Kulmakarvameikki, joka kestää – kaksi toimivaa vinkkiä

Kesäkuumalla meikkaaminen tuottaa monelaista päänvaivaa. Pohjameikki valuu, ripsari tarttuu yläluomiin ja kulmakarvameikki katoaa muutaman tunnin jälkeen. Tähän viimeiseen päätin tarttua oman postauksen verran ja antaa niille, jotka tämän ongelman kanssa taistelevat, kaksi vinkkiä.

kulmakarvat

1. Puuteroi

Pari viikkoa sitten lähdimme mökiltä käymään ”kylillä” ja päätin vähän ehostautua ja nousta mökkihöperöisestä lookistani peiteaineen ja kulmakynän voimin. Piilotin nopeasti tummat silmänaluset, kiinnitin peittarin puuterilla ja muotoilin vähän kulmia kulmakynällä pieniä vetoja tekemällä. Kulmakynästä ei meinannut tarttua väriä rasvaiseen ihooni millään ja se vähäinenkin väri, jonka olin saanut ihoon hinkattua, oli kadonnut parin tunnin päästä jäljettömiin!

kulmakarvat meikki

Tajusin, että iholle, jolla on vain kosteusvoidetta tai ihon omaa rasvaa, on ihan turha yrittää piirtää kulmameikkiä. Sen sijaan, jos kulmat puuteroi ennen kulmavärin levittämistä, homma hoituu jo paljon helpommin ja meikki pysyy paremmin paikoillaan, kun rasva ei ole sitä liuottamassa pois. Eli levitä kulmiin ja erityisesti tyhjiin kohtiin, joissa on vain ihoa, kivipuuteria pienellä siveltimellä ennen kulmameikin tekoa. Itse käytän tähän lempipuuteriani Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finishiä, jota saa mm. Cultbeautylta.

kulmameikki

2. Kerrosta

Puuterointi toimi hyvin arkimeikissä, mutta kun haluat kulmameikkiin oikein kunnolla pysyvyyttä, kokeile erilaisten koostumusten kerrostamista. Levitä siis ensin kevyesti puuteroiduille kulmille kulmakynää tai voidemaista kulmaväriä ja sen jälkeen puuterimaista kulmaväriä. Näin erilaiset koostumukset tarttuvat toisiinsa ja pitävät koko paketin hiestä ja sateesta huolimatta kasassa. Tähän turvaudun itse, jos olen menossa vaikka jonnekin festareille tai häihin, missä kulmameikin pitää pysyä takuuvarmasti paikoillaan.

Tässä vielä mun kulmameikkisuosikkini: Kulmakynät: Benefit Precisely, My Brow Pencil ja Urban Decay Brow Beater. Voidemainen: Maybelline Tattoo Brow Pomade Pot, Puuterimainen kulmaväri: tähän käy mikä tahansa kylmä ruskea luomiväri. Itse käytän mm. MACin Semi-Sweet Times Nine -luomiväripalettia ja joskus Lumene Nordic Chic Puuterimaista kulmaväripalettia. Molemmissa täydellisen kylmät ruskeat! Kulmakarvageelit: tähän en ole löytänyt vielä mitään ihan ylivoimaista. Tällä hetkellä käytän Kikon Eyebrow Designer Gel Mascaraa. Myös Anastasia Bevely Hillsin geeli on oikein oiva!

Muista seurata blogia! bloglovin’ + facebook + blogit.fi

Lue myös:
Kolmen stepin kulmakarvameikki
Top 3 kulmakynät
Maailman paras voidemainen kulmaväri

Kommentit (2)
  1. Hyvä vinkki tuo puuterointi! Ja ellei mikään toimi niin testaa Essencen kulmakynää. Ja juuri sitä ”automaattimallia”Superlast 24h Eye Brow Pomade Pencil Waterproof . Mun erittäin rasvoittuvalla iholla ei pysy mikään muu kulmameikki ja voin rehellisesti sanoa testanneeni niitä valtavat määrät.

    1. No nyt oon vähän testaillut ja vaikuttaa hyvältä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *