Zapiekanka – toinen yritys

Viimeksi piti kirjoittaa toisesta zapiekankan valmistusyrityksestäni, mutta haaveiluksihan se meni. Nyt olen kuitenkin palannut maanpinnallle. Ja maanpinta tuntuu erittäin tukevalta.

Ensimmäinenhän kokeiluni ei mennyt ihan nappiin, vaan jäin kaipaamaan alkuperäisyyttä. No, en toisellakaan kerralla oikein malttanut olla sooloilematta, mutta tällä kertaa zapienkanka oli sentään oikean zapienkankan makuinen.

vegan zapiekanka

Zapiekanka (vegaaninen)

  • 1 patonki
  • herkkusieniä (paistan yleensä reilusti n. 400 g ja syön loput seuraavana päivänä, mutta 250 g pitäisi riittää ihan hyvin)
  • 1 sipuli
  • 1 tomaatti
  • 1 valkosipulikynsi
  • vegaanista juustoa
  • suolaa ja pippuria
  • ruohosipulia
  1. Raasta herkkusienet ja pilko sipuli.
  2. Kuullota sipuli paistinpannulla öljyssä ja lisää sienet. Paista kunnes sienet ovat pehmenneet ja niistä on poistunut neste. Lisää suola ja pippuri, ja paista lisää noin 10-15 min.
  3. Sienten paistuessa, soseuta sauvasekoittimella tomaatti ja pilkottu valkosipuli. Kastikkeen ei tarvitse olla täysin sosemaista, vaan sen voi jättää murskaksi.
  4. Halkaise patonki ja kaiverra hieman ylimääräistä sisältöä pois.
  5. Levitä tomaattikastiketta patongeille ja lisää herkkusipulisekoitus. Raasta päälle vegaanista juustoa. Paista n. 10-15 minuuttia 200 asteisessa uunissa
  6. Silppua valmiiden zapiekankojen päälle ruohosipulia.

Tässä on siis ohje peruszapiekankaan. Tässäkin erona oikeaan on se, että ketsupin sijasta laitoin tomaattimurskaa sekä käytin vaalean patongin sijasta täysjyväpatonkia, mutta minkäs terveysfriikki itselleen voi?

Myös vegaanisen juuston käyttö hieman vaivasi, joten tein lisäksi toisenkin, juustottoman version, ja se vasta hyvää oli! Lisäsin herkkusienten päälle silken tofua ja valmiin patongin päälle lisäsin vielä tahinikastiketta. Ehdottomasti parempi versio kuin se perinteinen!

Tahinikastike

  • 2rkl tahinia
  • 2 rkl soijajogurttia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • suolaa ja pippuria

Tahinikastike on nopea tehdä sillä aikaa, kun patongit on uunissa. Sekoita vain kaikki aineet yhteen ja se on siinä! 

Luulen, että tämän ohjeen myötä, voin nyt unohtaa zapienkan hetkeksi. Oikeasti, kuinka monta postausta voi kirjoittaa jostain patongista?

vegan zapiekanka

Torunissa oli muuten yhden vegaanisen ravintolan edessä tälläinen kyltti. Siellä zapiekankan voi tilata Subwayn tapaan valitsemalla itse lempitäytteensä :) Hauska ajatus, mutta harmi, että oltiin liian täynnä, eikä voitu kokeilla.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.