Minulta sinulle, nuori

nuori.jpg

Yritän miettiä mitä sinä kelaat. Siis mietit tai pohdit, minun kielellä ilmaistuna. En oikein hyvin enää osaa sanoa mä tai sä, silloin kun puhun sinulle. Ei, en ole vanha tai etääntynyt. Olen vain löytänyt oman tapani ilmaista itseäni ja ehkä vähän aikuistunutkin. Huomaan sen, koska musiikki soi joskus liian kovaa, ärsyynnyn yöllä kuuluvista mopon äänistä enkä pidä jalkojeni juureen roiskuvasta räästä. Melkein kaikesta muusta sitten pidänkin, melkein.

En pidä siitä, että sinulla on tunne, että olen liian kaukana tai tavoittamaton. 
En pidä siitä, että tulevaisuutesi pelottaa sinua. En pidä siitä, etten pysty pelkoasi hälventämään, en poistamaan.

Ikävää on sekin, että jotkut olettavat, että koska olet tämän päivän nuori, niin olet jo lähes aikuinen. Aikuinen, ilman ikää ja ilman opastusta, jota vielä tarvitsisit ja jonka ihan varmasti ansaitsisit.
Usko tai älä, niin muistan miltä tuntuu olla nuori, ainakin jotenkin. Pyydän anteeksi, että vetoan siihen joskus, koska en kuitenkaan ole sinä ja sen vuoksi en voi tietää miltä sinusta tuntuu. Anna minun kuitenkin arvailla, ehkä osun oikeaan.

Olen nyt aikuinen, joten ajattelen toisin ja minä käyttäydyn myös sinua ärsyttävästi. Vannoin, joskus vuosia sitten, että en näin käyttäytyisi. Onneksi en enää mieti siten, koska jos niin tekisin, en voisi olla tukenasi. Olisin kehno aikuinen, joka ei ajattelisi sinun kasvavan ja tarvitsevan jotain muuta kuin hengailukaveria. 
Siksi olen ärsyttävä, pönttö ja idiootti. Joskus ihan vitun paska, mutta kaikella rakkaudella.

Yritän kovasti ymmärtää sinua. Haluan tukea sinua valitsemallasi tiellä, jos se pysyy laillisuuden rajoissa. Yritän olla vaatimatta sinulta sellaista mihin et vielä ole valmis, aina en onnistu, mutta olenhan minäkin ihminen. Minäkin mokaan, sallithan sen.

Lupaan antaa itsestäni jotain, koska oletan että sinäkin annat, kuuntelet ja luotat minuun. Minun on tehtävä oma osuuteni.
Mutta koska minä olen aikuinen, niin minä rajaan. Toivottavasti turvallisesti ja riittävästi.

Minä pyydän hiljentämään musiikkia. En siksi että se olisi huonoa vaan siksi, että korvani ovat myös vanhentuneet.
Varoittelen päihteistä ja ennen aikaisesta seksistä. Sen teen, koska tiedän niiden olevan haitaksi. En siis siksi, että olen aikuinen ja vaan suojatakseni.

Sinä nuori. Kiitos kun päästät minut elämääsi. Lupaan kunnioittaa sitä ja arvostaa ajatuksiasi. Toivon, että näet minut ihmisenä etkä vain aikuisena. Ymmärrät heikkouteni ja virheeni, mutta uskot kuitenkin minun olevan ihan jees.
Kiitos kun kuuntelit.

 

suhteet oma-elama oma-elama mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *