Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut

Olen aika innoissani, sillä minulla on enää neljä viikkoa kesälomaan! Lähden kesäkuun alussa kahdeksi viikoksi rapakon taakse sukuloimaan. Teki mieli fiilistellä tulevaa Amerikan matkaa milläs muullakaan kuin amerikkalaisilla pannareilla – joita tein muuten ensimmäistä kertaa ikinä.

vegaaniset amerikkalaiset pannukakutMun lautanen on kuin tehty näitä pannukakkuja varten 🙂

Olen huomannut tekeväni todella paljon asioita ”ensimmäistä kertaa ikinä” – ja se tuntuu mahtavalta! Eräällä rakkaalla ystävälläni on tapana tehdä joka päivä jotain, mitä ei ole koskaan tehnyt aikaisemmin. Luonnollisestikin tällainen tapa tuo arkisiinkin päiviin jännittävyyttä ja mielenkiintoa. Mutta ennen kaikkea se on vain erilainen tapa suhtautua asiohin, sillä ”asiat, joita ei ole koskaan tehnyt” voivat olla aivan yksinkertaisia ja arkisia. Kuten esimerkiksi amerikkalaisten pannukakkujen valmistamista. Tosin ystäväni tapauksessa se voi tarkoittaa myös mm. benji-hyppyä tai satojen kilometrien liftaamista Argentiinassa.

Tein ensimmäiset pannarikokeiluni eilen vappuna, jolloin täälläkin kaupat olivat kiinni, enkä tietenkään ollut varautunut asiaan. Tein siis pannarit siitä, mitä kaapista löytyi. Täytyy myöntää, etten ole koskaan ollut hyvä tekemään ruokaa, jossa tarvitaan jauhoja. Vasta viimeaikaisen kokkailuinnostuksen myötä olen alkanut oppimaan, miten eri jauhot käyttäytyvät. Mutta esimerkiksi se, miksi tarvitaan ruokasoodaa tai leivinjauhetta on minulle edelleen mysteeri, ainakaan omissa pannareissa en näitä tarvinnut. Kananmunat korvasin yhdella banaanilla ja ruokalusikallisella soijajauhoja.

Tässä siis ohje maailman helpoimpiin vegaanisiin amerikkalaisiin pannukakkuihin. Maailman helpoimmiksi voin niitä kutsua puhtaalla omallatunnolla, sillä ne onnistuivat jopa minulta, vaikka siis tein niitä ensimmäistä kertaa koskaan! Okei, myönnän, kaksi ensimmäistä kakkua meni pilalle kärsimättömyyteni takia ja lisäksi poltin myös sormeni, mutta joku kokeneempi pannareiden tekijä olisi varmasti välttänyt nämäkin virheet.

Helppouden lisäksi nämä ovat pannukakuiksi superterveelliset: sokerittomat, öljyttömät ja gluteenittomat. Too good to be true? Nope, tällä kertaa ei.

Nautin pannarini vaahterasiirapilla ja sulaneilla kirpeillä pakastekirsikolla – mikä oli täydellinen yhdistelmä! Jotenkin tässä kokeilussa kaikki meni nappiin. Kiva, että kerrankin näin! 

vegaaniset amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut

  • 1 hyvin kypsä banaani
  • 1,5 dl mantelimaitoa (tai jokin muu kasvimaito)
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 rkl soijajauhoja

1. Sekoita ensin banaani ja mantelimaito tehosekoittimessa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä noin 15-20 min.

2. Paista pannukakut teflonpannulla keskilämmöllä. Nosta noin 1,5 rkl taikinaa paistinpannulle ja levitä lusikalla taikinaa sopivan paksuiseksi. Paista kummaltakin puolelta muutama minuutti. Pannukakut kannattaa kääntää vasta sitten, kun pinta on hyytynyt. (Tämän opin pilallemenneiden pannareiden myötä).

3. Asettele kakut päällekkäin ja tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kera. Yhdysvalloissa pannukakut nautitaan perinteisesti vaahterasiirapin kanssa.

sokerittomat amerikkalaiset pannukakut

Koti Ruoka ja juoma