian valeeksi todistaneet. Kuinka paljon harhaluulo ehti aiheuttaa vahinkoa, niin sitä lienee mahdotonta arvioida. Korjausuutisia ei lueta samalla innolla kuin provosoivia lööppejä, jotka saavat ihmisen välittömästi kiihtymään nollasta sataan uskomattoman lyhyessä ajassa.

 

Syö kaikkea vihreää. Syöt ja syöt. Mutustat ja jauhat. Leuat pyytävät armoa ja samoin kaasuuntuva suolisto. Luet lehdestä – Vihreän syöminen turhaa, koska hyödyt päivittäisestä ahtamismäärästä todennäköisesti kovin pienet. Tarvittavaa määrää ei kestä leuat, suolisto eikä vatsan tilavuus. Terveellistä toki se pienkin määrä jonka oikeasti mielelläsi syöt.

 

Venyttely auttaa lihaksia palaamaan muotoonsa joissa ne viihtyivät ennen rankkaa urheilusuoritusta. Ähiset ja punnerrat. Mutta kun lukee eri lähteistä, niin toiset ehdottavat venyttelemään heti liikunnan jälkeen ja toiset lähteet kehottavat venymään vasta myöhemmin. Sitten ole kerran sellainen ohje, että venyttely olisi kokolailla turha toiminto. Ennen vai jälkeen vai sekä että? Saunassa, lattialla ja 20 sekuntia vai minuutti?

 

Porkkanat ovat kuulemma vaarallisia. Siis jos syöt niitä noin 10 kg päivässä. Lisäongelmana olisi myös keltaiseksi muuttuminen ja kova kakka. Vesi on vaarallista ja sen juomiseen voi kuolla. Ja jos et juo, niin kuolet ihan varmasti. Kuolemiseen johtava vesimäärä on kuulemma kymmeniä litroja, joten omalla kolmen litran päivämäärällä voin vielä olla huoletta.

 

Kahvi on terveellistä. Paitsi ei ole, jos sinulla on taipumusta verenpaineeseen ja vatsahaavaan. Vihreä tee on terveellistä, paitsi jos se on halpamerkkiä ja sisältää kofeiinia yhtä paljon kuin epätervellinen tai sitten terveellinen kahvi. Huoh. Onneksi punaviini ja tumma suklaa ovat aukottomasti tervelliseksi todettua. Siihen uskon vakaasti.

 

Ilmastonmuutos on totta. Ainakin jos uskoo tutkimuksia. Meillä Suomessa on hiljalleen hyvä alkaa varautua kumivenein, koska Pohjoinen jäätikkö sulaa. Tuleeko sitten jääkausi vai hukutaanko me? Ei, koska toinen tutkimus tuumaa ilmastonmuutoksen olevan ihmisen keksmiää puppua. Varaudun kuitenkin varmuuden vuoksi.

 

Huippu-urheilijat eivät käytä kiellettyjä aineita. Kukaan ei niiden käyttöä tunnusta, siis ei ainakaan ennen kuin jäävät kiinni. Kiellettyjä aineita ei ole olemassakaan paitis Antidoping- toimikunnan mielestä. Ihminen siis kykenee nostamaan 400 kg rautaa pelkän kaurapuuron voimalla. Minun täytynee vaihtaa puuromerkkiä, koska kauppakassikin painaa joskus turhan paljon.

 

Pakolaiset ovat liikkeellä vain huvin vuoksi. Eihän heidän kotimaassaan ole oikeasti mitään hätää. Uutiset ja raprotit maailmalta siis valehtelevat. Kaikki on suurta illusiota ja ihmiset haluavat ihan huvin vuoksi vaarallisille lauttamatkoille ja ajella pitkin Euroopan maanteitä kuorma-auton takakonteissa.

 

Koulukiusaamista ei ole. Ainakin olen kuullut, että erään koulun rehtori on niin sanonut. Mahtaa olla hieno koulua. Ehkä koulukiusaamista vastustavien pitäisi käydä vierailulla tuossa koulussa ja ottaa mallia. Uskottavahan se on ,kun rehtori niin sanoo. Tilastot ja jonkun lehdestä luettu säälitarina on siis keksittyä. Duudsonitkin voivat keskittyä rauhassa koheltamiseen, koska koulukiusaamiskampanja on aivan turha.

 

Minä olen ollut ihan paska ja turha. Niin jos kysyy muutamilta entisen elämäni ihmisiltä. Toisenlaisia mielipiteitä olen myös kuullut. Olen kuulemma rakas ja suorastaan ihme, jota ilman ei voi elää.

 

Mihin siis uskoa ja ketä? Ehkä on etsittävä oma totuus, luotettava järkeensä ja selvittää uutisten lähteet. Kuunneltava ihmisiä, joita arvostat ja jotka ovat lähelläsi ja tuntevat sinut. Katsottava maailmaa ilman vaaleanpunaisia laseja ja tutkittava ja opiskeltava. Uskottava sitä mikä todeksi todistetaan, ehkä uskottava myös ihmisiin ja vähän ihmeisiinkin. Ehkä Joulupukki on olemassa ja metsän keijut.

suhteet oma-elama mieli uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *