Rosécrawl kesä-Köpiksessä

Viime vuoden kesäkuussa, kun mun vanha tarhabestis Cati oli viikonloppukylässä Kööpenhaminassa, me keksittiin puolivahingossa uusi kestävyysurheilulaji (jos formulat ja biljardi luokitellaan urheiluksi niin totta helkutissa tämäkin). Lajin nimeksi on hiljalleen hioutunut elegantti, joskin myös lajin luonnetta hyvin kuvaava

rosécrawl.

Jotenkin roséhyppely ei kuulostanut oikeelta. Kuten kekseliäästä nimestä voi päätellä, on kyseessä siis kesäinen kestävyysvaellus terassilta toiselle, rosésta roséhen. Oon osallistunut (tai no, toiminut matkanjohtajana) aika monelle crawlille ja joka kerta on ollut ihan sairaan hauskaa. Niinpä ajattelin nyt jakaa crawlin parhaat etapit. Ollos hyvät!

Niin, ja tämähän käy myös täydellisestä turistipäivän aktiviteetista näin kesäisin.

 

IMG_7968.jpg

 

Kierros alkaa Christianshavnin kanaalialueelta, jonne pääsee kätevästi mistä tahansa Köpiksestä joko kävellen tai metrolla (ei tällä kertaa pyörällä, koska pyöräily on rosécrawlilla kielletty – eihän se muuten ois mikään crawl ensinkään). 

Christianshavns Bådudlejningen & Café 

Älä anna venevuokraamo-nimen hämätä, tää on yksi Christianshavnin söpöimmistä baareista kahviloista. Se kelluu kanaalissa, sinne paistaa iltapäiväaurinko ja sieltä on hyvä aloittaa crawl.

Paikka pääsi listalle siitäkin huolimatta, että kun viime lauantaina startattiin Susan kanssa crawlimme täältä, niiden rosé maistui aika kamalalta. Me kuitenkin istutttin veden äärellä, paistateltiin auringossa, fiilisteltiin kauan odotettua yhteistä kesäpäivää… ja loppucrawlin aikana muistot tuosta kitkerästä juomasta haalistuivat. Sanoisin, että tää on melkein pakollinen eka etappi.

Undici

Undici on Christianshavnin upouusi, ihana ravintolatulokas (oisin kirjoittanut siitä ihan kunnollisen erillisen postauksen erään dinnerin tiimoilta, mutta valitettavasti imaisin ruokani niin tehokkaasti kitaan ja sitten muuten vaan kikattelin menemään, etten saanut illasta yhtään kuvamatskua) ja rosécrawlin kelpo etappi. Nää tosin aloittaa juomatarjoilun vasta kello 15.30, eli aikaiset crawlaajat joutunee jättämään tämän välistä.

Pssst! Undicin kivoimpia juttuja on sen ulkopuolella tönöttävä aperolvaunu! En ehkä kestä miten ihana se on, ja aperolit vieläpä Köpiksen mittapuulla mukavan hintaisia. Älä kuitenkaan anna vaunun hämätä: olet rosécrawlilla, et aperolcrawlilla, ja menetät pisteen jokaisesta drinkistä mikä ei ole rosé.

Hops, sitten siirrytään Inderhavnsbroen-sillan yli Christianshavnista keskustan puolelle. Tässä välissä on muuten hyvä käydä nappaamassa jotain pientä syötävää sillan kupeessa sijaitsevasta Broens Gadekøkkenistä, eli streetfoodalueelta.

Thorupstrand Fisk / HM 800 Jammerbugt

Kuten näistä etappien nimistä huomaa, niin moni firma on aloittanut viattomasti toimintansa ihan jonakin muuna (kuten vaikka kalakauppana) ja sitten joutunut rosécrawlin kohteeksi. Tämä Inderhavnsbroenin kupeeseen ankkuroitu ravintolalaiva/kalakauppa on yksi sellaisista.

Laivan aurinkoisella kannella istuskellessa asitii suorastaan merellistä helsinkiläistunnelmaa, ja 50 kruunulla (6,70 eurolla) sai niin ison lasillisen hyvää roséta että melkein teki mieli sanoa älä kaada noin kauheesti, me ollaa crawlilla ja vielä pitkä päivä edessä. (En sanonut, tietenkään.)

Kayak Bar

Mun instastooreja seurailleet ei oo tänä kesänä voineet välttyä kuulemasta Kayak Barista, koska lorvailen siellä harva se päivä. Tääkin mesta on alun alkaen kajakkivuokraamo, mutta nyt myös yksi kesä-Köpiksen parhaista baareista – ja pakollinen etappi crawlille.

Kuten edellisessä paikassa, saa täältä 50 kruunulla kolpakollisen superhyvää roséta.

Ved Stranden 10

Tää niinikään kanaalin varrella sijaitseva viinibaari on yks mun ikisuosikeista since 2015. Ved Strandenissa ei oo viinilistaa, vaan kerrot tarjoilijalle millaista tekee mieli (repeat after me: kesäisen kevyttä roséta) ja ne ehdottaa jotain ihanaa.

Ei huolta! Jos kaikki pöydät on varattu, voi lasin napata mukaan baarin edessä olevalle laiturille.

Hops, sitten lähdetään Nørrebrohon. Nyt teillä on varmaan taas nälkä (ja jos ei oo niin trust me, kannattaa syödä silti jotain) eli Torvehalleilla on hyvä pysähtyä vähän herkuttelemaan siitä ohi kulkiessa.

Kaffesalonen

Tän crawlin neljäs kelluva baari on Kaffesalonen, joka sijaitsee Dronning Louises Bro -sillan vierellä. Se ei oo mitään fancya, ei se paikka missä trendikkäät köpisläiset viettävät iltojaan – mutta siellä on iso, vedessä kelluva terassi jonne paistaa ilta-aurinko. Ja ellette oo sattuneet edellisten etappien perusteella huomaamaan, mä rakastan juoda viiniä ja kellua puisella hökötyksellä samaan aikaan.

Älkää edes kuvitelko vuokraavanne sellaista poljettavaa joutsenta, ootte tässä vaiheessa jo ihan liian huppelissa siihen.

Gaarden & Gaden

Tässä vaiheessa vihaatte kaikkea kelluvaa (ja jopa vähän roséta), joten ihan tavalliseen raflaan on jees lopettaa.

 

Kuten huomaatte, näitä etappeja on aika monta. Tässä vielä muutama selviytymisvinkki suoraan lajin oppiäidiltä (voitte kutsua mua mentoriks):

– Pudota yks tai kaks paikkaa listalta pois. Eikö Undici oo vielä auki? Heivataan. Onko Ved Stranden liian tylsä kun se ei kellu? Heivataan. Onko Kaffesalonen liian kämänen ja onko sen nimi liian outo – mikä ihmeen Salonen, sehän on sukunimi? Heivataan. Onko Gaarden & Gaden liian syvällä Nbrossa? Heivataan. Kunhan ette heivaa Kayak Baria niin kaikki on ookoo.

– Juo hitaasti ja käppäile paikasta toiseen rennolla vauhdilla. Viiteen etappiin siirtymisineen ja ruokataukoineen saa helposti kulumaan ainakin kahdeksan tuntia! (Eka crawl viime kesänä kesti meiltä pyöreät 12h, jonka aikana juotiin 5-6 drinkkiä.)

– Vain yksi lasillinen per paikka. Elä ala ahneeksi.

– Kun syöt, älä juo alkoholia. Pitkään crawlpäivään kuuluu todennäköisesti toivottavasti pari ruoka- tai välipalataukoa, ja kehotan käyttämään ruokajuomana vaikka vettä. Crawl on muutenkin ihan tarpeeksi kostea, eli tauot tekee hyvää.

– Kanna mukana isoa vesipulloa, ja muista juoda sekä täyttää sitä. Mä täytin ja tyhjensin mun 0,8-litraisen monta kertaa lauantain aikana ja lisäksi tankkasin mahaan litran vettä ennen crawlille lähtöä. Ja oli superhyvä fiilis koko päivän – ja seuraavan päivän!

– Muista suola. Viinin ja veden kittaus vaatii veronsa, eli napsi välillä jotain suolaista.

– Ja muista aurinkorasva. Toivottavasti sää on yhtä ihana kuin viime lauantaina, eli palatte poroksi ellei oo sentin kerrosta suojakerroin 30.

– Älä tingi kenkien ja laukun mukavuudesta. Riippuen siitä mitkä etapit valitset ja miten liikut crawlille ja sieltä pois, kertyy päivän aikana noin 12.000-18.000 askelta mittariin (mähän sanoin, että tää on urheilulaji). 

 

Hyvää crawlia! Puss!

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta

Kommentit (1)
  1. Heii kiitos tästä postaukseksesta, olen juuri nyt vklna tulossa köpikseen ja ainakin kayak bar menee suoraan to do listalle olisiko muuten mitään sisustuskauppa vinkkejä (illum bolighusin lisäksi)? 🙂 Kiitos ihanasta blostista ja aurinkoista kesää! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *