Säästökuuri osa 2: Maailman kalleimmat viikot

Säästökuuri-saaga saa jatkoa toisen osan verran ja voin jo juonipaljastuksena kertoa, että osia tarvitaan rutkasti lisää. Koska mulla on nähtävästi vielä paaaaljon opittavaa lompakkoni nyörien hallinnasta.

Siitä on nyt siis 1,5 kuukautta aikaa, kun päätin katsoa todellisuutta silmästä silmään ja tunnustin itselleni alkaneeni holtittomaksi tuhlaajaksi parin viime vuoden aikana. Ryhtiliikkeeni ansiosta tiedän nyt tuskallisen tarkasti, minne ja missä määrin pennoseni ovat viime kuukausina liihotelleet. Kuten aiemmassa säästökuuripostauksessa kerroin, katosi ekojen viikkojen masseista suurin osa ravintoloihin. Ryhdistäydyin ihmisenä, aloin pihistellä, järkkäämään syöminkejä himassa ja koin yleviä tunteita. Myhäilin tyytyväisenä partaani; oon sellainen ihminen, joka kyllä tosi nopeesti oppii kun sille tuulelle sattuu. Taidan olla eräs maailman parhaista säästäjistä, kenties ihmisistä.

Mutta mitä ihmettä? Pankkitilin pohja alkoi taas uhkaavasti vilkkua, jo kaksi viikkoa palkkapäivän jälkeen. Olin siirtänyt kunnianhimoisen summan rahaa säästötilille (olinhan säästäväinen, kunnollinen, vakavamielinen naisihminen, jolla on homma nykyään hanskassa) ja sitten jouduinkin nöyränä hilaamaan osan takaisin käyttötilille. Oli aika kurkistaa tilitapahtumiin ja selvittää, mitä ihmettä täällä taas tapahtuu.

 

IMG_0529.JPG

 

No sitäpä, että meneillään vaikuttaa olevan maailman kalleimmat viikot. Samalle kuulle napsahti kaikki nää harvinaislaatuisemmat menoerät:

piilolinssit (140€ – tilaan Saksasta edullisesti 180 linssiä kerralla, joka kyllä kertalaakina kirpaisee),

työttömyyskassa (200€ – tällä summalla kerran kvartaalissa ne saa luvan pitää musta hemmetin hyvää huolta mikäli ajaudun työttömäksi),

poikkiksen syntymäpäivä (tuhlasin aivan liikaa, mutkun se on ihana ja en halunnut että tääkin syntymäpäivä on niin mitäänsanomaton ettei muisteta sitä enää ensi vuonna),

muutama ”pakollinen” kosmetiikkahankinta (naamani on hemmoteltu, joten sinnekin meni satku),

pari ylimääräistä laskua (150€) ja

Kroatian matkan käyttömassit (elettiin melko säästeliäästi, mutta kyllähän te tiedätte millaista lomalla on).

Tän kaiken lisäksi koin shoppailumanian ja ostin itselleni useita vaatekappaleita heinäkuun alussa. Niin ja kasveja. Näistä ei niin pienistä puroista muodostui taloudellinen pommikuukausi ja seuraavan liksan saapumiseen on vielä kaksi viikkoa aikaa – liksan, josta on vähennetty kahden viikon palkaton loma, jesss. (Hyperventilaatio.)

 

IMG_0532.JPG

 

Oon siis hei valinnut tosi hyvänmielenkuukaudet aloittaa uuden tiedostavan rahankäytön elämäntavan. Päättänyt ryhdistäytyä aikana, jolloin oon tuomittu epäonnistumaan. Jos mä nimittäin jotain tällä hetkellä tiedostan niin sen, että oon syyllinen holttio, tyyppi joka ei saa mitään säästöön. Onneksi näissä elämäntapa-hommeleissa on se etu kaikkiin pika-, äkki-, salama-, ja rysäysjuttuihin verrattuna, että on aikaa stiplata, oppia ja kehittyä. Tärkeintä on, ettei lannistu ja päätä sulkea silmiään karulta todellisuudelta.

Tämän kuun aikana oon oppinut ainakin nämä:

– Mun pitää alkaa paremmin ennakoimaan ylimääräiset isommat kulut ja laskut. Turha mun on masistella sitä, ettei budjetoidut käyttömassit meinaa riittää kuukautena, jolloin niistä on satoja euroja ylimääräistä maksettavaa.

– Säännölliset väliaikatsekkaukset on onnistumisen ydin. Olin suunnitellut tälle viikolle shoppailureissua, mutta tilitapahtumiini ja tilin saldoon perehdyttyäni peruin koko homman. Eiköhän tän kuun shoppailut oo jo shoppailtu, neitiseni. (Joskin saan ostaa repun, jos täydellinen tulee vastaan.)

– Pieneltä tuntuvista ostoksista kasvaa äkkiä iso summa. En ees halua ajatella miten paljon massia oon syytänyt kirjakauppaan, Tigerin kaikkeen söpöön sekä kasveihin. Tai no niitä kasveja en kadu, enkä yhtä lomakirjaa, joka maksoi kolme euroa.

– Tieto vähentää tuskaa, oikeesti. Elämä on ilmeisen kallista, mutta mua rauhoittaa kun tiedän tasan tarkkaan mihin on tullut tuhlattua. Loppukesän riennotkin verottanee lompakkoa raskaalla kädellä, mutta enköhän syksyn tullessa saa tän homman haltuun.

 

IMG_0530.JPG

 

Lisää (entisen) (no okei vielä nykyisen) tuhlaajatytön tunnustuksia – ja toivottavasti edistysaskelia – luvassa piakkoin lisää… stay tuned.

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Säästökuuri osa 1: Apua, minusta on tullut tuhlaaja

Säästökuuri osa 3: Helpoin keksimäni säästökikka

Ulkomaille muuttaneen uraoivallukset

I’m trying hard to stop spending so freaking much money, but it’s easier said than done. Especially with all the summer happenings.

FOLLOW: FacebookBloglovin’ – Snapchat & Instagram @marjapilami

Kommentit (9)
  1. Tsemppiä säästökuuriisi. 

  2. Ihan hitsin mielenkiintoista. Ja ihan sen takia ettei mene kuin strömsössä. Tsemppiä! 

    1. Kiitos, upeeta jos kiinnostaa 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *