Kurkistus kylppäriin

Kohta kaksi kuukautta asuttu uudessa kodissa, joten lienee paikallaan esitellä kylpyhuonekin viimein blogissa. Huone on siitä kiusallinen, että se on sen verran perusnätti ja niin hyvässä kunnossa, että joku saattaa kuvitella mun itseni sen suunnitelleen. Vapaaehtoisesti. Tuollaiseksi. En kuitenkaan ole kylppäristä ylpeä laisinkaan, varsinkin livenä se on kohtuullisen raihnainen. Kuten keittiössäkin, paistaa kylppärissä selvästi kotikutoinen remontti, jolla ollaan haluttu säästää rahaa ja saatu p*skalaatuista, hajoilevaa jälkeä.

Huvittavinta on se, ettei rakkaani F koe kylppärissä olevan mitään vialla ja hän pitää sitä hienosti rempattuna. Näkeekö miehet oikeasti pikkuvikoja koskaan, vai onko se joku geneettinen juttu, että vasta taivaalta tipahtava asteroidi tai leijonan hyökkäys mielletään ongelmaksi? Samalla kun nainen yrittää epätoivoissaan värikoordinoida luolaa.

 

IMG_4879.JPG

 

Kylppärimme värimaailma on mustavalkoharmaa. En muutenkaan ole mustan fani sisustuksessa, mutta tekisi mieli lätkiä avokämmenellä jokaista tanskalaista, joka valitsee märkätilaan tumman materiaalin. Vesi on täällä todella kalkkista ja se aiheuttaa nopeasti näkyviä jälkiä mustaan pintaan – saatika meidän kylpyhuoneen huokoisiin lattialaattoihin, joista osa on jo pysyvästi tahriintunut. Haloo pahvit.

Näkemänne valkoiset tahrat lattiassa eivät siis tarkoita sitä, etten olisi viitsinyt putsata huonetta ennen kuvien ottoa. Ne on kalkkiläikkiä. Tai maaliroiskeita siltä samalta kertaa, kun edellinen asukas teki itse, säästi ja oli vieläpä erittäin huolimaton.

 

IMG_4878.JPG

IMG_4880.JPG

 

Mielipiteitä jakava ominaisuus on suihkun lasiseinä. Se on tavallaan ihan kiva, mutta tavallaan… kill me now. Lienee sanomattakin selvää, että F:n mielestä se on siisteintä ikinä. Onneksi siinä ei sentään näy kalkkikerääntymät juuri lainkaan, eli pointsit siitä.

Olen metsästänyt suihkuverhoa viimeiset kuukaudet. Taas niitä juttuja, kun vaan kuvittelet käveleväsi ekaan sisustusliikkeeseen ja ostavasi jonkun kivan. Tai ainakin löytäväsi sellaisen vartissa netistä. Ja pelkkää harmaata ja valkoista. Joka paikassa. Joo mä tiedän, skandityyli ja niin edelleen, mutta älkää unohtako ihmisiä, jotka kaipaavat piristysruisketta edellisen asukkaan suunnittelemaan depressiovessaan.

Viimein löysin riittävän hyvän H&M Homen alesta kympillä. Nyt sentään katseeni osuu kylppärissä ekana siihen, ei kaikkeen risaan.

 

IMG_4881.JPG

IMG_4882.JPG

 

Kylppärin parhaita puolia ovat luonnollisesti sen koko ja runsas säilytystila. Myös ikkuna ja sen edessä olevat syvennykset ovat mieleeni. Pesukone sijaitsee meillä ainakin toistaiseksi keittiössä.

Pyykkikori on edelleen ihana. Siihen voipi tutustua paremmin täällä, jos ei jo ole.

Huoneen kapeassa nurkkauksessa on useita lasihyllyjä (lasia, miksi taas?). Niille olen metsästänyt sopivia, tyylikkäitä säilytyspurkkeja vähintään yhtä kuumeisesti kuin suihkuverhoa, muttei löydy. Tai sitten maksaa miljardin. Tällä hetkellä mennään siis sekalaisten korien ja nyssyköiden kaoottisella kombinaatiolla.

 

IMG_4884.JPG

 

Viimeisempänä, muttei vähäisimpänä: liimatahriintunut peili.

Jos ei jo valmiiksi ollut vakuuttunut edeltäjiemme remppataidoista ja huolellisesta kädenjäljestä, niin nyt on. Peili tulee varmasti olemaan ensimmäisiä fiksattavia asioita huoneessa.

 

IMG_4885.JPG

 

Tällä hetkellä pohdimme kylpyhuoneen kohtaloa. Sen remppaus maksaa maltaita ja saattaisi vaatia radikaalejakin ratkaisumuutoksia, jos sen kimppuun nyt käytäisiin. Joten tekisi mieli säästää rahaa. Toisaalta – halutaan joka tapauksessa päivittää se kauniiseen, vaaleaan, moderniin kuntoon ennen asunnon myyntiä eteenpäin, joten olisi kiva itsekin päästä nauttimaan tuotoksesta mahdollisimman pitkään.

Veikkaan, että korjataan eniten häiritsevä peiliasia lähitulevaisuudessa ja suoritetaan kattava remontti ehkäpä noin vuoden säteeellä. Kyllä tuota jonkin aikaa kestää vielä katsoa.

 

IMG_4886.JPG

The current state of our bathroom.

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Kommentit (10)
 1. Ootteko ajatelleet maalata kylppäriä? Minun muuten jotakuinkin täydellisessä asunnossa on rumanvärinen kylppäri, muuten kunnossa ja ok. Ja olen harkinnut maalaamista. Tai ehkä pinnoittamista, joka toki on kalliimpaa

  1. Maalit on jo hankittu ;o) Nyt kun joku vaan maalaisi, köhöm… Pahin murheenkryynihän tuolla on noi mustat lattiat, joille ei oikein mitään helppoa fiksausta taida löytyä.

   Ehkä me vaan kestetään rumanväriset kylppärimme, kun kämpät muuten on ihanat 🙂

   1. Maalatkaa ihmeessä. Aivan kuollakseni haluan lukea, miten kaikki meni ja nähdä lopptuloksen!!

    1. Täytyy antaa rakkaan avopuolison ensin totutella ajatukseen keittiörempasta. Älä siis aivan henkeäsi pidätellen vielä odottele kylppärimuutoksia ;o)

 2. Teidän kylppäri näyttää kyllä kivalle. 🙂 

  Itse oon pähkäillyt kuinka sisustaa meidän reilun kokoinen wc (kylpyhuone on erikseen)… Täytynee mennä pinterestiin inspiroitumaan, koska jotenkin tuntuu, että suomessa wc:n ”sisustaminen” on sitä, että viedään sinne tekokasvi pölyä keräämään, ja sellaista en halua. Voi toki olla, että olen väärässä. 🙂

  1. Kiitos! <3 Pinterest on kyllä hyvä keino inspiroitumiseen. Mulle muodostuu siellä aina haasteeksi valinnan vaikeus, kun haluaisi ottaa ne kaikki ihant tyylit käyttöön.

   Samaa mieltä siitä, että suomalaisissa (ja tanskalaisissakin) kodeissa vessat ja kylppärit tuppaa jäämään vähän aneemisiksi sisustukseltaan. Näytetään me esimerkkiä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *