Vegaaninen mustikkajuustokakku

Olin viimeksi ihan fiiliksissä onnistuneesta juustokakkukokeilustani, joten päätin kokeilla uudestaan ja nyt upgreidata hieman lisäämällä vielä yhden kerroksen.

vegaaninen juustokakku

Tein tällä kertaa kakut Ikean pyöreisiin lounasrasioihin. Onhan se vähän hassun näköinen ja muistuttaa ehkä enemmän donitsia tai jonkun videopelinhahmon energia-annosta, joita täytyy kerätä kasvatakseen energiavarastoja, mutta mielleyhtymistä huolimatta tämä on ihan vakavasti otettava juustokakku! Uskokaa pois.

Vein yhden kakuista kotiin saadakseni kahdelta kriittiseltä sekasyöjäkollegalta arvion, koska voihan olla, että kakku maistuu hyvältä vein minun suussa. Oikeastaan en edes muista kovin hyvin, miltä oikea juustokakku maistuu, joten oli hyvä saada mielipide siihenkin. Molemmat ruokakriitikkoni pitivät kakusta todella paljon, ja maistui kuulemma oikealle juustokakulle. Molemmat tosin kritisoivat pohjaa, joka olisi heidän mukaansa voinut olla rapeampi. Tämä asia oli kuitenkin jo tiedossa. Olin kokeillut tehdä pohjan sauvasekoittimella, mutta seoksesta tuli melko tahnamaista, kun sen oikeasti pitäisi olla rouhemaista. Pohjaa ei siis kannata tehdä sauvasekoittimella.

Mustikkajuustokakku

Käytin samaa ohjetta kuin ensimmäisessä kokeilussani. Ohjeesta tuli kaksi pikkukakkua. Lisäksi tarvitset 1 dl mustikoita (minulla oli tuoreita).

Ota täytteestä ¼ talteen. Sekoita se tehokoittimessa mustikoiden kanssa ja lisää kakun päälle, kun kakun keskiosa on jähmettynyt. Laita kakku vielä muutamaksi tunniksi jähmettymään jääkaappiin.

12041679_10153772274462668_685976220_n.jpg

Tajusin muuten, että täytteestä tulee vahvasti mieleen äitini tekemä Pasha. Muutamalla pikkumuutoksella tästä saisi siis todella hyvän vegaanisen pashan. Milloinkohan pääsiäinen on ensi vuonna? Odotan innolla.  

koti ruoka-ja-juoma