Ystävyydestä

Ystävä.jpg

Minun kynteni ovat lakatut ja sinun pureskellut. Sinä verhoat itsesi koruilla ja minä en omista edes korvakoruja. Sinä olet mies ja minä nainen. Minä olen eri-ikäinen, kuin sinä. En ole koskaan nähnyt sinua, mutta tiedän sinusta ehkä enemmän kuin läheisesi. Olet henkilö virtuaalisessa maailmassa aivan eri ajatuksella ja tyylillä kuin minä ja silti tunnen sinuun yhteyttä. Olet lapsi ja minä aikuinen. Olet vanha ja minä sinun silmissäsi nuori vasta elämäni edessä. Olet vakava ja minä pursuan naurua ja kaksimielisiä ajatuksia. Olet uusi ystävä minulle, vasta muutaman hetken tunnettu. Tunnet minut lapsuudesta ja olet vieläkin rinnalla.

En näe sinua usein, joskus hetkeksi unohdankin, mutta nähdessä olet ainoa ihminen maailmassani. Olen eri mieltä kuin sinä, vahvasti, silti olet ystäväni. En ymmärrä sinun valintojasi, niin kuin et sinäkään minun, mutta hyväksyt ne silti. En aina jaksa olla läsnä, mutta välitän. Olen josku ihan kypsä, mutta autan jos tarvitset. Olen onnellinen onnestasi, vaikka itse rypisin murheen laaksossa. Saan osoittaa onneni, vaikka sinä olet surullinen.

Saan sinulta mielipiteen, josta en aina pidä, mutta arvostan sitä siksi, että välität minusta. En aina kuuntele neuvoasi, vaikka se olisi viisaskin, mutta et loukkaannu. Sanot minulle suorat sanat, mutta tarvittaessa kierrät ja pehmennät niitä, jos huomaat että en kykene vastaanottamaan rehellisyyttä. Valehtelet uumani kapeammaksi, jos se kohottaa itsetuntoani. 

Sitä mietin aina joskus, että mitä sitten, kun sinua ei enää ole. 

En pohdi, että pitäisi sanoa enemmän nyt tai nähdä useammin, koska se olisi vain puhetta, usein ilman tekoja, koska meillä on muutakin elämää elettävänä. 

Tiedän olevani sinulle tärkeä ja olemassa, ilman vakuuttelua. Ilman todistamista ja suureen ääneen julistamista. 

Sinä, ystäväni, olet minulle tärkeä, rakas ja olemassa vaikka et jaksaisikaan nähdä minua, kuulla minusta tai kertoa jotain mitä et ole valmis kertomaan. 

Yksinkertaisesti olet ystävä. Olet moninainen ja eri tilanteisiin ja tapeisiin vastaava. Kukaan teistä ystävistäni ei ole samankaltainen. Kaikki teistä ovat ainutlaatuisia ja se onkin eri hieno juttu.

Hyvää ystävänpäivää tänään, huomenna, ensi viikolla ja tulevaisuuden kaikkina päivinä. 

suhteet oma-elama mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *