Herkkugranola
Itse tehdyt myslit ja granolat on mun lemppareita. Todella helppoja tehdä, ja variaatioita voi keksiä lukuisia.
Tämän viikonlopun granolaan tuli:
2 rkl hunajaa
4rkl oliiviöljyä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemenrouhetta
1/2 dl quinoaa
1/2 dl chia-siemeniä
1/2 dl kookoshiutaleita
Muutama kourallinen kuivattuja banaanilastuja
Ensimmäiseksi laitoin uunin lämpenemään 175 asteeseen. Sitten lämmitin hunajan ja oliiviöljyn kattilassa juoksevaksi, ja lisäsin mukaan banaanilastuja lukuun ottamatta kaikki ainekset. Sekoitin ainekset hyvin keskenään, ja levitin ne pellille leivinpaperin päälle. Uunissa annoin granolan paahtua 10-15 minuuttia. Noin puolessa välissä kääntelin aineksia, jotta ne paahtuisivat joka puolelta tasaisesti.
Paahtamisen jälkeen annoin granolan jäähtyä, ja tällä välin murskasin banaanilastut pienemmiksi paloiksi. Purkittaessa granolaa sekoitin banaanilastut mukaan.
Tämä määrä menee viikossa tai kahdessa jo parempiin suihin. Onneksi se antaa mahdollisuuden taas seuraavalla kerralla (eli pian) kokeilla jotain erilaista.
Aurinkoista viikonloppua kaikille!