Luonnollisesti

Olen tutustunut vuosien varrella luonnonkosmetiikkaan pikkuhiljaa, mutta käytössäni on kuitenkin aina ollut suurimmaksi osaksi synteettistä kosmetiikkaa. Vuoden vaihteessa päätin, että lähden toteuttamaan luonnonkosmetiikkakokeilua oikein kunnolla.

Luonnonkosmetiikkamerkkejä ja -tuotteita löytyy markkinoilta nykyään ihan älytön määrä. Siinäpä sen helppous ja vaikeus. Korvaavia tuotteita löytyy varmasti, mutta miten osaa valita juuri niitä oikeita tuotteita itselle?

Olen lueskellut jonkun verran Katja Kokon blogia, ja lähdin poimimaan vinkkejä sieltä. Katjalla on Cheap & Chic –kategoria, jonka alta löytyy suosituksia kohtuuhintaisista luonnonkosmetiikkatuotteista. Näiden vinkkien, ja oman tutkailun perusteella tein tilauksen netistä.

Kokeilu on onnistunut loistavasti. Suurin ero entiseen on ollut se, että kasvojen iho ei ole kuivunut lainkaan kokeilun aikana. Ainakin kasvojenhoitotuotteet ovat siis osuneet nappiin. Tästä edes vannon kyllä ainakin runsaan kasvoveden käytön ja erilaisten öljyjen puolesta.

Puolentoista kuukauden kokeilun jälkeen esittelenkin mielelläni muutamia tuotteita kasvoille ja hiuksille.

image.jpeg

Omena-kukkaisvesi (Dabba)

En ollut ennen tätä tutustunut mitenkään kukkaisvesien maailmaan, mutta ainakin tämä kukkaisvesi on ollut ihana uusi tuttavuus. Kukkaisvettä on ollut raikastavaa suihkia aamuisin kasvoille. Dabban valikoimasta löytyy kukkaisvesiä älytön määrä, mutta nimenomaan tämän pitäisi puhdistaa, uudistaa ja tasapainottaa ihon pH-arvoa. 

Porkkanaöljy (Ekovista)

Olen ihastunut ihonhoidossa öljyihin jo jonkun aikaa sitten, ja varsinkin kookosöljy on ollut käytössä ahkerasti hiuksissa ja iholla. Tämä Ekovistan porkkanaöljy on ollut ihan täydellinen varsinkin kovien pakkasten aikaan. Yksi painallus riittää kasvoille hyvin, ja imeytyy nopeasti. Huomattavasti nopeammin, kuin esimerkiksi kookosöljy. Porkkanaöljy jättää myös pienen värin kasvoille, joka on vain positiivista tähän aikaan vuodesta.

Appelsiininaamio (Khadi)

Khadin appelsiininaamio on jauhetta, johon vettä lisäämällä saadaan valmis kasvonaamio. Jauhe sisältää muun muassa savea, appelsiininkuorta ja erilaisia yrttejä. Naamion jälkeen iho todellakin ollut huomattavasti tasaisempi, ja imee myös paremmin kosteutta itseensä.

Hiusöljy (Khadi)

Tämä hiusöljy sisältää monia eri öljyjä, joiden pitäisi ennaltaehkäistä hiusten ohenemista sekä stimuloida hiustenkasvua. Öljy on ihanan tuoksuinen, ja pipetin tyylinen annostelija on myös iso plussa. Tuotetta ei siis varmasti tule läträttyä liikaa. Hintaa taisi olla alle parikymppiä, ja veikkaan, että tällä kulutuksella öljy tulee riittämään käytössä ainakin vuoden.

P.S. Kohta pitäisi alkaa metsästämään myös uutta meikkivoidetta. Onko teillä jotain hyviä vinkkejä luonnonkosmetiikan puolelta?

 

Kommentit (2)
  1. Moi! Sinulle olisi tarjolla Liebster Award -haaste. Lähdetkö mukaan? 🙂

    http://www.lily.fi/blogit/eleganssi/liebster-award-ja-kotikuvia

  2. Luonnonkosmetiikan Couleur Caramel -merkiltä olen ainakin itse löytänyt loistavan puuterimaisen mineraalimeikkivoiteen, joka toimii ainakin omalla rasvoittuvalla iholla! 🙂 Mielestäni ainakin Zuiilta löytyy kehuttu nestemäinen meikkivoide, jos on tottunut sellaista enemmän käyttämään, itse en ole sitä kokeillut mutta kehuja olen kuullut. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *