Kuluneen vuosikymmenen huippukohdat

Tämä vuosikymmen alkaakin sitten olla taputeltu, wow! Bongasin tähän liittyen Iidan matkassa -blogista hauskan postauksen, johon hän kokosi yhteen kuluneen vuosikymmenen huippuhetkiä.

Päätin tarttua tähän haasteeseen (ennen kuin osasin aavistaa postauksen tulevaa kokoa!) ja tässä se tulee, minun kilometrin pituinen lista vuosikymmenen ikimuistoisimmista hetkistä!

2010

Vuonna 2010 biologian opinnot Turun yliopistossa olivat alkaneet edellisenä syksynä. Kävin parina ekana vuonna paljon opiskelijabileissä ja jaksoin jollain kummallisella pyhän hengen voimalla myös opiskella ahkerasti. Viideltä aamulla kotiin ja kasiksi leikkelemään kalaa eläinten anatomia -kurssille…

Asuin solukämpässä Turun Haliskylässä ja viihdyin siellä hyvin. Olimme nykyisen mieheni kanssa tavanneet vuoden 2009 lopulla ja aloimme seurustella maaliskuussa 2010 eli kohta 10 vuotta sitten!

2011

Vuonna 2011 sama meno jatkui opiskelujen ja opiskelukavereiden kanssa. Tuohon aikaan elettiin koko vuosi kesätyörahojen ja opintotuten turvin, joten mitään ihmeellistä ohjelmaa elämässä ei juurikaan ollut. Yritin kerätä rahaa tekemällä opiskelujen ohella töitä Hese-extrana eli menin töihin Turun Hesburgereihin aina, kun ylimääräistä apua tarvittiin.

Vuoden lopulla Nude sai alkunsa, kun siskoni ehdotti videobloggaamisen aloittamista Iltalehdelle. Aloitin sitten ihan kylmiltään videoiden ja kuvatutorialien tekemisen blogiin ja Iltiksen sivuille.

2012

Bloggaamisen aloittamisesta seuraavana vuonna minua pyydettiin Suomeen rantautuvan Costumen alle kauneusbloggaajaksi. Samalla aloin tehdä tutorialeja Costume-lehteen, mikä oli ihan superia! Myöhemmin aloin tehdä juttuja myös muihin Allerin lehtiin eli Fitiin, Elleen ja Oliviaan. Sain myös ensimmäisen ehdokkuuteni, kun Aussie Blog Awards palkitsi parhaat suomalaiset blogit. Musta myös tehtiin meemi! Virstanpylväs kai sekin 😀

Kesällä menin töihin turkulaiseen ilmastointilaitetehtaaseen. Siellä meikäläinen hitsasi ja ajoi trukkia (koska kesätöissä olleet pojat eivät osanneet, lol) koko kesän ja se mesta on edelleen yksi parhaista kesätyöpaikoistani! Vaikka työt alkoivat joka aamu klo 6, huh.

Yksi kohokohdista oli myös Lady Gagan -keikka, jonne pääsimme Bernerin mukana. Ja just nyt järkytyin, kun tajusin, kuinka kauan tästä keikasta on aikaa. Postaustiivistelmän tältä vuodelta löydät täältä.

Vuoden lopulla isäni menehtyi äkillisesti. Yksi ikimuistoisimmista hetkistä oli vain muutama viikko tämän jälkeen pidetyt opiskelijajärjestömme vuosijuhlat, joihin päätin suruni keskeltä kuitenkin osallistua. Onneksi menin, se oli ihana ilta ja sain hetkeksi ajatukset muualle.

Haluaisin myös kiittää Turun Yliopiston lehtoreita, jotka kaikki auttoivat, kun opiskelut takkuilivat isäni kuoleman jälkeen. Sain suorittaa kursseja omalla tahdillani ja pakollisiin harjoitustöihin sain luvan osallistua, jos jaksoin. Kiitokset kaikille ja erityisesti Tiina Henttiselle, jonka harjoitustyökurssi oli juuri tuolloin käynnissä. Kukaan ei laittanut turhia paineita kurssien suorittamiselle, mutta hyväksyvä läsnäolo ja tuki auttoivat opiskelemaan ja jatkamaan surusta huolimatta.

Kiitos myös miehelleni, joka osasi tukea minua, vaikka hän oli vasta 24-vuotias. Yksin en olisi varmasti selvinnyt.

2013

Sain ensimmäisen kosketuksen alani töihin, kun pääsin työharjoitteluun elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan. Asuin siskoni luona ja pyöräilin joka aamu Viikkiin tutkimaan lehmien aivoista otettuja näytteitä. Työporukka oli ihan mahtava ja työkin tuntui mielekkäältä.

Tänä vuonna pääsin ensimmäistä kertaa radioon, kun nauhoitimme NRJ:llä Costumelle pienen mainospätkän. Harmi, ettei sen jälkeen ole paljon radiokutsuja kuulunut 😀 VINK VINK

Tänä vuonna pääsin myös ensimmäisille pressimatkoilleni. Toinen suuntasi Ranskan Ageniin Acorellen hajuvesitehtaalle ja toinen Schwarzkopfin mukana Euroviisoihin Malmöön! Tänä vuonna liityin myös Instagramiin ja tuo siskoni kanssa otettu aivan siis upeasti muokattu kuva oli ensimmäinen julkaisuni. Blogivuosi 2013 tiivistettynä täällä ja täällä.

2014

Yksi kohokohdista oli perhematka Italiaan. Muistan reissun myös sen takia erityisen hyvin, että olimme heti matkan jälkeen adoptoimassa koiraa ja se jännitti! Lokakuun lopulla Espanjan Malagasta meille matkasi tarhalle hylätty Papi, joka on piristänyt elämäämme siitä lähtien <3

Löysinpä myös ensimmäisen contour-tutorialini eli 2014 se trendi oli kuumimmillaan! Blogivuosi tiivistettynä täällä ja täällä.

2015

Vuosi 2015 alkoi rytinällä, kun pääsin tammikuussa Costumen kautta New Yorkiin haastattelemaan huippumalli Toni Garrnia. En ole eläissäni jännittänyt niin paljon! Mutta Toni oli aivan ihana ja kyseli haastattelun päätyttyä myös minulta kysymyksiä ja oli innoissaan biologian opinnoistani 🙂 Täältä löydät pätkän haastattelusta.

Huhtikuussa voitin Biozellin kampauskisassa matkan Pariisiin, mikä oli kyllä ikimuistoinen sekin! Ostin sieltä edullisesti ison kasan lempidödöäni ja misellivettä, joita on jäljellä edelleen omg!

Toukokuussa blogini muutti Allerilta Lilyyn ja aloin tehdä tutorialjuttuja Trendiin. Päädyin tänä vuonna myös Buzzfeedin sivuille tällä kampaustutorialillani ja sieltä tulee yhä vain edelleen kävijöitä blogiini!

Blogin kautta pääsin tekemään muitakin jänniä asioita. Pääsin Pariisiin vierailemaan Hermésin toimistolle ja olen siitä lähtien ollut heidän hajuvesiensä suuri ystävä. Yksi kohokohdista oli myös päästä Vaselinen mukana Hanna-Maria Seppälän uimakouluun ja saada vähän lisäbuustia uimaharrastukseen! Blogivuosi 2015 täällä ja täällä.

2016

Alkuvuodesta muutimme Turusta Espoon Tapiolaan ja teimme molemmat gradujamme pienessä 30 neliön yksiössämme. Valmistuin maisteriksi kesällä 2016 ja jatkoin kokoaikaisesti blogin ja Trendin parissa.

Pääsin L’Oréalin mukana Pariisin tehtaille vierailemaan ja tutustumaan brändin kehittämään Episkin-tekoihoon. Kesä vierähti aikalailla nyt jo rutinoituneeseen tapaan festareilla, Yyterissä ja Karmarockissa vieraillen. Loppuvuodesta muutimme Espoon Tapiolasta Niittykumpuun ja täällä olemme viihtyneet nyt siis jo kaksi vuotta. Nyt haaveissa on oma talo, jonka suunnitteluprosessi on käynnissä.

Lokakuussa Nude valittiin vuoden kauneusblogiksi! Viimeinkin, vuosien ehdollaolon ja kakkoseksi jäämisen jälkeen 😀 Joulukuussa meikkasin tuttavani Linnan juhliin! Blogivuosi 2016 tiivistettynä täällä ja täällä.

2017

Alkuvuodesta tapasin ihanan Miian, kun päätimme tehdä yhteisen postaussarjan, jossa teimme kampaukset ja meikkasimme toisemme. Vuoden 2017 luetuimmat postaukset täällä.

Maaliskuussa matkasimme mieheni kanssa Kaliforniaan, jossa teimme road tripin Losista San Franciscoon ja takaisin. Losista en niin välittänyt, mutta Santa Barbara ja San Francisco veivät sydämeni <3

Alkusyksystä pääsin töihin yliopistolle suusyöpää tutkivaan ryhmään, jossa tätä nykyä teen väikkäriä. Aloitin työt osa-aikaisena niin, että tein 50 prosenttia tutkimusta ja 50 blogia, Trendiä ja Demiä.

Syyskuussa saimme kutsun Hankoon Lifeness-tapahtumaan, jossa viikonlopun ajan vain liikutaan ja rentoudutaan. Ihan mahtava konsepti ja pääsisinpä joskus uudelleen! Lokakuussa pääsin Bioeffectin mukana merkin tehtaalle Islantiin, mikä on yksi hienoimmista pr-reissuista ikinä.

2018

Maaliskuussa pääsin Urban Decayn mukana yllätysmatkalle, josta emme alunperin tienneet mitään. Menimme ensin pakohuoneeseen Helsingissä, mistä meidät kuskattiin lentokentälle. Tässä vaiheessa jo vähän arvuuttelimme, mihin olisimme voineet olla menossa ja joku osui oikeaan, lähdimme Leville! Siellä pääsimme JVG:n keikalle ja seuraavana päivänä lumilinnaan.

Kesä meni aikalailla häävalmisteluissa, sillä päätimme huhtikuussa mieheni kanssa, että 1.9. voisi olla aika helposti muistettava hääpäivä. Siitä sitten saikin aika haipakkaan lähettää jo kutsuja ja hommata cateringia.

Voin muuten lämpimästi suositella Ravintola Hakuninmäki -pitopalvelua Harjavallassa, josta saimme runsaat pöydät pelkästään kasvis- ja kalaruokia. Tietysti kehuja ansaitsee myös ihana hääkuvaajaamme Mirella Penttilä. joka tuolloin vasta aloitteli kuvaajan uraansa ja silti jälki oli juuri sitä, mitä halusimme! Lisää kuvia löydät täältä ja tiivistetyn blogivuoden täältä ja täältä.

2019

Tämä vuosi on ollut kaikin puolin aika haipakkaa! Tutkimustyön, blogin ja Trendin lisäksi olemme suunnitelleet tulevaa taloamme. Tänä vuonna olen yrittänyt viettää enemmän aikaa ystävien kanssa ja aloitin alkuvuodesta uuden harrastuksenkin eli twerkin, josta on nyt tullut mulle ihan supertärkeä juttu. Olen saanut sieltä lisää itseluottamusta, armollisuutta kehoani kohtaan sekä uusia ihania ystäviä. Ja tietysti se kunto on kasvanut! Sillä tiellä jatketaan siis myös ensi kevätkaudella 🙂

Yksi isoimmista kohokohdista oli mieheni järjestämä syntymäpäivämatka Bremeniin katsomaan Limp Bizkitiä. En tiennyt yhtään, mihin oltiin menossa, sain vain käskyn pakata hyvät kengät ja kivat kuteet mukaan käsimatkatavaroihin! Ihan superhieno yllätys!

Ensi vuonna kuviot tulevat luultavasti hieman taas muuttumaan, koska sain palkalliset väitöskirjapaikan Helsingin yliopistolta. Mutta siitä lisää myöhemmin 🙂 Eikä hätää, rakasta Nude-blogia ei olla sulkemassa <3 Olkoon seuraava vuosikymmen meille kaikille edellistäkin hienompi!

Pysy mukana <3 Blogit.fi + Facebook + Instagram

Kommentit (1)
  1. Kuluneen vuosikymmenen huippuhetket | Miia Johansson
    23.12.2019, 11:56

    […] siitä, mitä kaikkea kolmekymppisenä onkaan tullut tehtyä. Bongasin postauksen hyvän ystäväni Erika Naakan blogista ja kreditit saa tietenkin myös hauskan postausidean keksinyt Idan matkassa. Eiköhän […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *