Uusperhe….

Muuttamisen myötä tein muutaman havainnon. Olen virallisesti katsottuna avoliitossa, en siis vain kepeästi seurustele mukavan miehen kanssa. Toinen havainto, olen myös osa-aikainen uusperheen jäsen yhden aikuisen miehen sekä kahden pojan kanssa. Romanttinen alkuseurustelu on saanut uusia muotoja. Kuplassa lilluminen ihan liki toista ja suloisia kuiskutuksia korvaan ja kahden aikuisen välistä lakanoiden mylläämistä jarruttelee aika ajoin Fox-kids ohjelmat sekä pyörän kantaminen esiin varastosta.

 

Aiempaan elämääni kuului myös hyvin miesvoittoinen kokoonpano. Silloin kun pojat ovat biologisesti omia ja sinuun tottuneet syntymästään asti, on asetelma toisenlainen. Äiti kulkemassa hieman repaleisessa T-paidassa aamuäreänä on vain kovin tuttu näky, jonka mielellään ohittaa suomatta näkyyn sen enempää ajatuksia tai aikaa. Uusperheessä ei tule mielenkään kulkea puolialastomana, ei edes yöllä vessaan.

 

Osaan jemmata alusasuni jo melko taitavasti. Rintaliivit eivät roiku esillä. En halua kuulla mahdollisia kommentteja poikien äidiltä, jolle pojat ovat kertoneet meidän rintaliivien eroavaisuuksista. Kuukautisten aikaan erinäisten vessapaperiin käärittyjen nyssäköiden piilottamisesta huomaamattomasti roskiksen pohjalle, olen jo taitava. Pukeutuminen onnistuu hyvin lukitussa vessassa tai kylpyhuoneessa, jota ei valitettavasti saa lukkoon. Suihkuverho on pelastanut isommalta vilautukselta. Olen tottunut nukkumaan ilman ylimääräisiä vaatekappaleita, joten lapsiviikkoina ympäri vartaloa kuroutuva yövaate on vielä käytön harjoitteluvaiheessa.

 

Naiset eivät ole pahimpia vessanvaraajia. Kun elelee yhden vessan ja kolmen miehenpuolikkaan kanssa, oppii pidättelemään ja odottamaan kampausvuoroa. Kirjasto on paras paikka nykyään, koska sieltä saa ajatuksia pissahädästä poiskuljettavia opuksia.

 

Minun kokemukseni uusperhe-elämästä on vasta varhaisasteella ja opettelemme tuntemaan toisiamme. Olen harkinnut joidenkin oppaiden lukemista, mutta yksi artikkeli luettuna ja yhden dokumentin katsoneena oletan olevani valmis tähänkin elämän seikkailuun.

 

suhteet oma-elama lasten-tyyli vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *