Vaikka on syntymäpäiväsi

Vietän syntymäpäivääsi vihaisena, turhautuneena ja hieman eksyksissä itseni kanssa. 

Syy ei ole sinussa. 

Syyt ovat monen ihmisen ja tapahtuman takana joihin olen ollut kykenemätön vaikuttamaan, mutta olen ollut niiden vaikutusten piirissä, sisällä, vaikka olen halunnut ulos. 

Syyt ovat olemassa sen vuoksi, että voisi jotain syyttää. Syyt ovat kuitenkin aineettomia, leijuvat ilmassa, ja katoavat koskemattomina vain palatakseen. 

Tahtoisin muistella sinua itkunkin uhalla, mutta viivähdät luonani vain hetken. Aistitko mielialani ja annat minun olla rauhassa? Väännän väkisin mietteitäni suuntaasi. Pelkään kuitenkin, että surun saavuttaessa myllerryksessä olevan mieleni, en saata saada itkuani loppumaan. Pelkään, että itkuni tulisi niin syvältä, että en tiedä sellaista syvyyttä olleen olemassakaan. 

Kuinka lohduttautua, kun jälleen tuntuu siltä, että elämä on vain taistelua? Kuinka surra kuollutta, kun ei kestä kaikkia eläviä? Kuinka saavuttaa ajatus, että elämä on hyvä, ja tahdon olla hyvä sitä kohtaan? Voin vakuuttaa, että horjun kahden vaiheilla. Uskonko valoon vai annanko periksi synkkyydelle, joka meissä kaikissa asuu? Kuulostan ehkä dramaattiselta, mutta sitä elämä joskus on, draamaa ja suorastaan ihan paskaa. 

Anteeksi, että kiroilin. Tunnet minut kyllä ja tiedät, että ajan kanssa kuulen joku aamu linnun laulavan, ja huomaan valon pilkahduksen pimeässä. Suren sitä, että suruni tänään on muiden ajatusten täyttämä ja ikäväni sinuun värittyy ahdistuksella. Yleensä suren ja muistelen sinua kauniisti, hellyydeellä sekä haikealla kaiholla. Sitäkin ehdin miettiä, että surutyötä on tehtävä elävän elämän keskellä ja koska en voi ulkopuoliseen elämään vaikuttaa, niin on hyväksyttävä nämäkin tunteet. 

Huomaan kirjoittaessani sinulle, että vihaisuuteeni laantuu. Olet kaunis tyttäreni. Olet sydämeni lapsi. Tuoksuttelen mieheni tuomia ruusuja ja ajattelen sitä ruusua, jonka tiputin hautaasi. Rakkautta ja kuolemaa. Toivoa ja epätoivoa. 

Olisit tänään 27-vuotias. Veljesi laittoi kuvan haudaltasi ja tekstinä oli; hyvää synttäriä. 

Hyvää synttäriä siis rakas lapseni.

Rakkaudella äiti <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *