Brändit, joiden et ehkä uskonut olevan kotimaisia

NUDE

Aina välillä, kun mainitsen vaikkapa jollekin kaverille esimerkiksi, että: "No tätä voikin tukea, koska tää on kotimainen merkki", kaverini hämmästyy ja mainitsee, ettei ollenkaan osannut arvata että tuote on suomalainen. Todella monen merkin kohdalla olen huomioillani hämmästyttänyt kanssaolijoitani, jote päätin tehdä aiheesta ihan oman postauksen!

Eli tässä kasa brändejä, joiden et ehkä ajatellut tulevan täältä meiltä koto-Suomesta. Sekä tietysti muutama lemppari aina kyseiseltä merkiltä. Samalla haluan nostaa muutaman pienemmänkin merkin, jotka mielestäni ansaitsevat vähän huomiota.

Balmuir

Tiesittekö, että luksusvaatteita, asusteita ja luonnonkosmetiikkaa valmistava Balmuir on oululainen merkki? Tämä oli itselleni joskus aikoinaan aikamoinen yllätys. Sain joskus merkin käsivoiteen testiin ja käytin purkin kyllä ihan viimeistä pisaraa myöten loppuun. Merkin perustaja kertoo, että koko Balmuir perustuu erityisherkkyyteen ja kaikki sen vaatteet ja asusteet sopivat aistiherkille. Balmuirin kaulahuivista olen jo pitkään haaveillut ja tuo kommentti sai minut vieläkin kiinnostuneemmaksi!

Cutrin

Lumenea ei ehkä tarvitse edes tässä listassa mainita, mutta samaan Lumene Oy -yritykseen kuuluva hiustuotemerkki Cutrin ehkä täytyy. Cutrinin tuotteet tehdään Espoon tehtailla, siis samoissa kuin Lumenen tuotteet. Olen oikeastaan aina pitänyt monista Cutrin tuotteista ja usein esimerkiksi merkin pienet hiuslakkapullot kulkevat minulla mukana matkoilla. 

Olivia Klein

Tästäkään merkistä ei ihan heti tule suomalaisuus esiin, ainakaan nimen puolesta. Merkki valmistaa hajusteettomia ja väriaineettomia ensisijaisesti luontoperäisiä ja luomuviljeltyjä ainesosia sisältäviä ihonhoitotuotteita. Itselleni mm. Hehkuissa ja joissain apteekeissa myytävä Olivia Klein on edelleen aika tuntematon, mutta erittäin mielenkiintoinen merkki. Se sopii herkistyneelle iholle ja merkiltä löytyy oma sarjansa mm. akneihon hoitoon.

Cailap

Hius- ja mekkaustarvikkeita, koruja ja aurinkolaseja valmistava Cailap on ollut aina yksi omista suosikeistani. Olen käyttänyt todella paljon Cailapin erilaisia ponnareita, pinnejä, klipsuja ja hiuskoristeita ja tietysti meikkisiveltimiä.

Dermosil

Ihonhoitotuotteita, meikkejä, hiustuotteita ja ravintolisiä verkkokaupassaan myyvä Dermosil on sekin suomalainen merkki. Valitettavasti näiden tuotteista meikäläisellä ei ole juuri kokemusta, joten jos ruudun siltä puolelta löytyy tietäjiä, kertokaa, mitkä ovat merkin parhaimpia tuotteita!

KC Professional

Tämän yrityksen alle kuuluu iso määrä erilaisia hiustuotteita, kaikki kotimaisia: Four Reasons, Four Reasons Black Edition, herkkäihoisille tarkoitettu No nothing Very Sensitive, Color Mask ja Back to the Roots. Näiden merkkien tuotteista löytyy ihan hirveästi omia lemppareita, joita olen käyttänyt jo vuosikausia. Tässä pari esimerkkiä: Four Reasons Black Edition Finishing Spray, Four Reasons Black Edition Invisible Dry Shampoo, No nothing Very Sensitive Dry Shampoo ja Color Mask Shampoot.

Ibero

Myös Ibero on yksi hius- ja meikkaustarvikkeita, koruja ja aurinkolaseja valmistava yritys, jonka tuotteita on näkynyt paljon täällä meikäläisenkin blogissa. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti merkin bambuvartiset hiusharjat, joita olen esitellyt blogissa aiemmin.

Mia Höytö / Globe Hope Cosmetics

Mia Höytö liittyi juuri osaksi Globe Hopea ja sarjan nimi vaihtui Globe Hope Organic Beauty by Mia Höytö. Merkki valmistaa ihanaa luksusta luonnonkosmetiikkaa, jota meikäläinenkin on täällä blogissa aiemmin hehkuttanut. Merkin tuotteet ovat vähän tyyriimpiä, mutta itse en silti taida voida enää elää ilman Lempeä Uni Multivitamin Oil Serum öljyseerumia. En ainakaan talvella! Merkin tuotteet kauniine purkkeineen kehitellään ja valmistetaan täällä meillä Suomessa.

Sophie la Girafe

Nämä Ecocert-tunnusta kantavat vauvoille tarkoitetut tuotteet ovat nekin suomalaisen osaamisen takana; merkin kosmetiikkatuotteet kun valmistetaan Suomessa (itse brändi siis ei ole suomalainen). Itselläni ei merkin hoitotuotteista ole kokemusta, mutta olen kuullut, että ne sopivat vauvojen lisäksi ihan aikuisenkin iholle!

LV

LV eli Lumivalko on meikäläisen taloudelle tuttu lähinnä vain pyykinpesuaineistaan, mutta olen kyllä käyttänyt sentään merkin aurinkovoidetta. LV tekee ihon- ja hiustenhoidon tuotteita ja suurin osa valmistetaan Heinävedellä.

Herbina

No Herbinan suomalaisuus ei varmaankaan tule kovin monelle yllätyksenä. Herbina-tuotteet suunnitellaan ja kehitetään Suomessa, ja lähes kaikki tuotteet myös valmistetaan Heinävedellä. Huomasinpa myös, että osa merkin uutuuksista on nyt myös vegaanisia! Omia lemppareitani ovat vartalonhoitotuotteet sekä kuivashampoo.

Aisti

Blogissakin taannoin näkyneet Aisti-ihonhoitotuotteet ovat saaneet Avainlippu-tunnuksen ja ne kehitetään ja valmistetaan kaikki Suomessa.

Sim Sensitive

Tämän merkin varmaankin tunnetuin sarja on System 4, joita olen itsekin seborrooiseen hiuspohjaani käyttänyt. Jos siis kärsit tästä itsekin, ota ehdottomasti käyttöön Sim Sensitive System 4 Oil Cure Hair Mask, joka on kuin jotain taikalientä ärtyneelle hiuspohjalle ja rauhoittaa sen heti.

Duroy

Duroy on merkki, joka valmistaa ihan valtavaa arsenaalia tuotteita aina meikkisiveltimistä hiusvälineisiin ja parranajotuotteisiin. Itse olen erityisen tykästynyt merkin erittäin laadukkaisiin siveltimiin!

Flow Cosmetics

Tämä symppismerkki valmistaa luonnonkosmetiikan tuotteita tehtaallaan Riihimäellä. Itse olen käyttänyt paljonkin Flown erilaisia suolasaippuoita, vartalovoita, vartalon kuorinta-aineita ja kasvonaamiojauhetta. Jotenkin aivan ihania kaikki! Jälleenmyyjät löydät täältä.

Biozell

No tämä ei varmaan tätä blogia lukeville tule yllätyksenä, sillä olen maininnut Biozellin kotimaisuudesta useaan otteeseen yhteistyöpostauksissani. Tältä merkiltä löytyy kaikkea hiusten hoitoon ja muotoiluun ja omia lemppareitani ovat Texturizing Spray, Therapeutics-sarjan tuotteet, Volumizing Dry Shampoo ja Rial Vaalennusvoide.

XZ

Hiustenhoitotuotteita valmistava XZ tulee täältä Suomesta ja muistan merkin jo ihan lapsuudestani. Nykyisin olen käyttänyt erityisesti merkin shampoita ja hoitoaineita, sekä joitain muotoilutuotteita. Lemppareita on esimerkiksi merkin muotoiluvoide, joka sopii täydellisesti kiharoiden alle (postaus) ja Herneproteiini-sarjan tuotteet.

Mikä muu merkki olisi mielestäsi maininnan arvoinen? :)

Kommentit

Ellivelli (Ei varmistettu)

Mahtava juttu, kun kokosit nää! Ehdottomasti ens jouluksi tsiikattava jotain suomalaisia kulutustuotteita! Näist löytyy varmasti vauvasta vaariin.. Say no to krääsä

Laura L. (Ei varmistettu)

Itse lisäisin vielä listalle Naviteein ja sen sarjat EkoPharma, BTB13 ja erityisesti Atopik. Laadukkaat ja ekologiset sarjat, perheyritys ja tehdas Suomessa :)

EmmaBeautysquares (Ei varmistettu)

Aivan huippu postaus! Tuo Balmuir on melkoinen yllätys, kävelenhän Oulun myymälän ohi päivittäin... ehkäpä jossain vaiheessa pistäydyn liikkeeseen sisäänkin :D Samoin Sophie la Girafe, ajattelin että se on joku ranskalainen. Simin DS hiustuotteet on olleet jo kauan käytössä niiden hajusteettomuuden ansiosta. Erisanin putsari ja päivävoiteet on tosi hyviä perustuotteita. Jee, Suomessa tehdään kyllä hyviä tuotteita ja mielenkiinnolla jään seurailemaan kommentteja :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun käsittääkseni se Balmuirin perustaja oli joku Nokialta lähtenyt. Hyvä päätös selvästikin!

Whaat, Sophie la Girafen ihonhoitotuotteet tehdään Suomessa?! Tämä oli yllätys. Eihän se muuten kuitenkaan kotimainen firma kait ole? Loistavaa, että luottavat suomalaiseen osaamiseen..

Ostin tuota XZ herneproteiini hoitoainetta, kun täällä siitä oli aeimmin juttua ja antaa kyllä totisesti ihanaa kiiltoa! Kolmas pullo jo varmaan menossa! Myös System4 on erittäin tuttu ongelmallisen päänahan kanssa, myös tuo naamio, kuten shampoot ja liuoksetkin, kaikki varsin toimivia!

Erika Naakka
NUDE

Joo tämä onkin vähän monimutkainen keissi, etten osaa ihan tarkkaan edes kertoa koko kuviota. Mutta sen tietän, että merkin kosmetiikkatuotteet valmistaa suomalainen Alva Organics :) Muistin, että perustajakin olisi ollut suomalainen, mutta se ei taidakaan pitää paikkaansa.

Jeeee kiva kuulla että oot saanut täältä hyvän tuotevinkin, joka toimii :)

PK (Ei varmistettu)

Siis Balmuirin tuoteet kotimaisia? Yritys on toki kotimainen, mutta tuotteet tuodaan maahan. Edes yrityksen sivuilla ei mainita tuotteiden olevan kotimaisia. Korjaa toki jos olen väärässä.

Erika Naakka
NUDE

Niin postaushan esitteleen brändit, jotka ovat kotimaisia, mutta en jokaisesta löytänyt tietoa, tehdäänkö itse tuotteet Suomessa :) Mutta ainakin Talouselämän viime vuoden haastattelussa sanotaan näin: "Osa Balmuirin tuotteista valmistetaan Oulussa. Suurin alihankintamaa on Italia. Alihankkijat ovat pieniä ja isoja perheyrityksiä. Jaara haluaisi valmistuttaa enemmänkin Suomessa, mutta täältä ei hänen mukaansa löydy tarpeeksi osaavia tekijöitä."

Ma Tilda (Ei varmistettu)

Niin, monesti dissaillaan ulkomailla teettämistä, mutta unohdetaan, että myös esimerkiksi suunnittelu ja myynti ja markkinointi ovat yhtä arvokasta suomalaista työtä kuin materiaalituotanto tai tuotteiden valmistus. Kilpailu nyt vaan on sellaista, että kustannusrakenteita pitää miettiä, että voi ylipäätään valmistuttaa ja myydä tuotteita ja monesti niitä valmistajia siksi haetaan ulkomailta. Eikä se ulkomailla työllistäminenkään läpeensä paha asia ole, onhan se hyvä, että esimerkiksi kehitysmaihin saadaan ihmisille työtä, se vaan pitää järjestää eettisesti kestävästi sekin. Eikä perheyritysten työllistäminen kuulosta ollenkaan pahalta... Kyllä se ulkomailla teettäminenkin työllistää myös Suomessa. Totta on varmasti sekin, että tekstiili- ja käsityöalalla Suomessa on vaikeuksia, kun ala on niin kovasti kärsinyt viime vuosikymmeninä. Ei se osaaminenkaan silloin oikein säily. Toivottavasti siinä nähdään vielä uusi nousu. Ei voi kuin ihailla ihmisiä, joilla on rohkeus yrittää.

Taruuuu (Ei varmistettu)

Olivia Kleinin tuotteet valmistetaan Yhdysvalloissa, mielestäni on todella arveluttavaa, että he markkinoivat itseään suomalaisena sarjana. Brändi on ollut olemassa jo vuodesta 2014, mutta rekisteröity Suomeen vasta vuoden 2017 lopulla. Tuen mieluummin aidosti suomalaisia brändejä.

Ellivelli (Ei varmistettu)

Hmm... Mitähän oikeasti suomalaisia brändejä löytyy vai löytyykö enää ollenkaan jotka myös valmistaa Suomessa? Frantsilan Luomu-kosmetiikka? Erittäin hieno suomalainen shampoo?
Ostin Lumenen huulikiillon ja yllätyin, kun valmistusmaa oli Italia.
Tietääkö kukaan?

Taruuuu (Ei varmistettu)

Kyllä Suomessakin on vielä valmistusta onneksi, mm, Sim, Naviter, Flow, Frantsila, tietääkseni Bernerilläkin on valmistusta Suomessa (mm. Herbina siis). Lumenekin valmistaa mielestäni vielä osan tuotteistaan itse, värikosmetiikat taitavat suurimmaksi osaksi tulla isoilta italialaisilta sopimusvalmistajilta.

tarhis (Ei varmistettu)

Lumene on ollut ulkomaisessa omistuksessa jo pitkään. Tuotteista osa toki valmistetaan vielä Suomessa ja Lumene brändää itseään suomalais-pohjoismaisena merkkinä.

Ma Tilda (Ei varmistettu)

Valmistus on oikeasti aika pieni osa tuotteen syntyprosessissa, etenkin työllistämismielessä. Tuotekehitys, myynti, markkinointi, tukifunktiot työllistävät paljon enemmän kuin tuotanto itsessään. Eli mikä tahansa yrityksen toiminto Suomessa työllistää, ei pelkkä tehdas. Tuotantoprosessit ovat pitkälti automatisoituja ja ihmisille jää lähinnä valvontaa.

Typy (Ei varmistettu)

Käytän vain hajustamattomia dödöjä ja olen nyt parin vuoden aikana tykästynyt LV:n dödöihin! Kotimaisia, ja Allergia- ja astmaliiton tunnukset löytyy. Miinuksena alumiini.

Toinen merkki, jolta olen testannut alumiinitonta dödöä, on Erisan, joka on myös täysin kotimainen.

paiviih (Ei varmistettu)

Kiitos tosi paljon Olivia Kleinin vinkkamisesta! Olen yrittänyt etsiä hajusteetonta kohtuuhintaista hoitonestettä ja nyt se löytyi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Loistava postaus, kiitos!

Listalle lisäisin Lh-Beautyn eli Lifehairin, joka valmistaa vegaanista, Leaping Bunny- sertifioitua kosmetiikkaa, lähinnä hygienia- ja puhdistustuotteita. Suosikkejani ovat Lacto Line Alkoholiton kasvovesi, Lacto Line Pesuneste (loistava akneiholle) sekä Oliivi- sarjan sulfaatiton shampoo, hoitoaine ja hoitosuihke. Myös Bio Rich- sarjassa on ihania hiustenhoitotuotteita. Kaiken lisäksi tuotteet ovat puoli-ilmaisia! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Dermosililta kokeilemisen arvoisia tuotteita ovat esimerkiksi karbamidijalkavoide, kanervaseerumi sekä kaurasuihkuvoide ja -vartalovoide.

Kommentoi